Akashic Records raadplegen: wat, hoe en waarom 

Akashic Records raadplegen: wat, hoe en waarom 

Akashic Records, het is een term die je misschien weleens hebt gehoord. In het Nederlands spreken we ook wel van Akasha Kronieken. Soms worden de Akashic Records omschreven als een soort bibliotheek of archief waar je alle informatie kunt vinden over “wat was, is en zal zijn”. Waarom je deze records zou kunnen raadplegen en wat dat kan opleveren, daarover gaat dit artikel.

Het spirituele internet
Een andere metafoor spreekt me meer aan: de Akashic Records zijn niet een vaste locatie als een bibliotheek maar een soort internet waar heel veel gegevens zijn te vinden, als je de juiste zoekwoorden gebruikt. Als je surft op het internet krijg je weliswaar informatie, maar niet alles is even betrouwbaar. Het is verstandig om goed te letten op de bron van de informatie.

Betrouwbare gegevens
Degene die de Akashic Records raadpleegt dient goed te weten naar welke informatie ze precies op zoek is. Ze dient helder, gefocust en vanuit de juiste energie te zoeken met relevante trefwoorden en ook de informatie te checken op validiteit.

Energieniveau van de Akashic Records
Wij bevinden ons als mens met ons fysieke lichaam in de 3e dimensie. Ons denken is flexibeler en kan zich naar verleden en toekomst verplaatsen – een vorm van time travelling in feite – en dat komt omdat onze mind zich bevindt in de 4e dimensie. De Akashic Records bevinden zich in de 5e dimensie. 

Zuivere afstemming
Via je bewuste of onderbewuste geest krijg je weliswaar informatie, maar deze is niet accuraat want onze geest functioneert op een lager niveau. Een zuiver contact met de Akashic Records verloopt altijd via je Hogere Zelf, dat zelf ook in de 5e dimensie leeft. Het is dus belangrijk om je eerst goed af te stemmen op je Hogere Zelf en van daaruit contact te leggen met de AR.

Intentie is bepalend
Nu is er nog een ander fenomeen dat veel invloed heeft op de zoekresultaten: je intentie. Waarom wil je informatie van en over je ziel? Met welke reden of welk doel? Wat ga je met de informatie doen?
Dat de intentie bepalend is geldt zowel voor de vraagsteller (de client) als voor de reader. Jij, als vraagsteller, hebt dus een grote invloed op wat de reader aan informatie kan en mag ontvangen voor jou. Hoe meer jouw intentie is gericht op willen transformeren en helen, op groei van bewustzijn, hoe meer de verkregen informatie daarbij zal aansluiten en hoe meer je aan de reading zult hebben.


Informatie versus transformatie
Maar dan… je hebt alle gegevens gekregen via een reader. Wat ga je doen? De informatie alleen is niet het doel van een reading. Transformatie is de naam van het spel. Dit betekent dat je de informatie in de praktijk gaat brengen en andere keuzes gaat maken die meer in lijn liggen met de originele blueprint van je ziel. Dat kan in het begin best onwennig en spannend zijn.

De originele blueprint van je ziel
Je ziel begint haar reis via diverse planeten, waaronder de aarde, met een originele blueprint die haarfijn aangeeft wat de specifieke eigenschappen en talenten zijn waarmee jouw ziel zich tot expressie wil brengen. Door vele levens heen worden er vele keuzes gemaakt die een impact hebben op de verbinding die je hebt met je eigen blueprint. Liggen de keuzes die je maakt in lijn met je blueprint dan wordt de verbinding versterkt en daardoor stroomt er makkelijker energie vanuit de Bron door je heen: gezondheid, liefde, creativiteit, zelf-expressie en overvloed.

De gevolgen van onze keuzes 
Werden er veel keuzes gemaakt – in dit en vorige levens – die in strijd zijn met je originele blueprint dan treedt er een vernauwing op waardoor je steeds minder de voedende energie uit de Bron kunt ontvangen. Gezondheid, zelf-expressie en overvloed hebben hieronder te lijden.
We hebben allemaal een ziele-historie waarin er naast mooie ervaringen ook veel ellende is geweest. Het leven was in vroeger tijden heel wat moeilijker en onveiliger dan het nu is. En ook nu valt het vaak niet mee, ondanks onze welvaart en relatieve veiligheid. Als mens blijf je kwetsbaar, de huidige corona-crisis maakt dit wel heel duidelijk.

Herkenning … of niet
Vanuit angst maken we vaak keuzes die op de korte termijn verstandig lijken maar het op de langere termijn niet zijn, zeker als deze keuzes indruisen tegen wie je in essentie bent.
Daarom kan het zijn dat je een reading in 1e instantie niet zo goed kunt plaatsen, omdat je op zielsniveau van je koers bent afgeraakt. Je herkent jezelf dan niet in de reading of je krijgt zelfs eigenschappen en talenten te horen waar je van schrikt omdat je die niet tot expressie zou durven brengen. Misschien, heel stiekem, zijn dat wel de talenten die je in anderen bewondert …

Het effect van de reading
Meestal ervaar je veel herkenning en voel je een resonantie met de reading. Als je niet direct herkenning ervaart is dat ook prima. Laat het maar even betijen. Neem er de tijd voor, lees of beluister nogmaals het materiaal en geef jezelf toestemming om de informatie je dieper te laten raken, op zielsniveau. Laat je mind met al haar bezwaren maar praten. Als echte transformatie plaatsvindt zul je een bevrijding ervaren van waaruit je positieve actie gaat ondernemen.

Waarom bij een ander checken geen goed idee is
Wat je vooral niet moet doen is de reading in twijfel trekken en een tweede opinie aanvragen bij een andere reader. Waarom? Dat heeft weer te maken met je intentie. Als je het niet vertrouwt, je twijfelt aan de informatie en je wijst deze af dan zal die energie de resultaten van een 2e reading sterk beïnvloeden. De kans is groot dat je dan informatie krijgt die niet klopt en je nog meer doet twijfelen.
Laten checken door een ander is – als het gaat om informatie vanuit de Akashic Records – geen goed idee omdat de 5e dimensie feilloos je intenties en mindset naar je terug zal spiegelen. 

De juiste intentie
Kies dus de voor jou juiste reader waar je vertrouwen in hebt. Vraag een reading aan met de intentie dat je de juiste informatie zult krijgen die jou zal helpen met het groei- en bewustwordingsproces waar je nu aan toe bent. Hoe meer je dit oprecht verlangt, des te meer zal de reading op jouw energie aansluiten.

Wil je weten wat een Akashic reading, clearing & healing voor jou kan betekenen?
Ik ben opgeleid in de Soul Realignment® methode. Je hebt slechts een eenmalige sessie nodig die life changing voor je kan zijn, op alle niveaus. Kijk hier voor meer informatie en een speciale introductieprijs.
Saskia Willockx

Reacties

Judith Kirchner 2020-09-10 16:18:52 Ik will graag een afspraak voor we een reading of hoe dat ook heet, en ik heb ook gelezen over een inwijding zodat je later zelf je records kan lezen en eventueel voor andere mensen. Wat zijn de kosten groeten, j. Kirchner. Ps. Ik zit in een rolstoel maar soon wel in Den Haag,

Met vriendelijke groeten, Judith.

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...