Ontmoetingen in de natuur

Deze week heb ik mooie ontmoetingen gehad, allemaal buiten in de natuur én zelfs in regen en wind. Ik voel me nu heel voldaan na zo'n week. De week startte met een intervisie van mijn beroepsvereniging. Een verkennende ontmoeting en fijne wandeling met vier collega's.


Ook ontmoette ik oud-studiegenoten, dit keer op het landgoed de Paltz in Soest. Een erg mooi natuurgebied en dat inspireerde me weer om mijn zelfopgelegde luisterchallenge daar in de natuur toe te passen. In stilte liepen we het doolhof. Dat was een bijzondere ervaring, want ik kon ik me niet helemaal op de stilte concentreren. Ik moest tenslotte ook de weg naar de grot in het midden van het doolhof vinden. Zo was er pas meer ruimte voor het ‘luisteren in stilte’ toen ik midden had bereikt. Hierdoor besef je dat je toch niet altijd twee dingen met aandacht tegelijk kan doen. 
Maar ook de kunstobjecten die we daar op het landgoed zagen hebben me geraakt. Vooral de figuren van gaas van de kunstenares Marianne Turck. Ik voelde dat je je als mens soms zo verbonden kan voelen met de natuur, dat je er helemaal in op kan gaan. 


Verder heb ik in het kader van mijn eigen luisterthema een bezinningstekst voor mijn struinwandeling van deze week opgenomen. De tekst verwees naar 'je geluid' voortbrengen om gehoord te worden. Maar dat hoeft niet tegen wil en dank. Anderen horen je best. Zo kun je dat ook in de natuur ervaren. In de natuur hoeft het geluid ook niet hard te zijn om op te vallen, zeker wanneer je er open voor staat. Voor mijn deelnemer was het herkenbaar. Voor jou ook?

Het geluid van een klok wordt alleen van verre gehoord als er hard tegen de klok
geslagen wordt. Je invloed wordt niet ver verspreid zonder het offer van hard werken.
De wereld merkt je pogingen sneller op dan je denkt.
                                                                                                                                  - Haemin Sunim -

 

De week eindigde met ontmoetingen van nieuwe collega's vanuit het netwerk Bewust Den Haag waar ik me bij heb aangesloten en waarvoor ik de maandelijkse Inspiratiewandeling voor Ondernemers verzorg. In de ontmoeting met Sylvia Warmenhoven, van schoonheidssalon Leeuwerik, kon ik een algemene deler over de schoonheid van de natuur ervaren. Zij biedt haar klanten met natuurlijke biologische producten schoonheid aan, die je van buiten en binnen mooi maakt. Net zo vind ik het fijn om iedereen die met mij meegaat de schoonheid van de natuur te laten ervaren waar je van buiten en binnen blij wordt. 
Tot slot had ik een heel fijne ontmoeting met Lia Smits. Met haar liep ik door het Haagse Bos gelopen en genoot ik van het betere weer. Lia vertelde over de wandelreizen naar Marokko die zij organiseert. Haar reizen zijn heel puur en gaan over het beleven van de track en vooral genieten van het moment daar zonder tussenkomst van allerlei soorten van digitale ruis. Daar ben ik het zeer mee eens, geniet nu van wat je ziet en ervaart en laat je vooral niet storen door allerlei andere digitale media. Zo bijzonder en fijn om raakvlakken te ontdekken ondanks dat je niet precies hetzelfde vak uitoefent!

 

Kortom, een mooie week met ontmoetingen, flinke wandelbenen en toch nog steeds een voornemen om me te blijven verbeteren in mijn luisteren. Anderen tijd geven voor hun verhaal. Ik zou zeggen: wordt vervolgd.

Reacties

Lia Smits 2018-12-04 16:27:34 Ha Karlien, wat leuk dat je onze ontmoeting hebt omschreven!. Dank daarvoor.
karlien van Haagen 2018-12-05 17:43:28 Hallo Lia,

Bedankt! Het was ook echt leuk om je te leren kennen. :-)
Daar komt zeker nog een keer een vervolg op, hebben we al afgesproken.

Groet Karlien.

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...