Kies Kunst voor Kerst: de Bewust Den Haag Najaarsexpositie

Kies Kunst voor Kerst... een heel bijzondere editie van onze halfjaarlijkse expositie Talk Earth To Me. Speciaal gericht op kleiner werk dan anders (van 5 tot 250 euro) perfect als cadeauinspiratie, en net zo goed binnen het thema van bewustzijn. Talk Earth To Me streelt, schuurt en schudt je wakker - weg van dystopia. Bewust kiezend voor aardse aandacht, op weg naar een nieuwe blik op de natuur, de aarde, het leven.

Platform Bewust Den Haag, voor organisaties en ondernemers die willen prikkelen tot bewust leven, organiseert ook in het najaar van 2021 weer een prachtige, inspirerende tentoonstelling - door aangesloten kunstenaars met hartstocht voor de aarde. Maar liefst drie weken echte verbinding, verwondering, verbazing op de Korte Vijverberg 2. Ga jij het gesprek aan of laat je je inspireren?

 

Meer over de tentoonstelling...
Korte Vijverberg 2, 2513 AB Den Haag - naast de Hofvijver.
Open van 28 oktober tot en met 14 november 2021, van donderdag t/m zondag.

 

Meer over de makers...
Hans Swaep
Mijn werk is een appèl aan de verbeelding. Met humor, spot, verwondering, verbijstering, cynisme, maar altijd met liefde. Liefde voor de natuur, elkaar, dieren, bomen, mensen en vooral niet voor ‘dingen', tenzij ze een ziel hebben. Ik heb zelf behoefte aan verstilling, balans, harmonie en vrede. Ik wil dat dat ook doorklinkt in mijn werk, of het nou om het beeld of de compositie gaat of om het gebruikte materiaal. Dit alles in overeenstemming met míjn referentiekader als maker en ervaren kijker. Om de ‘boodschap’ effectief te communiceren vind ik wel dat er ook zaken mogen ‘schuren’. Een beetje pijn door zaken te benoemen werkt mijns inziens beter dan elkaar altijd te behoeden voor ongemak. Lees meer over Hans in zijn profiel.

Mariska Mallee
In mijn kunst wil ik niet schreeuwen, dwars zijn en afschrikken. Ik wil schoonheid laten zien: een liefdevol toekomstbeeld en een mogelijkheid voor een duurzame maatschappij en het leven op aarde. Mijn werk 'What’s next?' is architectonisch en toont mijn utopie door middel van verschuivende perspectieven, gestapelde transparante lagen, iriserende bewegende en verschuivende kleuren. In deze gemengde techniek probeer ik zoveel mogelijk duurzaam te werken door o.a. hergebruik met een ondergrond van olifantenpoeppapier. Lees meer over Mariska in haar profiel.

Anneke Zwolsman-Westing
Viltkunstenaar en grafisch vormgever - een ideale combinatie van werken met je handen en met je hoofd. Vilt maakt dat je je hoofd leegmaakt en je overgeeft aan het proces. Zo ontstaan unieke en eigen ontwerpen. Het grafische zie je terug in mijn viltwerk. Vilt verdient een plek in het intereier en in de kunst, om duurzaamheid, warmte en zachtheid terug te brengen in de maatschappij. Lees meer over Anneke in haar profiel.

Gabriella van der Linden
In mijn werk vind je veel keramiek, een beetje poëzie en een snufje textiel. Soms met 'n functie zoals bij het sprookjesachtige tuinkeramiek, vaak boordevol kleur, structuren en patronen. Over leven vieren en afscheid nemen, natuur en aards bewustzijn. Lees meer over Gabriella in haar profiel.

Charlie Taylor
Te druk met op onze schermen kijken, zijn we ons niet bewust van de dingen die recht voor ons te zien zijn. De omgeving die ons omringd wordt nauwelijks opgemerkt. Ik hoop dat mijn werk je aanmoedigt om wat beter te kijken naar herkenningspunten, gebouwen, landschappen en echt te zien hoe onze omgeving er uitziet. Lees meer over Charlie in haar profiel. 

Carol Greenshields
Mijn kunst volgt mijn levenspad. Dat mag, ik stem toe. Al gaat dat gepaard met metallic acrylverf, stippeltjes op een glimmende achtergrond, tot fantasy gekleurde gebouwen in potlood op papier; alles mag. Een rode draad in mijn werk is kleur; bijna alles is vol met kleur, daar hou ik van. Wat ik zie vertaal ik naar een soms ‘over the top’ versie in kleur, een andere realiteit. Ooit begonnen met kunstacademie in Engeland, ben ik gestopt om naar Nederland te komen. Toen viel het stil.  Het was pas jaren later dat ik ooit weer een penseel in mijn handen nam. Nu ben ik niet te stoppen en ben ik vaak te vinden in mijn studio bij Bink 36 in Den Haag. Kunst heeft mij geholpen om PTSD te verslaan en daar help ik anderen mee, te laten realiseren hoe krachtig onze eigen kunst is. Lees meer over Carol in haar profiel.

Iris Luhrman
Als mensen mijn werk zien van diverse disciplines waarbij herhaling van symbolen een grote rol speelt, krijg ik altijd te horen dat ze er door verrast zijn en er vrolijk en rustig van worden. Het is mijn intentie om anderen te inspireren en te verbinden met elkaar, de maatschappij en de natuur waarbij bewustwording van de psychologie van de mens op neutrale wijze naar voren komt. Mijn werk valt dan ook onder de interactieve kunst waarbij ik bezoeker of omgeving betrek bij het maken van mijn werken. Het maakproces is voor mij een meditatievorm en het beeld is even belangrijk als het verhaal erachter. Lees meer over Iris in haar profiel.