Bewust Den Haag » Nieuwsbrief » Februari: Sprokkel schrikkel spring! - Bewust Den Haag

Let op! Voor één keer vieren we ons Inspiratiecafé niet bij Utopie - komende maand ben je van harte welkom bij Cosy Cosas, concept store op de Haagweg in Rijswijk. Wel natuurlijk nog steeds op de Derde Dinsdag, dit keer is dat 19 februari, van 19.30 tot 22 uur. Netwerken met de leukste mensen op bijzondere plekken!

Op lokatie
Datzelfde Inspiratiecafé kreeg afgelopen maand ook een 'op-locatie' variant, tijdens de Paranormaal Alternatief Beurs in de Broodfabriek. Met achttien van onze aanbieders vormden we een heuse 'club van Bewust Den Haag', zoals een van hen het noemde - en konden we bezoekers op allerlei manier echt inspireren en laten 'proeven' van bijzondere zaken. Dat leverde veel op: diepe gesprekken, mooie ontmoetingen, massages, snelle kimchi's en slowe zuurkooltjes, boeiende demo's, helende handen, bokashi om je eigen gft te verwerken, contact met overledenen, reiki voor mens en dier zelf leren, een trancereis en kleuren van pastelkrijt waarmee je je emoties weergeeft. Om maar iets van de kaleidoscoop te noemen... Op onze Facebookpagina vind je de foto's!

Springen!
Februari - maand van het schrikkelen en sprokkelen - of zoals de aloude betekenis zeer waarschijnlijk was - het springen. Maar al te vaak is dat springen heel erg nodig om vooruit te komen. Je houdt liever vast aan dat kleine stap-voor-stapje dat eigenlijk niet opschiet. Je stelt uit of het zet domweg geen zoden meer aan de dijk. Dan zit er maar een ding op: even diep ademhalen en dan... springen! Heerlijk spannend de toekomst in - zo'n sprong schudt je wakker en maakt alles nieuw. Valt er voor jou nog iets te springen deze maand? Kijk eens wat er te beleven valt aan bewuste activiteiten en belevenissen,  in de agenda onderaan - en op de website natuurlijk. Ik wens je veel plezier!

Gabriella van der Linden

Coördinator Bewust Den Haag

 

PS: Stuur deze nieuwsbrief gerust door. En volg je onze LinkedInpagina al? Weer een andere manier om op de hoogte te blijven!

PPS: Ben jij zelf een ondernemer die een plaats bij Bewust Den Haag verdient? Mail me voor een informatiegesprek: ik leer je graag kennen.

Welkom nieuwe aanbieders bij Bewust Den Haag!

Ook deze maand sloten zich weer nieuwe bedrijven aan bij ons platform: enthousiaste, betrokken ondernemers die graag het verschil maken in Den Haag en omstreken. Als eerste Georgine Mol, natuurgeneeskundig therapeute voor mens en dier, bij haar praktijk Molendier. Dan Patricia van Schaik, eigenaar Cosy Cosas - concept store, cadeauwinkel, lunchroom. workshopatelier en flexwerkplek. Als laatste Rooz Steenks, bijzonder expert in rouw- en verliesbegeleiding. Lees meer over hun ondernemingen en achtergronden door even de naam aan te klikken!

Bijzondere blogs

Lees meer over Boeddha's verschil tussen pijn en lijden in het nieuwste blog van Saskia Willockx. Karlien van Haagen vertelt hoe een Inspiratiewandeling eruit ziet in haar Van Stadsklooster tot Leescafé. En last but not least kun je meegenieten van een prachtige reis door Spanje met Julie Scott in haar Teenslippers in januari!

Agenda 4 februari - 4 maart 2019

Caroline Dekker Zoetermeer

Tarot Cursus voor beginners
WO 13 nov | 19.30-22.30

Zoetermeer | Caroline Dekker
Tarot Cursus voor beginners. In deze cursus leer je met een frisse kijk op een eeuwen oud spel, spelenderwijs praktisch en toepasbaar met de kaarten werken.
Lees verder →

Gabriella van der Linden Den Haag

Cursus Moestuinieren aan de Keukentafel
DO 14 nov | 20.15-21.45

Den Haag | Gabriella van der Linden
Inspirerende cursus in zelfvoorzienend, groen en circulair huishouden nieuwe stijl, met een praktische aanpak en aanstekelijke voorbeelden. Ook zonder tuin! Permacultuur, voedselverwerking, energie, water en afval.
Lees verder →

Gabriella van der Linden Den Haag

Geluk in je Voorraadkast
DO 14 nov | 18.30-20.00

Den Haag | Gabriella van der Linden
Alles over het plezier van voedsel gezond bewaren: zo maak je makkelijk je eigen voorraadje snelklaarmaaltijden! Je weet precies wat erin zit, bespaart geld en energie en gooit nooit meer iets weg. Zo leer je wecken, inmaken, drogen en fermenteren.
Lees verder →

