Talk Earth To Me: de Bewust Den Haag Expositie

Talk Earth To Me... elk halfjaar weer een bijzondere expositie. Bevlogen kunstenaars werken binnen het thema van de aarde. Inspiratie om door te geven. Talk Earth To Me streelt, schuurt en schudt je wakker - weg van dystopia. Bewust kiezend voor aardse aandacht, op weg naar een nieuwe blik op de natuur, de aarde, het leven. 

Platform Bewust Den Haag, voor organisaties en ondernemers die willen prikkelen tot bewust leven, organiseert ook in 2023 weer een prachtige, inspirerende tentoonstelling - door aangesloten kunstenaars met hartstocht voor de aarde. Twee weken echte verbinding, verwondering, verbazing op de Korte Vijverberg 2. Ga jij het gesprek aan of laat je je inspireren?

 

Meer over de tentoonstelling...
Korte Vijverberg 2, 2513 AB Den Haag - naast de Hofvijver.

 

Meer over de makers...

Hans Swaep
Mijn werk is een appèl aan de verbeelding. Met humor, spot, verwondering, verbijstering, cynisme, maar altijd met liefde. Liefde voor de natuur, elkaar, dieren, bomen, mensen en vooral niet voor ‘dingen', tenzij ze een ziel hebben. Ik heb zelf behoefte aan verstilling, balans, harmonie en vrede. Ik wil dat dat ook doorklinkt in mijn werk, of het nou om het beeld of de compositie gaat of om het gebruikte materiaal. Dit alles in overeenstemming met míjn referentiekader als maker en ervaren kijker. Om de ‘boodschap’ effectief te communiceren vind ik wel dat er ook zaken mogen ‘schuren’. Een beetje pijn door zaken te benoemen werkt mijns inziens beter dan elkaar altijd te behoeden voor ongemak. Lees meer over Hans in zijn profiel.

Anneke Zwolsman-Westing
Viltkunstenaar en grafisch vormgever - een ideale combinatie van werken met je handen en met je hoofd. Vilt maakt dat je je hoofd leegmaakt en je overgeeft aan het proces. Zo ontstaan unieke en eigen ontwerpen. Het grafische zie je terug in mijn viltwerk. Vilt verdient een plek in het interieur en in de kunst, om duurzaamheid, warmte en zachtheid terug te brengen in de maatschappij. Lees meer over Anneke in haar profiel.

Gabriella van der Linden
In mijn werk vind je veel keramiek, een beetje poëzie en een snufje textiel. Soms met 'n functie zoals bij het sprookjesachtige tuinkeramiek, vaak boordevol kleur, structuren en patronen, metaaloxides, goudlusters en teksten. Over leven vieren en afscheid nemen, natuur en aards bewustzijn. Lees meer over Gabriella in haar profiel.

Rooz Steenks
Kenmerkend voor mijn kunstwerken is groei. Daar waar het leven (on)zichtbare littekens achterlaat, zijn er mogelijkheden tot groei. De schoonheid, veerkracht en de cyclus van de natuur geeft ons hiervoor voorbeelden in overvloed en daar laat ik me door inspireren.
De boetseerwerken combineer ik momenteel met vilt. Lees meer over Rooz in haar profiel.

Lonneke Nijeboer
Dat wat mij diep raakt in de natuur wil ik graag omzetten in vorm. Als het ware laten transformeren door mij heen en het weer geboren laten worden in een nieuwe vorm. 
Keramiek biedt de mogelijkheid natuurvormen te maken met een natuurlijke, gelaagde huid. Deze zogenaamde huid ontstaat door diverse lagen oxiden, pigmenten en glazuur. Iedere vorm vraagt een andere aanpak. Vaak gebruik ik hetzelfde stappenplan, waardoor er series ontstaan. Het is een rijke wereld van ontdekken, toepassen, aanpassen en doorgaan. Lees meer over Lonneke in haar profiel.

Natallia Volk
Mijn beeldende, abstracte vormtaal en opbouw van dode en levende natuurelementen raken de diepste lagen en spelen een rol in je welzijn en beleving. Tijdens mijn opleidingen en werk als bloemist en docent bloemsierkunst richtte ik me steeds meer op de kunstzinnige kant. Binnen de Floral Design als kunstvorm ontwikkelde ik me internationaal steeds verder, de laatste jaren onder begeleiding van Gregor Lersch. Vanuit mijn betrokkenheid met de schoonheid van de aarde en de natuur zoek ik steeds een ander perspectief om met te verbinden met de kijker. Lees meer over Natallia in haar profiel.

Janine van Herwaarden
Mijn liefde voor natuurlijke vormen, bloemen, bladeren, kant, kantachtige structuren en texturen loopt als een rode draad door mijn werk. We zijn omringd door schoonheid, en met mijn werk wil ik de kijker graag laten zien hoeveel moois er letterlijk voor onze voeten ligt. De zee, de onderwaterwereld, koralen, wieren, planten en bloemen, zij vormen de basis van ons bestaan en laten ons de meest prachtige kleurcombinaties en vormen zien. In mijn werk, wat veelal abstract is, combineer ik verschillende materialen, waaronder ook vaak gevonden papiertjes en blaadjes, en probeer ik die schoonheid te vangen. Lees meer over Janine in haar profiel.