Empowerment, keuzevrijheid en karma

Onlangs vroeg iemand me: “Hoe kan het dat karma gecleared kan worden uit je Akashic Records, hoe werkt dat?”. Een mooie vraag waar ik in dit artikel nader op inga.

Wat is karma 

Karma betekent letterlijk: actie. Je creëert karma met wat je doet. Aan je woorden en daden gaan gedachten, gevoelens en intenties vooraf. Dit gaat soms zo snel en zo subtiel dat we dit niet altijd merken. Soms handelen we instinctief, reflexmatig of op de automatische piloot vanuit een oud en ingesleten patroon.

Onze acties en de dimensies:

Als we onze acties ontrafelen dan ziet dit er zo uit:
-    Je woorden en acties doe je met je fysieke lichaam, dat handelt in de 3e dimensie. Deze aardse dimensie is gebonden aan tijd en plaats.
-    Je gedachten en alle mentale processen vinden plaats in je mind en in de 4e dimensie, die niet gebonden is aan tijd en plaats. Daarom kunnen we in gedachten naar het verleden en naar de toekomst gaan.
-    Je intenties overstijgen tijd en plaats en behoren tot het domein van de 5e dimensie.

Akashic Records en de 5e dimensie

De Akashic Records bevinden zich in de 5e dimensie en daarin spelen intenties een belangrijke rol. Dit betekent dat je in de AR met je intenties oude blokkades kunt clearen, op voorwaarde dat je daarover bewustzijn hebt: begrip en inzicht in de gemaakte keuzes die hebben geleid tot die blokkades.

Let wel: een clearing in de AR gebeurt in de 5e dimensie en werkt dóór tot in alle hogere, nog subtielere dimensies, maar niet automatisch naar de lagere dimensies. Dus als jij de volgende ochtend opstaat is je aardse leven nog precies hetzelfde. En daar zit de crux: de 3e en 4e dimensies clear je zelf, in je dagelijks leven, met je body en mind: met wat jij denkt, zegt en doet. Dit kan niemand anders voor je doen. 

Jouw keuzes en acties bepaal je zelf

Als je dus eenmaal weet welke oude gedachten- en gedragspatronen voor problemen hebben gezorgd, kun je bewust kiezen om het anders te doen. Stapje voor stapje leg je nieuwe paden aan, zowel in je hersenen als in je leven, nieuwe wegen die je steeds makkelijker zult kunnen bewandelen zodra ze een gewoonte zijn geworden. 

Nu zijn wij mensen gewoontedieren en jezelf en je gedrag veranderen is niet altijd gemakkelijk. Dat is waar de clearing in de Akashic Records je bij helpt. De krachtige intentie van je Soul Realignment sessie, in combinatie met het clearing protocol dat je gedurende 21 dagen erna uitvoert, maken de weg vrij voor sneller en gemakkelijker transformeren omdat je niet meer energetisch wordt teruggetrokken in oude patronen. Bovendien leer je welke acties tot problemen leiden, en welke acties in lijn zijn met je soul blueprint en dus perfect passen bij wie jij bent op zielsniveau.

Gun jezelf de tijd en wees mild

Dit is een proces en gaat misschien met vallen en opstaan. Dat geeft niet: fouten maken mag en perfectie is niet vereist. Bedenk dat karmische patronen inderdaad patronen zijn: dezelfde keuzes steeds herhaald. Zodra je merkt dat een keuze niet past bij je soul blueprint, kun je deze herzien en meestal ook herstellen. Zo wordt het niet opnieuw een karmisch patroon. Wees vooral mild voor jezelf en erken wat je al bereikt hebt.

Empowerment door keuzevrijheid
Wat zo ‘empowerend’ is: jij kiest zelf, jij hebt de touwtjes in handen. Niemand kan dit voor jou 'verprutsen', je bent geen slachtoffer van anderen en de wereld. Er zijn altijd andere opties beschikbaar, ook al denk je soms van niet. Toegegeven, sommige opties zijn niet comfortabel, maar ze zijn er wel. Sommige opties liggen buiten je comfort-zone .... maar dat is waar je groei ligt.
Je kunt deze ‘window of opportunity’ die een reading je biedt benutten … of niet. De keuze is aan jou, want in ons leven als mens hier op aarde draait het altijd om keuzevrijheid.

Saskia Willockx

Meer Innerlijke Vrijheid

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...