Morgen: Internationale Vrouwendag. Het is in mij gaan draaien...

Morgen: Internationale vrouwendag. Tot nu toe had het niet echt een betekenis voor mij. Ondanks het feit dat ik in hart en ziel moeder ben, ondanks het feit dat ik geloof in gelijke rechten voor man en vrouw. Ondanks het feit dat mijn vader mij een feministe noemde en vond dat ik mijn moeder opstookte met mijn feministische ideeën. Ondanks het feit dat ik steeds meer begon door te krijgen hoe mijn vrouwenlijn enorm beschadigd was. Ondanks het feit dat naast diep leed er ook ook zoveel levenskracht aanwezig bleef. Ondanks het feit dat ik tien jaar gewerkt heb in de vrouwenopvang en zoveel geluisterd heb naar de gruwelen en liefdes die vrouwen meemaken, over wat er gebeurd als je vast zit in de vicieuze cirkel van (huiselijk) geweld. Ondanks dat ik gewerkt heb met de meest fantastische en inspirerende vrouwen tijdens deze jaren....Ondanks dat...deed de dag zelf me niet veel.
Maar het is in mij gaan draaien. Er begon een kooltje te gloeien in de afgelopen jaren, dat me opnieuw verbond met de waarde van aandacht voor het vrouwzijn, voor de waarde van de rechten voor het vrouwelijke aspect in ons leven. Mijn drakenkracht, wat gelijk staat aan mijn oerkracht, is nieuw leven in geblazen. Ik voel hoe er een grote connectie in mij leeft met de natuur, met de bomen, het bos. En met het kappen van steeds meer bomen voel ik hoe diep ik, wij, moeder aarde geraakt wordt door de vernietigingen, de kaalslag die we aanrichten. Steeds meer voel ik de noodzaak om te verbinden met alle vrouwen, om op te staan en anderen te inspireren. Voel ik de noodzaak om op te roepen om weer de liefde in ons lijf, in onze oorsprong, onze baarmoeder, onze Womb te voelen. De connectie met onze Womb brengt ons weer terug naar de aarde, naar dat waar we uit voort komen. Dan kunnen we opnieuw gaan bouwen, vanuit de verbinding, na rouw voor waar we elkaar zijn verloren, samen rouwen, samen zingen, samen komen, samen verbinden en samen opnieuw gaan staan voor dat wat ons ten diepste met elkaar verbind, Liefde! 
So! Verbind je met je dochters, verbind je met de natuur, moeder aarde, verbind je met je lijf en speciaal: verbind je met je baarmoeder, je WOMB (het klinkt zó prachtig in het engels!) waar alle wijsheid van een vrouw ligt opgeslagen. Vanuit de verbinding met onze wijsheid voortkomend uit de aarde, kan de vernietiging en kaalslag een draai maken naar verzorging en naar liefde voor dat waar wij van afhankelijk zijn voor leven: MOEDER AARDE. Dan kunnen we vanuit het grote VROUWELIJKE aspect in onszelf verbinden en samenvallen met het grote prachtige MANNELIJKE. Want het één heeft het ander nodig. Waar het mannelijke voorop ging, komt de vrouw NU naar boven om opnieuw te omhullen, te ontvangen, aan te nemen en te geven.

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...