Magisch keramiek

Gabriella van der Linden
Den Haag

Ik hou van de onvoorspelbaarheid: mijn keramiek groeit onder mijn handen. En eigenlijk gaat het altijd over leven vieren en afscheid nemen, natuur en aards bewustzijn.

In mijn werk vind je veel keramiek, hier en daar poëzie en nog wat botanisch geprint textiel. Soms met 'n functie zoals bij het sprookjesachtige vorstbestendige huis- en tuinkeramiek, vaak boordevol kleur, structuren en patronen. Ik hou van de onvoorspelbaarheid: mijn steengoed, papierklei en porselein groeit onder mijn handen, de versiering ontstaat door metaaloxides, teksten en lusters.

En eigenlijk gaat het altijd over leven vieren en afscheid nemen, natuur en aards bewustzijn.

Over Gabriella van der Linden

Ondernemend in groen en gezond doe ik tegenwoordig alleen nog maar wat ik belangrijk vind - desnoods dwars door elkaar. Als enthousiast keramist, schrijver, docent, permacultuurontwerper en winkelier in het groen. Met veel liefde voor mindful leven, zorgvuldig omgaan met de aarde - en je eigen weg nemen, stap voor stap. Lettervreter met de handen in de klei, inspirator/coördinator van Bewust Den Haag, kunstenmaker en hoofdverzinner van Hemel en AardewerkMoestuinieren aan de Keukentafel en Talk Earth To Me


Gabriella van der Linden

Gabriella van der Linden

Zuiderparklaan 313
2574 GB Den Haag

Magisch keramiek

Wat doe ik nog meer?

02jul
Workshop
Dagje Wecken
Den Haag
Maak zelf je bijna alles (je oogst bijvoorbeeld) jarenlang houdbaar zonder koeling of vriezer. Deze leuke techniek gaat al zo'n twee eeuwen mee – en is actueler dan ooit.
Creativiteit
Hemel en Aardewerk, inspirerende workshops in Den Haags groenste atelier
Den Haag
Hemel en Aardewerk is een inspirerend groen atelier – als een oase in het drukke Den Haag. Je vindt er de leukste dingen om te leren (en zelfs een en ander om te kopen) die allemaal een beetje te maken hebben met bezield leven, kunstzinnig en groen.
12sep
Cursus
Keramiek: koestersteen maken
Den Haag
De mooiste kleine urn die je handen ooit voelden… maak hem zelf voor een prachtige herinnering. Geschikt voor een klein beetje as (van mens of dier), voor binnen of buiten.
05aug
Workshop
Keramiek: werken met prints
Den Haag
Op je eerder gemaakte keramiek breng je eigen tekst of foto's aan met een speciale ijzeroxide-transfer die we in het atelier maken.
25jun
Workshop
Heerlijk Fermenteren
Den Haag
Supergezond en heerlijk om te doen: groente fermenteren. Denk aan zuurkool of kimchi, maar dan met precies die groenten die je het lekkerst vindt, en gewoon met de spullen uit je keukenkast.
12jul
Cursus
Moestuinieren aan de Keukentafel
Den Haag
In deze cursus draait alles om het hart van je huis en tuin: de keukentafel. Vanuit de permacultuur ontwerp je jouw eetbare tuin en werk je aan je duurzame huishouden
30aug
Workshop
Keramiek: werken met goudluster
Den Haag
Op je eerder gemaakte keramiek breng je een subtiele versiering aan van echt goud: denk aan oma's theekopje.