Georgine Mol Zoetermeer

Shin-Do cursus
DO 14 nov | 9.30-16.00

Zoetermeer | Georgine Mol
Voel je je soms ‘leeggezogen’ door anderen en wil je je energie liever zelf kunnen gebruiken? Wil je beter gehoord worden of steviger in je schoenen staan? Met Shin-Do leer je hoe je dat voor elkaar krijgt.
Lees verder →

Karlien van Haagen Voorburg

Filosofische wandeling vanaf bibliotheek Voorburg
VR 15 nov | 10.30-12.30

Voorburg | Karlien van Haagen
Samen Wandelen en filosoferen over uitspraken van de natuur. Dat is waar het om gaat. Buiten een frisse wandeling maken en tevens nadenken over mooie uitspraken van beroemde mensen. Daar frist je hoofd en lichaam van op!
Lees verder →

Saskia Willockx Voorburg

Familie: Lot en Kans, workshop in Voorburg / Saskia Willockx
VR 15 nov | 19.30-21.30

Voorburg | Saskia Willockx
Je gezin van herkomst heeft een grote invloed op je latere leven. Wil je losbreken uit belemmerende familiepatronen en conditioneringen? Ontdek je ware persoonlijkheid en authentieke expressie, vrij van de ballast van je voorouders.
Lees verder →

Marlies Koot Den Haag

Workshop Moxa
ZA 16 nov | 12.00-12.00

Den Haag | Marlies Koot
Heb jij last van een koude buik, handen en voeten. Ben je uitgeput en wil je met meer energie de winter door? Wil je je immuunsysteem boosten of je spijsvertering activeren? In deze praktische workshop leer je alle ins- en outs van Moxa en hoe je het kan
Lees verder →

Georgine Mol Zoetermeer

Reiki 1 cursus (Usui - 2 dagen)
ZA 16 nov | 10.30-17.00

Zoetermeer | Georgine Mol
Reiki 1Leer in twee dagen jezelf en anderen te behandelen volgens de Usui methode. Ook het behandelen van dieren komt aan de orde.
Lees verder →

Marius Engelbrecht Den Haag

Oerzang
ZO 17 nov | 11.00-17.00

Den Haag | Marius Engelbrecht
Via jamsessies, samenklank en eenvoudige oefeningen ontdekken wat er allemaal in je stem leeft. Een dag om op te gaan in de magie van de klank, van jou en van de groep.
Lees verder →

Gabriella van der Linden Rijswijk

Bewust Den Haag Inspiratiecafé
DI 19 nov | 19.30-22.30

Rijswijk | Gabriella van der Linden
Elke derde dinsdag van de maand: het Bewust Den Haag Inspiratiecafé, van 19.30 tot 22 uur bij CosyCosas in Rijswijk. Voor ondernemers en publiek, vrij netwerken met de leukste mensen!
Lees verder →

Marius Engelbrecht Den Haag

Oerzang Weekend
VR 22 nov | 20.00-17.00

Den Haag | Marius Engelbrecht
Als je jouw pure stem klinkt, zonder schroom en gêne of je best doen, gebeurt er iets heel bijzonders. Dan is klinken of zingen pure magie, elke keer weer. Het lied van je hart, lied van je buik, lied van jouw diepste wezen.
Lees verder →

Nanna Nicole Ros Scheveningen

Sjamanisme: een reis naar je zelf.
VR 22 nov | 19.00-22.00

Scheveningen | Nanna Nicole Ros
In 4 avonden neem ik je een stukje mee op reis, wat dichterbij je zelf, door je te laten ervaren wat sjamanistische rituelen en ceremonies kunnen betekenen. Hoe je dat ervaart en wat het voor jou zal betekenen, daar heb ik niks over te zeggen...
Lees verder →

Anneke Zwolsman-Westing Den Haag

Zaterdag-halfjaarcursus vilten
ZA 23 nov | 10.00-16.00

Den Haag | Anneke Zwolsman-Westing
Op zaterdag, voor beginners en gevorderden. Als beginner ga je stapsgewijs verschillende technieken leren en toepassen op items die je graag wilt maken. Genoeg inspiratie in het atelier – werkstukken en boeken.
Lees verder →

Tineke Duys Den Haag

Sjamanistische jaartraining.
ZA 23 nov | 10.00-17.00

Den Haag | Tineke Duys
Een verdiepende jaartraining om tijd en ruimte te maken voor je eigen ontwikkelingsproces. Het aanbod stelt je in staat jouw eigen ziele- en levenspad meer helder te krijgen, je intuitie te versterken en meer in verbinding met Al wat is te leven.
Lees verder →

Menno Swaak Den Haag

Permacultuur vervolg Jaaropleiding
ZA 23 nov | 10.00-17.00

Den Haag | Menno Swaak
Deze jaartraining is een vervolg voor wie al een jaartraining of PDC (Permaultuur Design Course) gevolgd heeft. Dit vervolgtraject richt zich vooral op de toepassingsmogelijkheden van Permacultuur in, om en voor de stad.
Lees verder →

