Potluck picknick in voedselbuurtbos GeuzeGroen

Potluck picknick in voedselbuurtbos GeuzeGroen

Zaterdag 13 juni was er voor de tweede keer een “potluck” picknick voor de vrijwilligers en andere belangstellenden op het terrein van GeuzeGroen. De vrijwilligers werkgroep heeft daar afgelopen jaar een zitje met een tafel en bankjes ingericht. Een mooie plek voor een feestelijke picknick.

Over het weer ook geen klagen. Het was een warme, zonnige dag, waarbij de geleende partytent een welkome aanvulling was om het meegebrachte lekkers (en onszelf!) tegen de zon te beschermen.

Na met vereende krachten de zonneluifel te hebben opgezet waren er nog wat dingen te doen op het terrein ( o.a. water geven aan aanplant die dat duidelijk nodig had) en werden aardbeien en bessen geoogst voor de picknick. Ook kwam Marianne het door haar gemaakte naambord met ingebrande letters brengen. Dat is prachtig geworden!

Om 1 uur stonden alle meegebrachte lekkernijen onder een doek uitgestald en kwamen de gasten binnendruppelen. Iedereen kon inschrijven op een loterij met als prijs een adoptieboom, en na een welkomstwoord van Astrid was de picknick geopend.

Klaartje gaf voor de gasten een rondleiding en een korte uitleg over de grond waarop het voedselbos is aangeplant en de gevolgen voor de ontwikkeling van voedselbuurtbos GeuzeGroen. Er zijn twee percelen, één bedoeld als toegankelijk voedselbos en het andere bedoeld als “beestenbos”, d.w.z. een gedeelte waarvan de toegang wat meer ontmoedigd wordt en waarin de natuur meer zijn gang kan gaan.

Na dit informatieve gedeelte was het tijd om de meegebrachte gerechtjes en drankjes te proeven. We hebben daarna nog een hele tijd gezellig gepicknickt in onze “huiskamer” totdat de wind opstak en onze luifel aan de wandel ging. Tijd om op de breken.

Voedselbuurtbos GeuzeGroen

Voedselbuurtbos GeuzeGroen creëert een eetbaar landschap in de Nieuwe Driemanspolder, tussen Den Haag en Zoetermeer. Een biodivers buurtbos, op gemeentelijke grond, dat uiteenlopende groepen gebruikers kan samenbrengen, en hen toegang tot kennis en duurzaam, gezond voedsel moet geven.

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...