NLP meets Tarot

Na wat verwarring over de locatie, kom ik iets later dan verwacht binnen bij Hans. Zijn opmerking “geen punt, laten we geen discussie voeren over wie wat verkeerd heeft gezegd of onthouden” vind ik een fijne binnenkomer. De afspraak is op zijn huisadres en hij gaat me voor naar een klein kamertje op de eerste verdieping. Tussen de behandeltafels in (hij is tevens fysiotherapeut) gaan we snel aan de slag.

Vooraf hebben we telefonisch mijn vraag besproken: ik wil inzicht in wat me de komende tijd te doen staat qua werk. Nog specifieker: hoe ga ik naast het coördineren van Bewust Den Haag voor brood op de plank zorgen.

Hans legt direct een kaartspel voor me neer: het Nano Tech Power Deck. Een op NLP gebaseerde methode die wat weg heeft van een Tarotlegging. Het gehele speelveld bestaat uit de volgende elementen:

What to concentrate on?
What to do less?
What to do more?
Drie “Nano Tech”-kaarten met ondersteunende technieken
Future Pace

Achtereenvolgens trek ik kaarten, waarbij ik mag kiezen of ik dat blind doe of dat ik de kaarten wil uitkiezen. Ik kies voor blind. We beginnen met de eerste kaart die me vertelt waar ik op moet concentreren. Het spel is in het Engels en ik merk dat het wat extra inzet van m’n hoofd vraagt om de vraag goed te begrijpen. Met wat hulp van Hans lukt het. Mijn kaart vertelt me dat ik terug mag gaan naar een droom of doel dat ik vroeger had. Al vrij snel heb ik een beeld voor ogen…:”Ik wil de wereld verbeteren!” Hans vraagt me te beschrijven hoe dat eruit ziet, wat ik doe, wat ik om me heen zie, voel enzovoort. Hoe beter ik de situatie beschrijf, hoe krachtiger het voelt. Het maakt mijn oude droom weer wakker.

Vervolgens trek ik op eenzelfde wijze kaarten die me inzicht geven in wat ik minder mag doen, wat meer, welke communicatietechnieken me kunnen ondersteunen in de verdieping en wat ik me in de toekomst eigen zal maken. De antwoorden resoneren enorm en het wordt me heel helder waar ik mijn focus nog meer op mag gaan leggen. Iets met een kwartje.

Onderwijl stelt Hans me intuïtief vragen en hij geeft technieken mee die me kunnen helpen nog meer naar mijn hart te luisteren en te steunen op mijn innerlijke wijsheid. Na een uur ligt het antwoord op mijn vraag uitgetekend op de behandeltafel. Niet in de vorm van een winnend Staatslotnummer dat mijn brood op de plank gaat betalen, wel in de vorm van heel concrete aanwijzingen om mijn pad succesvol te vervolgen. Ik fiets met een versterkt vertrouwen weer naar huis en stop onderweg nog even bij de bakker ...

 

Waar: Praktijk De Lianen
Wie: Hans Samson
Specialisme: Trauma Healing, Life Coaching, Psychosomatiek
Wat: Life Coaching-sessie m.b.v. Nano Tech Power Deck
Prijs voor particulieren: € 75 incl BTW (1 uur)

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...