Waarom kunnen we onze vorige levens niet herinneren?

Waarom kunnen we onze vorige levens niet herinneren?
Deze vraag werd me onlangs door een lezer gesteld. Een interessante vraag die ik van verschillende kanten ga bekijken.


Hebben we helemaal geen herinnering aan vorige levens?
Iedereen heeft af en toe herinneringen aan vorige levens. Deze kunnen zo subtiel zijn dat je dit niet in de gaten hebt. Bijvoorbeeld als je voor het eerst ergens bent en je voelt je enorm op je gemak, het voelt vertrouwd, je weet er snel de weg te vinden en je pikt gemakkelijk de taal op. Dit kan te maken hebben met herinneringen uit een vorig leven die geactiveerd worden door nu weer in dat gebied te zijn. Als je nooit naar dat gebied of land zou reizen zouden die herinneringen misschien ook nooit geactiveerd worden. Resonantie speelt hierbij een rol, het is een herkenning op zielsniveau.

’s Nachts kun je dromen hebben die te maken hebben met je huidige en met vorige levens, bijvoorbeeld om een ervaring te verwerken en inzichten te krijgen.

We kunnen ook via reïncarnatietherapie in contact komen met de ervaringen die je ziel in vorige levens heeft doorgemaakt en die nu nog, in dit leven, op je doorwerken. Door je deze vroegere ervaringen bewust te worden is het mogelijk dat soortgelijke problemen in dit leven oplossen. Via familieopstellingen kunnen ook gevoelens en inzichten van de ziel bewust gemaakt worden.

Doe echter dit soort therapievormen alleen als je een oprechte wens hebt op een diep niveau te helen. Alleen uit nieuwsgierigheid vorig-leven-shoppen is geen goed idee en zal je waarschijnlijk ook niets waardevols opleveren.


De vergetelheid dient een doel
Het is heel nuttig dat we niet continu herinneringen hebben aan de vele vorige levens die je ziel heeft gehad. Dat zou behoorlijk verwarrend kunnen werken.

Je ziel heeft namelijk voor dit leven een aantal keuzes gemaakt, zoals een levensplan, allerlei doelen, afspraken met andere zielen om met en van elkaar te leren. Je ziel kiest ook heel bewust een bijpassende persoonlijkheid die is afgestemd op de plannen voor dit leven. Kort samengevat: je ziel heeft voor ieder leven een duidelijke focus waar ze zich op richt.

Als je continu allerlei andere levens, ervaringen en gezichtspunten zou herinneren zou je flink de weg kunnen kwijtraken en niet meer weten wat er nu de bedoeling is.


Verwarring
Deze verwarring kan ook optreden bij mensen die drugs gebruiken of die vanwege mentale problemen in een psychose raken. De huidige realiteit en de astrale sferen kunnen dan door elkaar raken met depersonalisatie tot gevolg: je weet niet meer wie je bent en wat je identiteit is. Een bad-trip en een psychose zijn zeer beangstigend en kunnen psychische schade aanrichten.
 

Focus op dit leven
Kortom: wees blij dat je je focus kunt richten op dit leven. Als je een oprechte wens hebt om op zielsniveau te helen, kun je je ziel overigens wel vragen om herinneringen en inzichten, ook uit vorige levens, die je daarmee helpen. Als je dit met respect bij je ziel neerlegt zul je de juiste herinneringen en inzichten ontvangen die je nodig hebt en aankunt. Het tempo van je helingsproces kun je prima aan je ziel overlaten.


In het hier en nu gebeurt het
Het is verstandig om je zoveel mogelijk te bepalen tot het hier-en-nu. Als je focust op dit leven kom je vanzelf tegen wat er nodig is voor je groei en ontwikkeling. Mocht het nodig zijn om diepere oorzaken van problemen te onderzoeken in vorige levens, doe dit dan met zuivere intenties en onder professionele begeleiding.


Vragen zijn welkom
Heb je vragen of wil je meer weten over een thema vanuit de visie van de Michael Teachings? Stel je vraag gerust, wie weet lees je binnenkort het antwoord in een blog.
Saskia Willockx
Be-Essence
 

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...