Vaccinatie en de ziel: mijn persoonlijke ervaring

Vaccinatie en de ziel: mijn persoonlijke ervaring

Momenteel wordt er een grootschalig vaccinatieprogramma uitgevoerd, om zoveel mogelijk mensen te beschermen tegen het corona-virus. Hoewel ik aanvankelijk niet van plan was me te laten vaccineren heb ik inmiddels toch mijn eerste dosis gehad, op inspiratie van mijn ziel. Omdat er veel angstverhalen rondgaan, zowel met een medische als met een spirituele achtergrond, deel ik graag mijn persoonlijke ervaring met je.

Dat heb ik niet nodig

Zoals veel mensen in mijn omgeving dacht ook ik: vaccinatie is voor mij niet nodig. Ik houd me keurig aan alle regels en heb geen chronische ziekte die me kwetsbaar maakt. Verder stond de druk die er werd opgelegd me tegen. 

De uitnodigingsbrief

Onlangs kreeg ik de uitnodigingsbrieven van de overheid en mijn huisarts per post toegestuurd. Hoewel ik dacht ‘doe ik toch niet’ was ik wel nieuwsgierig naar de organisatie van het geheel en eventuele argumentatie. Tijdens het lezen gebeurde er iets wonderlijks: mijn hele lichaam ontspande, ik voelde een diepe rust en een JA, dit ga ik doen. Dat had ik niet verwacht en ik was stomverbaasd. In plaats van de brieven weg te gooien legde ik ze apart, om het eens te laten bezinken.

Eerste bericht van mijn ziel

Als ik naar diepere lagen van wijsheid in mezelf wil gaan, doe ik dit door bewust mijn ziel uit te nodigen: “Lieve ziel, kom maar helemaal naar voren en neem het over van mijn mind. Geef me je inzichten, inspiratie, liefde en bescherming. Ik kies ervoor jouw leiding te volgen”. Terwijl ik dit hardop uitspreek focus ik op een langzame diepe ademhaling tot in mijn buik. Het antwoord kwam al gauw: ‘het zal je rust geven’.

De mind had haar bedenkingen

Nog steeds verbaasd denk ik: OK, dan ga ik het doen ook al snap ik het niet. Mijn verstand kan hier niet bij maar ik vertrouw mijn ziel. Het gevoel van rust was zeer duidelijk aanwezig en voor mij bepalend. De mind, met al haar angstige gedachten, geeft juist onrust. In de dagen na dit bericht van mijn ziel heeft mijn verstand – uiteraard – geprobeerd me op andere gedachten te brengen. Dat is nou eenmaal wat de mind doet: vanuit overlevingsangst proberen je tegen te houden. Ik heb geleerd deze secundaire reactie van het denken niet al te serieus te nemen.

De vaccinatie

Tot en met het moment van vaccinatie bleven beide zienswijzen in mij actief: aan de ene kant de rust van de ziel en aan de andere kant een licht nerveus gevoel, wat een subtiele uiting is van angst. De vraag is dan altijd: waar luister je naar, want dat is waar je keuzevrijheid hebt. Op het moment dat het vaccin was toegediend viel alle spanning van me af en heb ik erna nog heerlijk een uurtje gefietst in de zon.

Het tweede bericht van mijn ziel

De dag erna had ik een beetje verhoging, wat op zich een normale en gezonde reactie is omdat het immuunsysteem antistoffen aan het maken is. Om dit proces ruim baan te geven kroop ik weer terug in bed en ging bewust ademen met mijn ziel. Er kwam weer een verrassing: ‘je zult hier sterker van worden’. Ik val blij in slaap en als ik wakker word komt de uitleg: mijn ziel heeft in een vorig leven in de 14e eeuw de pestepidemie meegemaakt. Miljoenen mensen stierven een afschuwelijke “Zwarte Dood”, zo genoemd vanwege de donkere huidverkleuring van de slachtoffers. Er was niets wat mensen in die tijd tegen deze ziekte konden doen en de Europese bevolking werd tot 1/3e gereduceerd. Die doodsangst was nog in mijn systeem aanwezig en wil geheeld worden. Het ontvangen van de vaccinaties helpt daarbij. Alles valt op zijn plek. De volgende dag voel ik me weer prima.

