Cursussen voor verloskundigen en andere zorgverleners

Mind in Geboorte
Den Haag

Opleidingsactiviteiten voor verloskundigen en andere zorgverleners rond zwangerschap en geboorte: Cursus Baringspijn Mindfulness Trainersopleiding voor Angst voor de Bevalling (i.s.m. Centrum voor Mindfulness Amsterdam) Colleges & Lezingen

Mind in Geboorte biedt de volgende opleidingsactiviteiten voor verloskundigen en andere zorgverleners rond zwangerschap en geboorte:

 • Cursus Baringspijn. 

  Na het volgen van de cursus Baringspijn vanuit een neurowetenschappelijk perspectief ben je in staat voor je zwangeren een goede baringspijn analyse voor, tijdens en na de bevalling te maken. Dat helpt jouw cliënten om hun baringspijn beleving beter te begrijpen, beter met baringspijn om te kunnen gaan en zich begrepen te voelen door hun hulpverlener. Je leert waar het omslagpunt - van begeleiden naar behandelen van baringspijn- ligt. Daarnaast kun je een baringspijn-educatie en pijn-practicum aan jouw cliënten geven die hun denken over baringspijn voor altijd positief zal veranderen. Accreditatie KNOV en NBvD. Locatie Den Haag.

  Docenten: Dr. Ben van Cranenburgh, hoofddocent/neurowetenschapper bij ITON en Irena Veringa, MSc., verloskundig onderzoeker bij UvA. Inschrijven, programma, data en overige info via de website Mind in Geboorte

 • Mindfulness Trainersopleiding voor Angst voor de Bevalling (in samenwerking met Centrum voor Mindfulness Amsterdam) 

  Mindfulness Based Childbirth & Parenting – Fear is een nieuwe toepassing van Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR), en is gebaseerd op het MBCP programma van Nancy Bardacke. Het door ons doorontwikkelde en wetenschappelijk onderzochte MBCP- FoC is specifiek voor zwangere koppels met angst en stress in de perinatale periode. In deze training leer je de vaardigheden van een mindfulness trainer en leer je zwangere vrouwen met angst te begeleiden. Daarnaast maak je praktisch kennis met ons eigen en internationaal wetenschappelijk onderzoek naar de manifestatie en behandeling van angst bij zwangere vrouwen.

  Accreditatie bij Kwaliteitsregister KNOV, Nederlandse Beroepsvereniging voor Doula's (NBvD). Accreditatie voor psychologen e.a. wordt aangevraagd op verzoek. MBCP-Fear training voor zwangeren is aanbevolen door Zilveren Kruis Verzekeringen. Zie voor noodzakelijke vooropleiding/ervaring de website, alsmede voor inschrijven, data en overige info. Locatie Den Haag.

 • Colleges & Lezingen 

  College aan de Verloskunde Academies in Amsterdam, Rotterdam en Maastricht: Complexe baringspijn. 

  College aan UvA Faculteit der Maatschappij en Gedragswetenschappen: Fear of childbirth, what is the role of mindfulness?

  College aan de Verloskunde Academie Groningen: Perinatale stress.

Over Mind in Geboorte

Ik ben mindfulness trainer, wetenschappelijk onderzoeker, docent en verloskundige. Tijdens mijn 25 jaar lange werk als eerstelijns verloskundige heb ik vele processen van het geboren worden van baby’s en moeders mogen begeleiden. Sinds 2012 ben ik actief als Mindfulness Based Childbirth & Parenting (MBCP) trainer gespecialiseerd in angst bij zwangere vrouwen, en nu ook als Mindful met je baby trainer. Ik onderzoek beide trainingen aan de Universiteit van Amsterdam. Ik werk nauw samen met Nancy Bardacke, de ontwikkelaar van MBCP en Eva Potharst, de ontwikkelaar van Mindful met je baby.

Cursussen voor verloskundigen en andere zorgverleners