Is dit jouw laatste leven op aarde?

Is dit jouw laatste leven op aarde?
Veel mensen zijn benieuwd hoe je kunt weten of dit je laatste leven is op aarde. Kun je dat ergens aan zien of merken?


Michael heeft via mediums hier uitgebreid over gechanneld en er zijn in het Engels boeken van verschenen: Messages from Michael. Ik zal je een mooi en ontroerend voorbeeld geven van een laatste leven dat hij beschrijft:
Een Server soul (Dienaar ziel) die in vele voorgaande levens zeer dienstbaar was geweest en veel liefde had gegeven, wilde in zijn laatste leven ervaren wat het is om veel liefde te mogen ontvangen. Hij koos ervoor om geboren te worden als ernstig gehandicapte baby bij ouders die hem volledig accepteerden zoals hij was en hem veel zorg en liefde gaven. Op 2-jarige leeftijd overleed hij, volledig verzadigd en voldaan want hij wist nu tot in iedere vezel van zijn ziel wat het was om ook liefde te mogen ontvangen.

Wat valt je op aan dit verhaal? Zou je dit zelf als een laatste leven hebben ingeschat?

Gekleurde bril
We hebben vaak een soort Hollywoodbeeld voor ogen van hoe spirituele ontwikkeling en laatste levens er uit zien of behoren te zien. Dit heeft nadelen want als we door de gekleurde bril van projecties en verwachtingen kijken naar een ander dan zien we niet de waarheid maar zien we alleen wat we willen zien. Dat kan heel vervelend uitpakken en grote consequenties hebben.
Als je daar meer over wilt weten, kijk dan eens naar de documentaire Holy Hell. Hierin wordt het verhaal verteld van volgelingen van een zelfverklaarde goeroe die hen ging manipuleren en misbruiken. Deze man weet zich nog steeds met een air van geneeskracht en zuiverheid te omringen waardoor ook bewuste en intelligente mensen met open ogen in de val lopen.
Bedenk dat grenzeloze adoratie voor iemand net zo goed een projectie is vanuit je onbewuste als een grenzeloze irritatie en veroordeling. In beide gevallen zie je niet de waarheid van de ander maar het beeld dat je op hem projecteert. Liefde en haat maken allebei blind.

Laatste leven
Je kunt niet weten en ook niet aan de buitenkant zien of iemand een laatste leven beleeft. Bewust met spiritualiteit bezig zijn is op zich geen indicatie van een laatste leven, al zou het wel kunnen. Iemand kan zelfs volkomen atheïst zijn en toch in het laatste leven zitten. Vele zielen beleven hun laatste leven op onopvallende wijze en zijn juist geen spiritueel leraar of volgeling.
Een liefdevolle oma die wijs en zonder oordeel met haar kleinkinderen omgaat zou wel eens bijna klaar kunnen zijn op aarde. Je weet het maar nooit.

Saskia Willockx
Be Essence
 

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...