Talk Earth To Me - Bewust Den Haag Najaarsexpositie

In de stad van vrede en recht levert de natuur vaak een kromme strijd. Als aarde meestal grond betekent, en leven vooral gezellige drukte, missen we de essentie. Talk Earth To Me streelt, schuurt en schudt je wakker - weg van dystopia. Bewust kiezend voor aardse aandacht, op weg naar een nieuwe blik op de natuur, de aarde, het leven.

Platform Bewust Den Haag, voor organisaties en ondernemers die willen prikkelen tot bewust leven, organiseert ook in het najaar van 2020 weer de tentoonstelling Talk Earth To Me - door aangesloten kunstenaars met hartstocht voor de aarde. Twee weken echte verbinding, verwondering, verbazing op de Korte Vijverberg 2. Ga jij het gesprek aan of laat je je inspireren?

 

Meer over de tentoonstelling...
Korte Vijverberg 2, 2513 AB Den Haag - naast de Hofvijver.
Open van 23 oktober tot en met 1 november 2020, van vrijdag t/m zondag.
vrijdag 23 oktober: vernissage 17-19 uur. 
zaterdag 24 oktober: kunst-werk-wandeling van 11 tot 12.30 van en naar de galerie door Karlien van Haagen.
zondag 1 november: finissage tot 17 uur.

 

Meer over de makers...
Charlie Taylor
Te druk met op onze schermen kijken, zijn we ons niet bewust van de dingen die recht voor ons te zien zijn. De omgeving die ons omringd wordt nauwelijks opgemerkt. Ik hoop dat mijn werk je aanmoedigt om wat beter te kijken naar herkenningspunten, gebouwen, landschappen en echt te zien hoe onze omgeving er uitziet. Lees meer over Charlie in haar profiel. 
Iris Luhrman
Als mensen mijn werk zien van diverse disciplines waarbij herhaling van symbolen een grote rol speelt, krijg ik altijd te horen dat ze er door verrast zijn en er vrolijk en rustig van worden. Het is mijn intentie om anderen te inspireren en te verbinden met elkaar, de maatschappij en de natuur waarbij bewustwording van de psychologie van de mens op neutrale wijze naar voren komt. Mijn werk valt dan ook onder de interactieve kunst waarbij ik bezoeker of omgeving betrek bij het maken van mijn werken. Het maakproces is voor mij een meditatievorm en het beeld is even belangrijk als het verhaal erachter. Lees meer over Iris in haar profiel.  
Rooz Steenks
De verbinding met het leven, met jezelf en met de natuur staat centraal in mijn kunstwerken van vilt en klei. Op de plaatsen waar in het leven een litteken is ontstaan, is een innerlijke bron aanwezig om jezelf weer te verbinden. In de serie 'navels der aarde’ staat de navel symbool als innerlijke bron voor leven, groei en voeding. Lees meer over Rooz in haar profiel.
Hans Swaep
Mijn werk is een appèl aan de verbeelding. Met humor, spot, verwondering, verbijstering, cynisme, maar altijd met liefde. Liefde voor de natuur, elkaar, dieren, bomen, mensen en vooral niet voor ‘dingen', tenzij ze een ziel hebben. Ik heb zelf behoefte aan verstilling, balans, harmonie en vrede. Ik wil dat dat ook doorklinkt in mijn werk, of het nou om het beeld of de compositie gaat of om het gebruikte materiaal. Dit alles in overeenstemming met míjn referentiekader als maker en ervaren kijker. Om de ‘boodschap’ effectief te communiceren vind ik wel dat er ook zaken mogen ‘schuren’. Een beetje pijn door zaken te benoemen werkt mijns inziens beter dan elkaar altijd te behoeden voor ongemak. Lees meer over Hans in zijn profiel.

Meer over de wandeling...
met Karlien van Haagen
Zaterdag 24 oktober: kunstwandeling 11-12:30 uur 
Op zaterdag ook een bijzondere combinatie van kunst en wandelen. Natuurcoach Karlien van Haagen biedt je een bijzondere blik tijdens een wandeling van ruim een uur rond de Korte Vijverberg, de Denneweg en het Willemspark. Het thema is ‘de kunstenaar in ons’.
Kunnen wij met aandacht en met een blik van een kunstenaar kijken naar de stad? Kijkend vanuit het perspectief dat we respect hebben voor de aarde, onze wereld? Welke beelden of gebeurtenissen die je onderweg tegenkomt raken je dan? Zijn dit positieve beelden of vallen juist zaken op die schuren? Hoe speelt je kunstenaarsblik hierin mee?
De momenten die je opvallen, die je raken, kun je tekenen, opschrijven of fotograferen. Alles kan, jij bent zelf immers je eigen kunstenaar. Aan het eind van de wandeling brengen we deze momenten samen tot een vrije collage en delen we onze ervaringen hierover.
De wandeling is op zaterdag en start om 11:00 uur. 
Bijdrage voor deelname aan de wandeling is € 5,00. 
Lees hier meer over Karlien in haar profiel.