Welk zielstype ben jij?

Zijn alle zielen gelijk? Daar kunnen we kort over zijn: nee. Iedere ziel is uniek, er zijn geen twee zielen hetzelfde. Alle zielen zijn een manifestatie van de Bron van Licht, Liefde en Creatie. Ze zijn dus wel gelijkwaardig.

 

De zeven zielstypen volgens Michael
Zielen hebben bepaalde karakteristieken. Een zielspersoonlijkheid, zou je kunnen zeggen.

 

De zeven zielstypen zijn: 
1.    Server (Dienaar)
2.    Priest (Priester, ook wel Bruggenbouwer genoemd in de Nederlandse vertaling van het Michaelsysteem)
3.    Artisan (Kunstenaar of Creator)
4.    Sage (Wereldwijze)
5.    Warrior (Strijder)
6.    King (Koninklijke)
7.    Scholar (Geleerde of Ontwikkelde). 
De namen van de zielstypen zeggen niets over het beroep dat iemand kiest. Dat is in ieder leven weer anders en het zielstype blijft in al je levens op aarde gelijk.

Aan de namen kun je wel iets zien over de eigenschappen en focus van iedere ziel. Het is namelijk zo dat iedere ziel een andere kleur licht op aarde komt brengen. Haar eigen smaakje van de Bron, haar eigen interpretatie en expressie. Zo houden we variëteit en kunnen we leren van elkaars verschillend zijn.
Begrip en compassie spelen een grote rol in de ontwikkeling van iedere ziel en wat helpt daarbij méér dan het uniek zijn van jezelf en anderen te leren omarmen?

De inspirators
De Server en Priest willen vooral dienstbaar zijn en inspireren. Daarbij kunnen ze in de valkuil stappen van dienstbaarheid ten koste van zichzelf of in fanatisme gaan doordraven (“dit is goed voor jou, geloof me maar”). 
De Server is introvert en voelt zich goed in 1-op-1 contacten. Ze kiezen vaak voor beroepen als therapeut of healer.
De Priest inspireert graag grotere groepen mensen. Dit kan overigens ook in het bedrijfsleven zijn en hoeft niet expliciet spiritueel te zijn.

De expressieven
De Artisan en Sage voelen vooral de behoefte om tot expressie te brengen wat in hen leeft door middel van creativiteit en communicatie. Dat doen ze op zeer verschillende wijze. 
De Artisan is van nature introvert en kan ook happy zijn op een zolderkamertje, teruggetrokken levend met haar “ambacht”. Een Artisan is niet per se een kunstenaar, al zal er altijd wel een creatief aspect herkenbaar zijn in iemands leven. Dit kun je heel breed zien: goed zijn in problemen oplossen is ook een vorm van creativiteit.
De Sage wil juist een groot publiek bereiken, wil gehoord en gezien worden. Sterker nog, dat heeft een Sage nodig om haar zielsmissie te vervullen. In deze tijd van massacommunicatie voelt de Sage zich dan ook prima thuis want het is nu gemakkelijker dan ooit om veel mensen te bereiken met je boodschap.

De actieven
En dan de doeners onder de zielen, de echte actiebeesten: Warriors en Kings. Zij willen graag aards, praktisch en concreet bezig zijn. 
De Warrior is strijdbaar en heeft een groot gevoel van rechtvaardigheid. Hij komt op tegen onrecht of strijdt voor het milieu.
De King heeft leidinggevende kwaliteiten en aspiraties. Hij zet zijn tanden graag in een groot project en stuurt met verve zijn “onderdanen” aan.

De denker
De Scholar, last but not least, verzamelt graag kennis en heeft de neiging het leven te willen observeren. 
Echt in de ervaring van het leven aanwezig zijn en blijven – met alle emoties - kan een uitdaging zijn. Hij zit nou eenmaal liever in zijn hoofd alles te bestuderen.

Mijn zielstype
Zelf ben ik een Server en ik ervaar duidelijk het dienstverlenend en inspirerend willen zijn. 
Ook de valkuil ben ik tegengekomen: door een burn-out heb ik veel over mezelf geleerd. Ik kan nu heel wat beter mijn grenzen voelen en aangeven, gelukkig. Het blijft wel een aandachtspunt en dat zit dus in de aard van het zieltje.

Herkenning?
Herken je al iets in jezelf als je deze beschrijvingen leest? Behalve eigenschappen als ziel heb je natuurlijk ook je unieke persoonlijkheid.
Als je méér wilt weten: op mijn website bied ik vrijblijvend een gratis online cursus aan in 5 delen, met extra uitleg en voorbeelden.
Saskia Willockx, soul coach
www.be-essence.nl
 

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...