Welke trucjes gebruik je als coach?

Graag breng ik de bijzondere coaching van intuïtief coach en communicatietrainer Monique Snel meer onder de aandacht, in haar eigen woorden:

Monique: 'Soms vragen mensen me: 'Welke trucjes gebruik je als coach? Waar ga je mee aan de slag?' En dan moet ik altijd even nadenken, want het antwoord varieert echt per persoon. Elk individu is als een unieke puzzel, en elke situatie vraagt om een andere aanpak. Daarom laat ik mijn intuïtie graag haar gang gaan. Ik maak verbinding met degene die tegenover me zit.

Wat blijft er verborgen onder het oppervlak, wat is de werkelijke vraag?

Voor mij is het cruciaal dat de ander zich veilig voelt. Samen gaan we dan op ontdekkingstocht naar wat er werkelijk nodig is. Dat klinkt eenvoudig, maar geloof me, het benoemen van je eigen behoeften is soms behoorlijk uitdagend. Als je niet helder kunt aangeven wat je behoefte is, hoe kan ik - of iemand anders - daar dan aan voldoen? Hoe kun je die behoeften überhaupt vervullen?

Ik hanteer daarvoor de methode van verbindende communicatie (Geweldloze Communicatie, M. Rosenberg ). Met deze aanpak begin je eerst bij jezelf. Je gaat op onderzoek uit: Wat wil ik eigenlijk? Wat zijn mijn diepere behoeften? Hoe blijf ik in contact met mijn eigen gevoelens? Want als je het contact met jezelf verliest, heeft dat invloed op allerlei vlakken, zelfs op je lichaam.

Ik geloof in mensgericht werken: het herstellen van de verbinding met jezelf en het streven naar innerlijke voldoening. Dat is waar ik voor sta en wat ik anderen hoop te bieden.

Meer weten? Kijk dan op haar profiel of neem contact op via www.puursnel.nl - 06 55922724.

Gabriella van der Linden

Gabriella van der Linden is coördinator van Bewust Den Haag, naast haar ondernemingen Moestuinieren aan de Keukentafel en Werkwoordwinkel.

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...