Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

24apr 2024
Soepel Bewegen, serie van 10 lessen

Moving the Mind
Voorburg

Ontwikkel meer lichaamsbewustzijn. Soepel Bewegen is bewegen vanuit innerlijke connecties, in plaats van op kracht. Samen verkennen we deze lichaamsconnecties en zo leer je met meer gemak, ontspanning en plezier bewegen.

Serie van 10 lessen 'Soepel Bewegen'

Ontwikkel meer lichaamsbewustzijn en leer luisteren naar je lijf. In de lessen 'Soepel Bewegen' leer je bewuster en met meer ontspanning en gemak bewegen. Soepel van lichaam en geest door een betere connectie met jezelf. Binnen je eigen grenzen leer je bewegen vanuit lichaamsconnecties i.p.v. op kracht. We besteden veel aandacht aan het loslaten van spanning. De oefeneningen vergroten je inzicht in je eigen bewegingspatroon, je leert alternatieven verkennen en het is bovendien heerlijk en gezond om te doen. Centraal staat bewust ervaren en in eigen tempo ontdekkingen doen. 

Gebaseerd op het Laban Bartenieff Movement System (LBMS)

Soepel Bewegen is gebaseerd op LBMS, dat Space Harmony en Bartenieff Fundamentals omvat. Space Harmony is gericht op het ontwikkelen van meer balans met de wereld om je heen en meer functionaliteit en expressie in beweging. Kortom het ontwikkelen van een rijk en gemakkelijk 'beweegpotentieel'.  Bartenieff werkte vanuit innerlijke lichaamsconnecties (zoals: kop-staart, links/rechts en diagonaal) en aan de hand van eenvoudige basisbewegingen. Deze 'fundamentele' connecties en bewegingen doorlopen we bij het ontwikkelen van onze persoonlijke motoriek. Tegelijkertijd ontwikkelen we vaste beweegpatronen en lopen daar soms in vast. Als we de verschillende basisbewegingen opnieuw oefenen, helpt dat ons om met veel meer gemak en ontspanning door het leven te bewegen. Ons bewegingspatroon wordt rijker, expressiever en soepeler. We 'herontdekken' als het ware beweeggemak.

Kleine groep, persoonlijke aandacht. Geschikt voor iedereen. Voorafgaande ervaring met somatisch bewegen niet vereist.

Informatie

24 apr 2024 t/m 03 jul 2024 | 10x op woensdagavond. Lessen van 5 kwartier: om 18.30 of 20.00 uur
18.30 - 21.15
125,00 Losse les: 15 euro
Maximaal 8 deelnemers.

Waar?

Yin Yang Balance (druk op de bel waar Moving the Mind bijstaat)
Van Alphenstraat 2
2274 NA Voorburg

Contact

Soepel Bewegen, serie van 10 lessen