Peace in the Park - Festival in de breedste zin van het woord

“Vrede… rust in mijn hoofd en in mijn hart, in mijn leven en mijn werk”. Misschien wel het grootste verlangen. Het lijkt ver te zoeken en kan dichtbij gevonden worden.

In de stad Den Haag staan vrede en recht centraal. Sinds 2013 is door de stichting Peace in the Park met het gelijknamige festival ook het accent gelegd op innerlijke en persoonlijke vrede. Een jaar later, in 2014, werd Peace in the Park partner van Just Peace, een overkoepelend en stedelijk platform van vele (internationale) organisaties, die zich allemaal inzetten voor (wereld)vrede.

Vrede – en vooral die innerlijke vrede- is meer dan ooit een wens van ieder mens… in een tijd waar gevoelens van onzekerheid, onveiligheid en spanning zorgen voor een onrust vanbinnen en je als mens niet meer weet waar je aan toe bent. Innerlijke vrede is iets om terug te vinden. Een eigendom dat ooit van jou was, bij jou hoorde en wat je kwijt bent geraakt. Je kunt ook enkel naar iets op zoek zijn als je het hebt gekend en verloren hebt. In contact komen met de eigen vrede voelt aan als thuiskomen: bekend en vertrouwd. Je hebt de weg terug, naar jezelf weer gevonden.

En dat was ook precies wat je de mensen hoorde zeggen bij de entree van de Paleistuin, als een 
AHA -moment. De ervaring van en de herinnering aan innerlijke vrede werden naar boven gehaald. Dat was en is nog steeds het doel van het festival; om de beleving van vrede te creëren.

Nu het vrijwel onmogelijk is om een festival te organiseren, is het aanbod zodanig dat eenieder die mee wil doen, samen met anderen of alleen, gedurende één dag of langer, dat kan doen op eigen gelegenheid en op een zelfgekozen locatie. De programma-inhoud haal je van de website (www.peaceinthepark.nl). Goed geïnstrueerd ga je op pad. Er is ook gedacht aan het recept voor een mee te nemen maaltijd! 
Een variëteit aan onderdelen om te doen, te ontdekken, te spelen, te vieren, te ervaren en te beleven: 

  • Vredesboodschap/Peacemessage – een persoonlijke boodschap van vrede van jou voor iemand anders.
  • Virtue talk/Deugden gesprek – leer jezelf en elkaar beter en/of anders kennen!
  • Helend schrijven – Je hart luchten op papier om vrede te hebben met iets of iemand.
  • Harmony Walk – Samen wandelen in stilte, in harmonie en die ervaring delen.
  • Labyrint lopen – Naar het midden lopen, naar het hart van jezelf of de kern van je vraagstuk. 
  • Verrassingsdialoog – Een verrassing in woorden aangereikt krijgen als mooie gespreksstof!
  • Meditatie – Verfrissende gedachten en harmonieuze beelden waarmee jouw geest tot rust komt.
     

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...