Nieuwe ontwikkelingen bij GeuzeGroen!

Er is de afgelopen periode van alles gebeurd op het GeuzeGroen terrein.

De Gemeenteraad van Zoetermeer heeft een motie aangenomen om te zorgen dat er in Zoetermeer een bos komt waar mooie momenten in een mensenleven herdacht en beleefd kunnen worden. De mogelijkheid om bomen te adopteren is er al in Voedselbuurtbos GeuzeGroen, daarom heeft de gemeente Zoetermeer besloten ons een prachtige boom met een picknicktafel te schenken.

Wethouder Marijke van der Meer heeft op 19 april het bordje bij de door de gemeente gedoneerde walnootboom onthuld. De deelnemers aan deze bijeenkomst konden de prachtige picknickbank rondom deze boom bewonderen. De Juttersfabriek heeft hem voor ons ontworpen en hij is volledig van gerecycled, lokaal hout gemaakt.

We hebben daarna dit feestelijke moment afgesloten en bijgepraat met een gezellig boshapje en drankje.

We kunnen sinds eind maart ook zonder wiebelige plank de sloot naar de ingang van het GeuzeGroen terrein oversteken! Ook heeft de ingang en een deel van ons pad nu halfverharding, zodat iemand met een rollator of kinderwagen ook eens in het voedselbos kan komen kijken.

Verder zijn we bezig om langs veel hagen rondom het terrein takkenrillen en borden te plaatsen met het verzoek om niet met honden op het terrein te komen. Dit ter bescherming van onze aanplant, maar ook omdat honden in een voedselbuurtbos niet gewenst zijn.

Er wordt ook gewerkt aan de voorbereidingen van het plaatsen van een zeecontainer die in de toekomst dienst gaat doen als wortelkelder.

Wil je de activiteiten van GeuzeGroen volgen, kijk dan op onze Facebook pagina of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Of doe mee met onze meewerkdagen, om de week op zaterdag. Kijk voor de data in de agenda op onze website.

Voedselbuurtbos GeuzeGroen

Voedselbuurtbos GeuzeGroen creĂ«ert een eetbaar landschap in de Nieuwe Driemanspolder, tussen Den Haag en Zoetermeer. Een biodivers buurtbos, op gemeentelijke grond, dat uiteenlopende groepen gebruikers kan samenbrengen, en hen toegang tot kennis en duurzaam, gezond voedsel moet geven.

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...