Wat zijn gezonde grenzen?

Wat zijn gezonde grenzen?

Je grenzen voelen, bewaken en aangeven, het is een thema waar veel mensen mee worstelen. Wat betekent het om zwakke grenzen te hebben? Hoe merk je dat, hoe uit zich dat?

 

Dit is een groot onderwerp en er zijn vele manieren om hiernaar te kijken. Ik pik er een paar invalshoeken uit, omdat ik die in mijn praktijk tegenkom.

 

Eerst een vergelijking

In ons fysieke lichaam hebben we een immuunsysteem dat ons beschermt tegen o.a. bacteriën en virussen die overal aanwezig zijn. Onze huid helpt daarbij en is als beschermlaagje om ons heen een onderdeel van de afweer. Je zou kunnen zeggen: de huid en de rest van het immuunsysteem bewaken onze fysieke grenzen. Komen er ongewenste gasten binnen, dan zal een gezond immuunsysteem dit opmerken en de binnendringers verwijderen. Vaak gaat dit ongemerkt, soms merk je het aan malaise en koorts.

 

We hebben ook een spiritueel (of energetisch) immuunsysteem dat onze grenzen bewaakt op energetisch, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Uiteraard zijn beide systemen niet strikt gescheiden en werken ze samen. Het onderscheid maak ik nu even om enkele begrippen nader toe te lichten.

 

Het spirituele immuunsysteem bestaat o.a. uit onze aura en chakra’s. Dit energiesysteem bevat ervaringen en gegevens van het huidige en voorgaande levens. En daar wringt vaak de schoen …

 

Net zo goed als trauma en stress invloed hebben op onze fysieke gezondheid, gebeurt dit ook op de andere niveaus. Grens-doorbrekende trauma’s (mishandeling, seksueel misbruik, ongelukken en operaties) overschrijden en beschadigen grenzen op alle niveaus: lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel. Dit heeft vaak een grote impact op het spirituele immuunsysteem dat daardoor minder goed haar beschermende werk kan doen.

 

Nu vraag je je misschien af: wat zijn dan de spirituele equivalenten van bacteriën en virussen?

 

Het spirituele immuunsysteem houdt, bij goed functioneren, energetische negativiteit buiten je aura en chakra’s. Concreet: lage entiteiten, dolende zielen, electromagnetische verstoringen en straling, heftige zware emoties van anderen.

 

Hoe herken ik problemen hiermee?

Er zijn enkele duidelijke signalen, die je overigens niet allemaal hoeft te hebben:

  • Erg moe terugkomen van een uitstapje winkelen, bioscoop of iedere andere plaats waar veel mensen zijn.
  • Opeens een omslag in emoties als je contact hebt met een ander (live, via internet of zelfs via je gedachten).
  • ’s Nachts vreemde dromen over demonen of krachten die je aanvallen.
  • Het gevoel dat je weerloos bent, je slachtoffer voelt van de buitenwereld. Je voelt je vaak onveilig terwijl je dat niet kunt plaatsen.
  • Je bent gevoelig voor manipulatie van anderen.
  • Een gevoel van tegenwerking, alsof je continu gesaboteerd wordt.
  • Beelden van het nieuws niet uit je hoofd krijgen, steeds zie je geweld en ellende de revue passeren.
  • Je merkt dat je de laatste jaren veranderd bent op een manier die je niet begrijpt en die niet bij je karakter past.

 

Dit laatste punt behoeft enige toelichting:

Als iemand overlijdt die bang is voor de dood en wat er daarna komt, kan deze na overlijden een dolende ziel worden. Deze ziel is dan de weg kwijtgeraakt en belandt niet in de Bron maar blijft op aarde zoeken naar een nieuw lichaam om in door te leven. De ziel is vaak al in vele voorgaande levens geconditioneerd (gemanipuleerd) met verhalen over hel en verdoemenis. Als mens en ziel deze verhalen als waarheid accepteren wordt ook de ziel angstig en raakt deze na overlijden de weg kwijt.

 

De dolende ziel gaat dus op zoek naar een nieuw lichaam om zo verder te kunnen leven op aarde. Een ideale prooi is iemand … met een verzwakt spiritueel immuunsysteem. De deuren van de aura en chakra’s staan open et voilà, de dolende wringt zich naar binnen en gaat via de gastheer of -vrouw verder leven.

