Harde werkers bij GeuzeGroen

Een droom komt uit. Klaartje Jaspers en Astrid van Beek wilden dolgraag een Voedselbuurtbos in de Nieuwe Driemanspolder. Een gastvrije plek, waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar naar hartenlust vrucht, fruit en kruiden geplukt kunnen worden. Het is zover! Na jaren plannen maken en lobbyen groeit een stuk grond tussen Zoetermeer en Den Haag Leidschenveen nu uit tot een voedselbuurtbos met de naam GeuzeGroen, geworteld in de historie van het gebied: de Slag bij Zoetermeer (1574). Geuzen trokken door de polder om Leiden te ontzetten van de Spanjaarden.  

Tientallen vrijwilligers, jong en oud, werkten de afgelopen maanden in weer en wind keihard aan het beplanten en bewateren van de kleigrond. Er staan bijvoorbeeld aalbessenstruiken, appel-, peren- en notenbomen, ja zelfs een avocadoboom. De eerste wadi’s - voor de opslag van hemelwater - zijn uitgegraven in de zware klei, dammetjes houden het water vast en een Zeeuwse haag beschermt het plantgoed. Er is ook wormenhotel geplaatst. De nieuw aangeschafte waterpomp maakt de vrijwilligers het werk gemakkelijker: ze hoeven nu geen emmers water meer uit de sloot te tillen. Onlangs werd het eerste feestje gevierd in het bos: een supergezellige picknick met workshop voor alle vrijwilligers. Nieuwsgierig? Wees welkom bij GeuzeGroen aan de Leidschendamseweg. Met de rug staande naar Camping De Drie Morgen loop of fiets je rechtsaf. Na de bocht naar rechts ligt er na ca. 50 m. een grindpad aan de linkerkant. Dit leidt naar en langs het bos. Wil je meehelpen? Neem dan een kijkje op de website!

Voedselbuurtbos GeuzeGroen

Voedselbuurtbos GeuzeGroen creëert een eetbaar landschap in de Nieuwe Driemanspolder, tussen Den Haag en Zoetermeer. Een biodivers buurtbos, op gemeentelijke grond, dat uiteenlopende groepen gebruikers kan samenbrengen, en hen toegang tot kennis en duurzaam, gezond voedsel moet geven.

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...