Onze ambities en ideeën voor komend jaar!

Onze ambities en ideeën voor komend jaar!

We hebben een fijne werkgroep waarmee we allerhande klussen in het voedselbuurtbos oppakken en ook daarvoor is komend jaar weer genoeg te doen. Lees je mee?

Poel & amphitheater
We kunnen de biodiversiteit nog verder verhogen door twee wat grotere poelen te laten uitgraven. Bij één van deze poelen willen we de wanden trapsgewijs laten oplopen zodat het ook ook kan dienen als een klein amphitheater. 

Monitoringsgroep
Daarnaast gaan we dit jaar starten met een monitoringsteam. Het onderzoeksteam gaat straks aan de slag met alle data en foto´s die dit monitoringsteam gaat verzamelen.

Bouwteam
Nu de omgevingsvergunning rond is, hebben we ook een bouwteam opgericht. Aruna is de bouwmeester die de planning zal gaan maken en de bouw in de gaten gaat houden. Het is namelijk de bedoeling dat er een gebouwtje met kas (groenwerkplaats) op de hoek van het perceel komt, waar we droog kunnen pauzeren, groepen (school)kinderen en volwassenen langs kunnen komen, we onze oogsten kunnen verwerken, cursussen en workshops kunnen geven, een kop thee kunnen drinken, onderzoek kunnen doen, etc.

Opslag
De groenwerkplaats moet bijna helemaal opgebouwd gaan worden met duurzame materialen zoals hout en hergebruikte lokale materialen. We zoeken daarvoor bijvoorbeeld ramen, oude spijkerbroeken, afgedankte autobanden en tegels. Zodra we een zeecontainer of andere af te sluiten plek hebben geregeld, kunnen we onze gereedschappen erin kwijt, maar gaan we ook zoveel mogelijk van dit soort hergebruikte (bouw)materialen verzamelen. Die opslagruimte wordt half in de talud geplaatst. Zodra hij van binnen verstevigd is kan er aarde overheen aangebracht worden om hem te transformeren tot een wortelkelder. Hierin kunnen later onze geoogste groenten en fruit zonder elektriciteit maandenlang vers blijven. 

Sponsoring
Voor al dat graven en de bouwkosten zijn we nog met sponsoring bezig, maar ook hierbij kunnen we alle hulp gebruiken! Weet je iemand met overtollige materialen of ken je mensen die ons willen sponsoren - laat het ons vooral weten. Op korte termijn zoeken we ondermeer naar iemand die ons kan helpen met een rupsbandgraafmachine, en iemand die die kan besturen. 

 

Foto: Impressie groenwerkplaats met kas gemaakt door Arcadis

Voedselbuurtbos GeuzeGroen

Voedselbuurtbos GeuzeGroen creëert een eetbaar landschap in de Nieuwe Driemanspolder, tussen Den Haag en Zoetermeer. Een biodivers buurtbos, op gemeentelijke grond, dat uiteenlopende groepen gebruikers kan samenbrengen, en hen toegang tot kennis en duurzaam, gezond voedsel moet geven.

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...