Het proces waarin een rups verandert in een vlinder

Het proces waarin een rups verandert in een vlinder
Ik wilde perfect zijn, mooi zijn en gezien worden. Maar ik besefte toen nog niet dat ik mijn eigen pad moest bewandelen om de schoonheid in mijzelf te waarderen.
Ik was mij er niet van bewust dat ik mijn eigen transformatieproces eerst moest doorlopen om te zijn waar ik vandaag de dag ben. Ik ben iedereen dankbaar die op mijn pad is gekomen. Dankzij hen ben ik vandaag de vlinder die ik 30 jaar geleden had willen zijn. Graag wil ik je meenemen in het proces waarin een rups verandert in een vlinder en wat dat ons als mensen leert.

Toenemen
Het hoofddoel van een rups is eten en eten en eten. Hierdoor kan het groeien en groeien en groeien. Een rups verliest zijn huid vijf keer in twee weken vanwege zijn snelle groei. Als de rups in deze fase niet genoeg eet, zal hij de cocon niet overleven.

Transformeren
Zodra een rups alles heeft opgegeten wat hij gaat eten, zoekt hij een veilige plek op om een cocon te bouwen. De cocon is het omhulsel dat de zijderups spint als ze zich gaat verpoppen. Dit is meestal aan de onderkant van een tak. De rups zal zich ondersteboven fixeren in de vorm van een J en zich met een cocon gaan bekleden.
Eenmaal voltooid begint de transformatie. Sommige delen van de rups zullen vloeibaar worden. Andere delen zullen naar andere posities bewegen.

Vlieg
De coconfase duurt ongeveer 2 tot 3 weken, waarna er een prachtige vlinder tevoorschijn komt.
Als de vlinder eenmaal op de vlucht is, is het belangrijkste doel om een partner te vinden en het proces helemaal opnieuw te beginnen.

Wat leert dit ons?
Het leert ons dat er een doel is in elke fase van ons leven. Als de rups zijn doel van eten niet vervult, zou er geen vlinder zijn.
Als er geen cocon was, zou er nog steeds geen vlinder zijn. Als de vlinder niet op zoek zou gaan naar een partner, zou er opnieuw geen vlinder zijn.
1. Er is een doel in elke stap van de reis. We hebben de neiging om onze "rups"-fase te verachten en willen meteen vliegen.
Er is niets mis met het stadium waarin je je bevindt. Er is niets mis met een rups zijn. Het is doelgericht.

2. Het tweede dat deze levenscyclus ons leert, is dat als we iets nieuws in ons leven of in onszelf willen creëren, we moeten veranderen.
We moeten bereid zijn om sommige dingen af te werpen - overtuigingen, gewoonten, gedachten.
We moeten bereid zijn om ons lichaam, onze omgeving en onze routines te transformeren. Misschien moeten we ons zelfs een seizoen isoleren.

3. Ten slotte leert het ons dat groei en transformatie onze natuurlijke delen van het leven zijn.
We hebben de neiging om dingen uit de weg te gaan die ons zouden uitdagen of uitdagen. Als het ons intimideert of bang maakt, willen we het koste wat kost vermijden.
Groei hoeft niet eng te zijn. Groei is mooi. Omarm het en zoek de kansen die je laten groeien! 
Ik geloof dat het doel van het leven is om te groeien en de schoonheid in jezelf te waarderen.
Tot slot
Sta jij voor een keuze of verandert er op dit moment van alles in je leven, en maakt dat je bang of onzeker? Probeer te denken aan het leven van de rups en hoe hij verandert in een prachtige vlinder. Denk aan het doel in elke levensfase en probeer bereid te zijn om altijd te groeien.
Vind je het lastig om jezelf over te geven aan de kracht van persoonlijke transformatie, maar wil je wel de vlinder worden die je voorbestemd bent te zijn? Ik help je graag - bijvoorbeeld tijdens een van de Powerful Breaks - op een ontdekkingsreis die in perspectief plaatst wie je bent en wat je nodig hebt. 
Stap in de mooie en krachtige versie van jezelf!

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...