14okt 2022
Permacultuur Vervolg Opleiding


Den Haag

Bedoeld voor wie zich serieus in Permacultuur wil verdiepen en bijvoorbeeld meer professioneel en beroepsmatig met permacultuur willen gaan werken als ondernemer in eigen projecten of als begeleider, adviseur of ontwerper bij andere projecten.

Bedoeld voor wie al een Jaaropleiding met Taco Blom afgerond heeft of voor wie aantoonbaar over voldoende kennis en ervaring beschikt. Voor deelnemers, die zich serieus in Permacultuur willen verdiepen en die bijvoorbeeld meer professioneel en beroepsmatig met permacultuur willen gaan werken als ondernemer in eigen projecten of als begeleider, adviseur of ontwerper bij andere projecten.


Eisen en verwachtingen

Gedurende het hele traject werkt de deelnemer toe aan een businessplan dat toekomstgericht is, dus klimaat- en toekomstbestendig.
Naast aanwezigheid op de cursusdagen wordt van de deelnemer ook huiswerk verwacht. De opdrachten dienen individueel of in groepjes te worden uitgevoerd.
Daarnaast kan het verstandig zijn wat aanvullende zelfstudie te verrichten om zich op wat terreinen bij te spijkeren

 

Het kan zijn dat we om praktische redenen (reistijd en kosten) een aantal keren kiezen voor lesblokken van twee aaneengesloten dagen.
Locaties: Het zal plaatsvinden op verschillende locaties waaronder Eetbaar Park in Den Haag en Heerdeberg in Cadier en Keer.

Informatie

14 okt 2022 t/m 01 jul 2023
10.00 - 17.00
1080

Waar?

Permacultuurcentrum op Eetbaar Park (Zuiderpark).
Vreeswijkstraat
Den Haag

Contact

Permacultuur Vervolg Opleiding

Wat doe ik nog meer?

15okt
Workshop
Zelf Composteren: composthoop, compostvat en wormcompostbak
Den Haag
In deze workshop behandelen we meerdere systemen, die naast elkaar kunnen bestaan en zelfs samen gebruikt kunnen worden: composthoop of vat voor tuinafval, wormencompostbak en bokashi-emmer voor keukenresten, en de bladcomposthoop voor herfstblad.
22okt
Cursus
Voedselbosrand, ook in kleinere tuinen
Den Haag
De cursus bestaat uit een mix van theorie en praktijk. Je leert hoe je een succesvolle bostuin ontwerpt. Met de vaardigheden uit deze training kun je voor jezelf en voor anderen een eetbare bostuin opzetten.
11nov
Workshop
Van Snoeien naar niet meer Snoeien
Het snoeien van fruitbomen is niet altijd ideaal. Een fruitboom is op zijn best als die op een natuurlijke wijze kan groeien. Snoeien volgens de boeken leidt meestal tot de noodzaak te blijven snoeien.
09dec
Workshop
Enten en vermeerderen van fruit- en notengewassen
Den Haag
Enten, stekken, afleggen en snoeien. Als je fruit uit je tuin wilt zijn er talloze mogelijkheden. Maar hoe doe je dat?
12okt
Workshop
Opfrisdag Permacultuur
Den Haag
Op deze dag gaan we de vernieuwingen van de permacultuur bespreken en vragen beantwoorden die er gerezen zijn naar aanleiding van de jaarcursus De hoofdthema's van deze dag:  Bodem en Plantengemeenschappen
Permacultuur Nu!
Natuur, Tuin en Landschap
Permacultuurcentrum den Haag
Permacultuur Nu!
Den Haag
Permacultuurcentrum den Haag organiseert cursussen, workshops, jaaropleiding en rondleidingen waarbij de focus ligt op stadslandbouw.
23okt
Cursus
De Eetbare Watertuin
Den Haag
We behandelen het ontwerp, de aanleg, substraat voor de bodem, beplanting, gezondheidsaspecten, zuiverende werking, beheer en onderhoud.