Kom helpen in het Voedselbuurtbos bij NL Doet!

Kom ook op 16 maart helpen bij onze NL Doet dag en neem je vriendin, collega’s of buurman gezellig mee!

In 2021 is in de Nieuwe Driemanspolder een voedselbos aangelegd met veel verschillende soorten fruit- en notenbomen, bessenstruiken, kruiden en andere eetbare planten. Het hele jaar rond zijn we minimaal twee zaterdagochtenden in de maand aan de slag op het terrein van GeuzeGroen. Onze meewerkdagen zijn eigenlijk vooral erg leuk en gezellig. We zijn buiten actief bezig en dat is vaak ook nog best leerzaam.

Tijdens de komende NL Doet zaterdag (van 10 tot 14 uur) kun je kiezen uit een aantal klussen, waarbij je gekoppeld kunt worden aan een mentor-vrijwilliger die je op weg kan helpen bij het werk.
We gaan onze takkenrillen verstevigen en aanvullen met snoeihout, zitbanken plaatsen, een paar eenvoudige fietsenrekken timmeren, paden herstellen, boompjes voorzien van bladaarde, graspaden maaien met de zeis, zaaien, inplanten, wadi´s graven of swales uitdiepen.
Het is fijn om wat zwaardere of lichtere klussen af te wisselen, dus je kunt je altijd weer aansluiten bij een ander klusgroepje.

We zorgen tussendoor voor koffie en thee en nemen daarnaast ook allemaal iets te eten of te drinken mee om met elkaar te delen, zodat we een echte ‘potluck’lunch hebben. 
Het hoeft niet, maar vind je het leuk om ook zelf iets te maken? Leg er dan een ingrediëntenlijst (met als het kan ook het recept) bij, zodat recepten makkelijk kunnen worden uitgewisseld en iedereen kan zien wat hij/zij wel of niet kan eten.
 
Je moet je wel vooraf aanmelden via NL Doet: https://www.nldoet.nl/activiteit/meewerkdag-bij-voedselbuurtbos-geuzegroen
 

Voedselbuurtbos GeuzeGroen

Voedselbuurtbos GeuzeGroen creëert een eetbaar landschap in de Nieuwe Driemanspolder, tussen Den Haag en Zoetermeer. Een biodivers buurtbos, op gemeentelijke grond, dat uiteenlopende groepen gebruikers kan samenbrengen, en hen toegang tot kennis en duurzaam, gezond voedsel moet geven.

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...