Geen garantie 

Dit prachtige inzicht over ervaringen van mijn ziel uit een vorig leven kwam pas nadat ik zelf de stap had gezet om het vaccin te ontvangen. Waarom kwam dit bericht niet van tevoren, kun je je afvragen. Dan zou mijn mind het hebben begrepen en hoefde ik niet nerveus te zijn. En dat is precies het verschil tussen het denken en de ziel. Ons verstand wil garanties op voorhand ‘anders doe ik het niet’. Onze ziel geeft subtiele signalen en je mag zelf kiezen. Sterker nog, dat is wat we hier als mens komen doen: leren van onze keuzes en daardoor steeds betere keuzes leren te maken. 

De beloning

De ziel geeft dus niet per se vooraf het hele verhaal, en soms ook niet achteraf. Ze reikt je een helingsweg aan van vertrouwen en steeds weer mogen kiezen naar welke stem je wilt luisteren. Dit doet ze met eindeloos geduld. Iedere keer als je naar je ziel en diepere wijsheid luistert in plaats van naar de angsten van het denken, wordt het een beetje makkelijker om op deze weg voort te gaan. Je krijgt meer zelfvertrouwen: vertrouwen in je connectie met je ware zelf. Dat wil niet zeggen dat je nooit meer angsten zult voelen, maar je zult je focus gemakkelijker kunnen verplaatsen naar je ziel en haar leiding kunnen volgen. 

Rampenscenario’s

Zie jij allerlei angstige verhalen voorbijkomen, ook uit spirituele hoek, en weet je niet meer wat je kunt geloven? Laat me je dan een paar vragen stellen:

Denk je echt dat een vaccin (of welke invloed van buitenaf dan ook) je verbinding met je hart, je ziel en zelfs de Bron kan verbreken? Dat al je spirituele vooruitgang teniet zal worden gedaan als je je laat vaccineren?

Dat is echt volkomen onmogelijk. Je bent en blijft altijd verbonden met je ware essentie, niets en niemand kan dat veranderen. Verworven bewustzijn kan niet worden teruggedraaid. 

Wat angst met ons doet energetisch

Dat je je connectie met je ziel en je bewustzijn niet altijd voelt is een ander verhaal. Als je bang bent sluit je je hartchakra en kun je tijdelijk je liefde en je ziel niet meer voelen omdat je gekozen hebt naar de angst te luisteren. 

Als je erg gehecht bent aan je visie en overtuigingen, sluiten de bovenste chakra’s zich waardoor je jouw hogere waarheid niet meer kunt zien en je het gevoel hebt dat je afgesloten bent van inspiratie. Ook dit komt door wat je zelf kiest te geloven, het wordt niet door het vaccin veroorzaakt. 

Hoe meer je in de angst zit, hoe meer ook je onderste chakra zich sluit en je je wortels kwijtraakt. Alle chakra’s staan met elkaar in verbinding en de effecten zullen zich in al je chakra’s en auralagen tonen. 

Deze processen kunnen door het virus en het vaccin worden getriggerd maar waren al in ons aanwezig. Daar ligt dus een mooie kans, om bewuster te worden en te kiezen naar welke stem je wilt luisteren. Zodra je je angsten loslaat gaan je chakra’s beter stromen en kom je vanzelf weer in balans.

Pleidooi voor tolerantie

Ik deel hier alleen mijn persoonlijke ervaring. Ieder mens bewandelt een unieke weg die de optelsom is van alle ervaringen van onze ziel in al haar levens, en onze persoonlijkheid in dit leven. Kies wat resoneert met jou. Laat alsjeblieft ieder ander ook die vrijheid, zelfs als je het besluit niet begrijpt of het er niet mee eens bent. Leven en laten leven.

Voorbereiding op vaccinatie

Als je besluit de prik te gaan halen, doe dit dan omdat je het echt zelf graag wilt. Vraag aan je ziel om het hoogste goed, in liefde en vertrouwen.


Saskia Willockx, Meer Innerlijke Vrijheid

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...