Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

14okt 2022
Permacultuur Vervolg Opleiding


Den Haag

Bedoeld voor wie zich serieus in Permacultuur wil verdiepen en bijvoorbeeld meer professioneel en beroepsmatig met permacultuur willen gaan werken als ondernemer in eigen projecten of als begeleider, adviseur of ontwerper bij andere projecten.

Bedoeld voor wie al een Jaaropleiding met Taco Blom afgerond heeft of voor wie aantoonbaar over voldoende kennis en ervaring beschikt. Voor deelnemers, die zich serieus in Permacultuur willen verdiepen en die bijvoorbeeld meer professioneel en beroepsmatig met permacultuur willen gaan werken als ondernemer in eigen projecten of als begeleider, adviseur of ontwerper bij andere projecten.


Eisen en verwachtingen

Gedurende het hele traject werkt de deelnemer toe aan een businessplan dat toekomstgericht is, dus klimaat- en toekomstbestendig.
Naast aanwezigheid op de cursusdagen wordt van de deelnemer ook huiswerk verwacht. De opdrachten dienen individueel of in groepjes te worden uitgevoerd.
Daarnaast kan het verstandig zijn wat aanvullende zelfstudie te verrichten om zich op wat terreinen bij te spijkeren

 

Het kan zijn dat we om praktische redenen (reistijd en kosten) een aantal keren kiezen voor lesblokken van twee aaneengesloten dagen.
Locaties: Het zal plaatsvinden op verschillende locaties waaronder Eetbaar Park in Den Haag en Heerdeberg in Cadier en Keer.

Informatie

14 okt 2022 t/m 01 jul 2023
10.00 - 17.00
1080

Waar?

Permacultuurcentrum op Eetbaar Park (Zuiderpark).
Vreeswijkstraat
Den Haag

Contact

Permacultuur Vervolg Opleiding

Wat doe ik nog meer?

29nov
Workshop
Leibomen en bijzonder fruit
Den Haag
In deze workshop met Taco Blom verkennen we de mogelijkheden voor in en om de stad -vaak kleinschalig- en zoeken daarin efficiëntie, oogstzekerheid, oogstspreiding, bewaarbaarheid, voedingswaarde, smaak en meer.
27jan
Workshop
Van Snoeien naar niet meer Snoeien
Het snoeien van fruitbomen is niet altijd ideaal. Een fruitboom is op zijn best als die op een natuurlijke wijze kan groeien. Snoeien volgens de boeken leidt meestal tot de noodzaak te blijven snoeien.
Permacultuur Nu!
Natuur, Tuin en Landschap
Permacultuurcentrum den Haag
Permacultuur Nu!
Den Haag
Permacultuurcentrum den Haag organiseert cursussen, workshops, jaaropleiding en rondleidingen waarbij de focus ligt op stadslandbouw.
18feb
Workshop
Enten van fruitgewassen, vermeerderen van kleinfruit
Den Haag
Enten, stekken, afleggen en snoeien. Als je fruit uit je tuin wilt zijn er talloze mogelijkheden. Maar hoe doe je dat?
11okt
Cursus
Permacultuur Jaaropleiding Online en op locatie 2023-2024
Den Haag
De Permaculture Design Course is een theoretische en praktische opleiding waarin je leert je permacultuur ontwerp te maken en te verwezenlijken. De cursus is heel toegankelijk zowel voor liefhebbers als professional.
Suzanne Luppens
12nov
Workshop
Snoeien en stekken van kleinfruit
Suzanne Luppens
Den Haag
Workshop met Suzanne Luppens. De nadruk ligt op het snoeien en stekken van kleinfruit zoals aalbessen, bramen en frambozen. Algemene snoeiregels, het beste seizoen om te snoeien en stekken, en specifieke snoeitips per kleinfruitsoort.