Natuur- en Netwerkcoaching |verbonden met de natuur | Den Haag

"De natuur is mijn werkgebied en dat deel ik je graag met je."  

Alleen in deze tijd even anders. Het coronavirus raakt ons allemaal..
Daarom heb ik op dit moment mijn aanbod aangepast, zie hieronder.

Aanpassing aanbod:
Vanwege de huidige situatie door het cornavirus bied ik de mogelijkheid voor online begeleiding. Dan kun je zelf de natuuropdracht uitwerken die we later samen bespreken op de manier die het beste bij past. 

Het effect
De natuur is een goede plek om je zelf in op te laden, vooral als je stress ervaart door een druk leven. Door met een open en ontspannen houding de natuur in te gaan ontstaat er verbinding met de natuur dat een helend effect kan hebben op je gezondheid. Er zijn onderzoeken gedaan die aantonen dat de natuur een positief effect heeft op je gezondheid en die ik je kan verstrekken.

Voor wie
Voor mensen die niet lekker in hun vel zitten is de natuur nu goed en laat hen beleven dat het vrijheid, rust en inspiratie biedt. Door het doen van natuuroefeningen wordt het bewust beleven van de natuur versterkt en dit kan je helpen je evenwicht te herstellen.

  • Een ontspannen gevoel. Er gebeurt veel moois in de natuur. Al je zintuigen kun je gebruiken wanneer je een wandeling maakt.
  • Een stressvrij gevoel. De natuur kan een helend effect hebben op tekens van stress of spanning. 
  • Een fit gevoel. De natuur nodigt uit tot beweging. Zo verbetert de natuur ook je ook je fysieke gezondheid.

 

Over Karlien van Haagen | Den Haag

Ik wil graag mijn verwondering voor de natuur met je delen

Mijn naam is Karlien van Haagen en ik heb de opleiding voor ‘Natuur in Begeleiding’ aan het Kraaybeekerhof gevolgd en afgerond. De inhoud van de opleiding heeft een antroposofische achtergrond. Deze spirituele filosofie staat ook aan de basis van mijn aanbod.

Als natuurcoach maak ik gebruik van de wetmatigheden en de processen van de natuur, waar de mens zelf een onderdeel van is. En zoals Goethe zei: “Iets van buiten is een uitdrukking van iets van binnen.” Zo zie ik de werking van natuur. De natuur die je buiten beleeft doet iets met je van binnen.

Niet alleen de opleiding aan het Kraaybeekerhof beïnvloedt mijn werk als natuurcoach. Mijn initiële opleiding aan de Kunstacademie in Den Haag maakt ook deel uit hoe ik mijn natuuropdrachten opbouw. Vooral verbeeldingskracht en kijken naar vormen pas ik toe in mijn coachwerk.

Natuur ervaren en beleven
Vaak staan we tegenwoordig wat ver van de natuur af, zeker om deze bewust te beleven. Daar ligt mijn kwaliteit.
Ik vind dat het buiten gebeurd, daar kun je oplossingen tegenkomen en dat kan ik je (opnieuw) leren ontdekken. Er zijn vele mogelijkheden om dit te bereiken. Bijvoorbeeld door het werken met natuuropdrachten, waar vaak een metafoor als boodschap in zit. Dit kan nieuwe inzichten bieden op de vraag of het thema waarmee je bent gestart.

De zintuigen
Ook de zintuigen kunnen een middel zijn om dichterbij je zelf komen. Vooral wanneer je veel stress of onrust ervaart kan het ontwikkelen van je zintuigen je helpen om balans terug te vinden. Hier heb ik speciale wandelingen voor ontwikkeld en kan ik samen met je lopen om zo te ervaren dat je jezelf kan opladen in de natuur.

Agenda Natuur Verbindt


Foto 2 Karlien van Haagen Foto 3 Karlien van Haagen Klik om te vergroten

Natuur Verbindt
Karlien van Haagen


Professionals in de categorie Coaching - Wandelcoaching

Acupunctuur Ademtherapie Administratieve dienstverlening Body Stress Release Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Dans & Beweging Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinesiologie Kunst Kunstzinnige therapie Lichaamsgerichte Therapie Massage Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke Begeleiding Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Den Haag
Bewust Den Haag

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!