Wie zet die mooie Dekkershoeve voort?

Het moet alweer zes jaar geleden zijn geweest, we zaten na een drukke, maar geslaagde partij nog even zelf een (uiteraard) biologisch biertje te drinken. Mijn zwager verzuchtte: “Tja, over zo’n vier a vijf jaar willen we er toch mee stoppen” “Wat??”, ik wist niet wat ik hoorde. “Stoppen, we zijn net begonnen!” Nou ja, net, we zijn toch alweer bijna tien jaar bezig met Dekkershoeve. Maar toen mijn zwager het uitlegde, begreep ik het natuurlijk. Tegen die tijd zal hij al achterin de zestig zijn, het huis afbetaald, AOW op de bank. En lang genoeg zwaar horecawerk gedaan. Je moet weten, mijn zwager is 15 jaar ouder dan ik. En mijn zus tien jaar. Zij stonden dus al op een heel ander punt in hun leven.
Ik schrok er erg van. Natuurlijk vond ik in mijzelf meteen heel erg zielig! Wat moest IK dan, ik was juist zo lekker bezig! Over zes jaar, dan ben ik begin vijftig, nog lang niet oud genoeg om al te stoppen met werken. Voor een baas wil ik nooit meer werken, zoveel is duidelijk. Het ondernemerschap beviel me prima. Het horecawerk ook. Zo fijn, al die leuke groepen mensen die we in onze mooie hoeve ontvingen. Lekker bakken en koken, genieten van de genietende gasten. Eerst mijn zus en zwager samen, en nu wij… met de vier eigenaren bij elkaar zijn we pioniers op het gebied van duurzaamheid en bewust ondernemen.
Ik zag pas een stuk over de Plus, dat ze zo trots zijn dat ze alleen nog biologische melk gaan verkopen. En dan zelf de extra kosten daarvoor op zich gaan nemen. Ja, duh! Dat doen wij dus al meer dan 30 jaar! Biologische, gezonde voeding serveren en een eerlijke relatie aangaan met je klanten, dat is ons uitgangspunt, ons principe, onze filosofie! Dat we daarmee nooit in een villa zullen wonen kan ons niks schelen. We hebben het goed. En we zijn gelukkig. Als partycentrum zijn we een beetje vreemde eend in de bijt, bij Bewust Den Haag, tussen alle life coaches, spirituele hulpverleners, e.d.. Maar dus eigenlijk ook helemaal niet.
Twee jaar geleden was het dan zover, we kwamen een leuk stel tegen dat onze hoeve op dezelfde voet wilde voortzetten. Ik had natuurlijk mijn hele rouwproces doorlopen, en was intussen helemaal klaar voor weer een nieuwe uitdaging in mijn leven. Ik ga met mijn partner in Spanje wonen, intussen ben ik gecertificeerd yogadocent, en we hebben mooie plannen om in Andalucië neer te strijken.
En toen kwam corona. Helaas konden onze potentiële opvolgers het niet doorzetten. Te riskant. We hebben de hoeve nu te koop gezet via een horecamakelaar. Er komen wel af en toe geinteresseerden langs. Maar die hebben het dan over “verdienmodellen” en “investeringspotentieel”. We hebben geduld. Na de lockdown is het toch ook helemaal geweldig om weer aan het werk te zijn. Voor velen zijn we de allereerste plek waar ze weer persoonlijk samen komen na zo’n lange tijd. Wat een eer! We blijven vertrouwen hebben dat een duurzame ondernemer op ons pad zal komen. Want wat is het een prachtplek, onze hoeve van meer dan 260 jaar oud, in een uniek polderlandschap. En wat een potentieel! Dus, als je zin hebt, of nog iemand weet? Als ik zelf nog twintiger was geweest, dan wist ik het wel. Maar ik ben nu toch op een ander punt in mijn leven......

Meer lezen over de Dekkershoeve? Kijk op: https://vmh-horeca.nl/aanbod/pannenkoekenrestaurant-dekkers-hoeve/ en op www.dekkershoeve.nl.

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...