 

In het ergste geval neemt de binnendringer niet alleen de energie maar ook de persoonlijkheid en gezondheid over. Je gaat veranderen. Dat kan plotseling zijn en heftig, bijvoorbeeld door opeens verslavingsgedrag en woede-uitbarstingen te vertonen.

 

Het kan ook heel geleidelijk gaan. Dan kijk je op een gegeven moment een aantal jaren terug en denk je: “Hier klopt iets niet. Ik ben veranderd op een manier die niet bij mij hoort, die niet in de lijn van een gezonde ontwikkeling past.” Of je ontwikkelt gezondheidsproblemen die er eerst niet waren en die van de binnendringer zijn. Misschien herken je zelfs van wie het afkomstig is. Je overleden vader of moeder kunnen door je heen gaan leven, of iemand die je met veel liefde verzorgd hebt in de laatste levensfase.

 

Dolenden, waar kom je die tegen?

Dolende zielen en lage entiteiten (dat zijn andere levensvormen die je ook graag buiten de deur houdt) bevinden zich overal, net als virussen en bacteriën. We worden gelukkig niet continu ziek en hetzelfde geldt voor dit soort ongewenste gasten: ze komen alleen binnen als je afweer verzwakt is.

 

Maar alles is toch liefde?

Jazeker, op het allerhoogste niveau bestaat er alleen liefde. Wij mensen kennen echter vele angsten. Angst is het tegendeel van liefde. Angst is wat het ego in stand houdt want dat voedt zich daarmee. Angst is een energie net als iedere andere emotie, en die energie trekt gelijksoortige energie aan. Angst is een magneet voor datgene wat je niet wilt. Angst (bewust of onbewust gevoed door eerdere trauma’s) trekt energieën en levensvormen aan die ook vanuit angst leven. Deze zijn niet verbonden met de Bron en kunnen je dus niet voeden maar gebruiken jou juist als hun voedingbron.

 

Belangrijke tip

Laat je niet van de wijs brengen door mensen die zeggen dat dit niet bestaat of dat het maar verbeelding is. Iemand met een gezond energetisch/spiritueel afweersysteem heeft geen idee wat jij ervaart. Als dit artikel met jou resoneert, neem jezelf dan serieus.

 

Het is mijn intentie om je met dit artikel te bemoedigen, om je aan te sporen niet je angsten te geloven en niet door angsten je leven te laten beheersen. Als traumaverwerking van belang voor je is: richt je dan eerst daar op. Leer ook vaardigheden om angstgedachten te transformeren in zelf-bekrachtiging, positieve self-talk.

 

Op energetisch gebied kun je ook veel doen. Ik geef je hier alvast een mooie oefening:

 

Stel je voor dat er een energiekanaal loopt van de aarde naar de Bron, door het centrum van jouw lichaam heen. Kijk hoe breed dit kanaal is en of er zuivere energie doorheen stroomt. Voel die prachtige, krachtige energie. Visualiseer dat dit kanaal steeds wijder wordt. Laat de energiestroom eerst je hele lichaam vullen en daarna je aura, minstens tot op armlengte om je heen. Stel je voor dat deze energie alle ongerechtigheden, alles wat niet in jou thuishoort, eruit duwt. Weet je gevuld en omhuld door Bron-energie. Herhaal dit meerdere malen per dag tot het een gewoonte wordt om te vertoeven in een krachtige bundel van zuivere energie. Dat is je beste bescherming.

 

Wil je meer inzicht in en heling van je eigen energetische functioneren?

Kijk dan eens naar deze online cursus: Energie en emoties de baas

Onder de naam Energetisch Bewustzijn heb ik deze cursus ruim 10 jaar live in Voorburg gegeven aan meerdere groepen per jaar. Je vindt hierin een schat aan informatie, inzichten en praktische tools om weer de regie over je energiesysteem terug te krijgen. Let op: je kunt je nog tot 1 oktober inschrijven.Dit is de laatste keer dat deze cursus wordt gegeven en daarom bied ik je de cursus aan voor slechts 97 euro, inclusief BTW. Ik wens je een energetisch schoon en onafhankelijk leven toe!

 

XX

Saskia Willockx, soul coach

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...