Menno Swaak Den Haag

Van snoeien naar niet meer snoeien
ZO 24 nov | 10.00-17.00

Den Haag | Menno Swaak
Snoeien volgens de boeken leidt meestal tot de noodzaak te blijven snoeien. En je bent ook niet altijd blij met de bijwerkingen.Met snoeien wordt veel verstoord - hoe herstel je dat? Deze dag is vooral praktisch en wordt gehouden bij Eetbaar Park.
Lees verder →

Leontien van der Plas Leidschendam

Dochter van je moeder - Workshop met familieopstellingen
MA 25 nov | 19.00-22.30

Leidschendam | Leontien van der Plas
Deze workshop draait om de relatie met je moeder en de lijn van vrouwen in jouw familie. Een bijzondere avond, die je inzicht en verbinding geeft.
Lees verder →

Esther van der Sluis Zoetermeer

8-weekse Mindfulnesstraining MBCT Intenser en bewuster leven
WO 27 nov | 09.30-12.00

Zoetermeer | Esther van der Sluis
Vergoeding door zorgverzekeraar mogelijk! Een 8-weekse Mindfulnesstraining, overigens met meerdere startdata (!), waarbij je leert hoe je Mindfulness in jouw leven kunt verwelkomen, waardoor je een blijer en vrijer mens wordt ...
Lees verder →

Rooz Steenks Delft

Meditatief boetseren: Je innerlijke kracht in beeld
DO 28 nov | 19.30-21.30

Delft | Rooz Steenks
Door meditatief te boetseren maak je contact met je innerlijke wereld. Door contact te maken met wat bewust of onbewust innerlijk in je leeft en dat wat zich laat voelen en zien te erkennen, maakt de weg vrij voor je innerlijke kracht. 
Lees verder →

Jet Centeno Den Haag

REIS van 1 Dag
VR 29 nov | 10.00-17.00

Den Haag | Jet Centeno
Er is zoveel meer mogelijk in je leven dan je denkt. Stap mee over de drempel in de onbekende wereld en zie wat jou weg houdt van wie jij in wezen bent.
Lees verder →

Esther van der Sluis Zoetermeer

8-weekse Mindfulnesstraining MBCT Intenser en bewuster leven
VR 29 nov | 09.30-12.00

Zoetermeer | Esther van der Sluis
Vergoeding door zorgverzekeraar mogelijk! Een 8-weekse Mindfulnesstraining, overigens met meerdere startdata (!), waarbij je leert hoe je Mindfulness in jouw leven kunt verwelkomen, waardoor je een blijer en vrijer mens wordt ...
Lees verder →

Tineke Duys Den Haag

Drum- en klankcirkel
ZA 30 nov | 9.45-12.00

Den Haag | Tineke Duys
Een cirkel om te komen drummen en-of te klinken rond een bepaald thema. Om te ontspannen en op te laden en op een krachtige manier je weekend te beginnen. Er zijn een aantal drums te leen. Weet je welkom!
Lees verder →

Jet Centeno Den Haag

Liefdesgeluk
ZA 30 nov | 10.00-16.30

Den Haag | Jet Centeno
In deze dagworkshop staan we stil bij de barrières tussen jou en de liefde. We onderzoeken niet alleen de blokkades, maar staan ook stil bij de onuitputtelijke bron die onze zelfliefde voedt.
Lees verder →

Saskia Willockx Voorburg

Groei en Bloei Cirkel: inspirerende maandelijkse workshops in Voorburg
VR 06 dec | 19.30-21.30

Voorburg | Saskia Willockx
Behoefte aan regelmatig een inspirerende impuls en geestelijke voeding? Even een mooie avond voor jezelf, je eigen ontwikkeling? De Groei en Bloei Cirkel biedt 1 x per maand een praktische workshop op het gebied van psychologie en spiritualiteit.
Lees verder →

Leontien van der Plas Leidschendam

Ochtend Familieopstellingen
ZA 07 dec | 10.00-13.00

Leidschendam | Leontien van der Plas
Met een familieopstelling kun je onderzoeken wat er onder de oppervlakte speelt. Je krijgt helderheid en richting rond een vraag of thema. Je bent van harte welkom voor een eigen opstelling of om deel te nemen als representant.
Lees verder →

Jet Centeno Den Haag

Moeder Dochter relatie - vrouwenlijn Workshop
ZA 07 dec | 10.00-17.00

Den Haag | Jet Centeno
Groei verder in wie jij bent en waar jij voor staat in je leven. Door inzicht en bewustzijn te vergroten ten aanzien van hoe jij je verhoudt tot deze basisprincipes in je relatie met je moeder en voor-moederen.
Lees verder →

Bewust Den Haag
​info@bewustdenhaag.nl
www.bewustdenhaag.nl