Soepel Bewegen, Somatische coaching, Verdiepende bewegingsworkshops

Moving the Mind
Den Haag

Move your body, change your mind. Ik begeleid activiteiten vol beweging, dans, spel en meditatie. Alles gericht op het ontwikkelen van meer lichaamsbewustzijn en meer ontspanning. Leer stressvrijer en plezieriger leven. Kom bewegen en ontdekken!

Onder de naam Moving the Mind combineer ik Beweging met Meditatie. Een krachtige combinatie voor positieve verandering. Wij zijn gebouwd om te bewegen. Ik geef somatische bewegingslessen, organiseer stiltewandelingen en geef verdiepingsworkshops onder het motto: 'Move your body, change your mind'. Ontwikkel meer lichaamsbewustzijn en leer over je bewegingspatronen. 

Workshops vol bewegen, meditatie en plezier:

Mijn thematische verdiepingsworkshops zijn gericht op leren via je lichaam, ontspannen en uit je hoofd in je lijf komen. Centraal staat het ontwikkelen van meer lichaamsbewustzijn, opmerkzaamheid en compassie, maar op een vrolijke manier. Mijn uitgangspunt is dat het lichaam en beweging een prachtige ingang vormen voor het ontwikkelen van meer aandacht, opmerkzaamheid, rust, vriendelijkheid en zelfreflectie. Ik maak veel gebruik van de zintuigen, gronding, ademhaling, muziek, ruimtegebruik en ontspanningsoefeningen. Ervaring met bewegingsexpressie, dans, spel of meditatie is niet nodig. 

Wat ik bied is bewegen in veiligheid, binnen je comfortzone, met respect voor jezelf en elkaar. Ruimte voor het ervaren en onderzoeken van je voorkeursbewegingen en je patronen. Veilig experimenteren met alternatieven. Ik ben gecertificeerd Laban Bartenieff Bewegingsanalist (LBMA) en Somatisch Beweegdocent (RSME) en houd me aan de internationale gedragscode van ISMETA voor somatische docenten.

Over Moving the Mind

Ik dans al 30+ jaar voor mijn plezier, naast mijn werk. In beweging zijn maakt mij gelukkig. Via klassiek ballet kwam ik in aanraking met moderne dans en dansexpressie. Op de middelbare school was ik actief in het schooltoneel. Via yoga kwam ik terecht bij meditatie en boeddhisme. 

Ik dacht altijd ‘niet goed genoeg’ te zijn om professioneel iets te gaan doen met beweging, dans of theater. Tot ik tijdens een zomerdansweek hoorde over de opleiding Beweging, Dans en Spel voor begeleiding en hulpverlening. Deze opleiding, die ik in voorjaar 2015 met succes afrondde, veranderde mijn leven compleet en heeft me zeer verrijkt. Ik ben veel meer in contact met mijn lijf, voel mijn emoties beter, kan beter grenzen aangeven en ben meer in het hier en nu. In 2015 richtte ik Moving the Mind op, om dat wat ik geleerd heb en de lol die dat brengt, te delen met anderen. Sindsdien organiseer ik wandelingen en geef ik workshops en les in Somatisch Bewegen.

Gedurende de week volg ik nog steeds lessen moderne dans, ballet of yoga, voor onderhoud van lichaam en geest. Ik ben gefascineerd  door bewegingsanalyse en somatisch werk (lichaamsgewaarzijn en het herkennen van bewegingspatronen) en volgde een vierjarige opleiding LBMS (Laban Bartenieff Movement System). Sinds 2022 ben ik internationaal gecertificeerd Bewegingsanalist (LBMA) en Somatisch Beweegdocent (RSME). Ik houd me aan de internationale gedragscode van ISMETA voor somatische docenten. 

Daarnaast ben ik sinds 2020 ben ik gecertificeerd Mindfulnesstrainer en meditatiebegeleider bij Boeddhistisch Centrum Haaglanden. 

 


Moving the Mind

Pauline Memelink

Mariastraat
2595GM Den Haag

Soepel Bewegen, Somatische coaching, Verdiepende bewegingsworkshops