Het Internationaal Esperanto-Instituut zoekt Hagenaars voor het bestuur!

Dit jaar bestaat de Stichting Internationaal Esperanto-Instituut negentig jaar! Dat vraagt om een feest, maar in verband met de corona-crisis kunnen de deuren van het pand aan de Riouwstraat natuurlijk niet open voor publiek. Daarom vierden we het jubileum digitaal: met internationale lezingen, muziek en presentaties via een live-stream op 12 september. Zo konden heel veel esperantisten van over de hele wereld deelnemen aan het feest!
Internationaal georiënteerd, dat is het Instituut altijd al geweest. Het is namelijk van oorsprong een onderwijsinstelling dat cursussen organiseert over Esperanto: de makkelijk te leren wereldtaal, gepubliceerd in 1887. Het IEI ontvangt al negentig jaar geïnteresseerden, onderwijzers en reizigers van over de hele wereld. Inmiddels niet alleen meer met het oog op onderwijs, maar ook voor de bibliotheek, de boekenverkoop en culturele activiteiten. De internationale dimensie van het IEI mag echter de lokale kant van de stichting niet overschaduwen: het Internationaal Esperanto-Instituut is namelijk ook heel Haags.
Voor het grootste gedeelde van haar geschiedenis woonden de bestuursleden van het Instituut in Den Haag. Het IEI werkte nauw samen met gemeentebestuurders, ondernemers en lokale onderwijsinstellingen, zoals de Volksuniversiteit. In recentere jaren is het bestuur van het IEI echter meer en meer uit bekwame esperantisten uit heel Nederland gaan bestaan, waardoor de lokale wortels ietwat zijn verslapt. Wij zouden hier graag verandering in zien!
Hierom is het Internationaal Esperanto-Instituut op zoek naar geïnteresseerde Hagenaars. Kennis van het Esperanto is op dit moment geen prioriteit: wij zoeken iemand met interesse in onderwijs, taal, kosmopolitisme en stichtingsbestuur. Zeker iemand met bestuurservaring en kennis van financiën kan een dankbare rol in het bestuur vervullen.
Bent u geïnteresseerd? Stuur dan vooral een e-mail, ook als u vragen heeft of gewoon contact wil leggen. Hopelijk tot dan!
Hartelijks,
Het bestuur van het Internationaal Esperanto-Instituut

Gabriella van der Linden

Gabriella van der Linden is coördinator van Bewust Den Haag, naast haar ondernemingen Moestuinieren aan de Keukentafel en Werkwoordwinkel.

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...