Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

23nov 2019
Permacultuur vervolg Jaaropleiding

Permacultuurcentrum Den Haag
Den Haag

Deze jaartraining is een vervolg voor wie al een jaartraining of PDC (Permaultuur Design Course) gevolgd heeft. Dit vervolgtraject richt zich vooral op de toepassingsmogelijkheden van Permacultuur in, om en voor de stad.

Deze jaartraining is een vervolg voor wie al een jaartraining of PDC (Permaultuur Design Course) gevolgd heeft. Dit vervolgtraject richt zich vooral op de toepassingsmogelijkheden van Permacultuur in, om en voor de stad. Daarbij wordt ook gekeken naar specifieke situaties in de stad en de vele randinvloeden die kunnen optreden. Ook gaan we dieper in op de sociale, economische en productie-aspecten.

Er worden verschillende permacultuurprojecten in de regio bij betrokken. De deelnemers maken zoveel mogelijk samen met de beheerders en medewerkers studie van de mogelijkheden en beperkingen van de projecten en zoeken samen naar oplossingen voor gebleken problemen. Docenten Taco Blom en Ishi Crosby. Lees meer via de website!

Informatie

23 nov 2019
10.00 - 17.00
750,00

Waar?

Eetbaar Park (Zuiderpark).
Ingang hek achter benzinestation Vreeswijkstraat
Den Haag

Permacultuur vervolg Jaaropleiding

Wat doe ik nog meer?

14nov
Evenement
Wilgen knotten en vlechten
Den Haag
Een werk- en leerdag op Eetbaar Park: wilgen knotten, wilgen vlechten en een meidoorn vlechthaag maken!
29nov
Workshop
Van snoeien naar niet meer snoeien
Den Haag
Snoeien volgens de boeken leidt meestal tot de noodzaak te blijven snoeien. En je bent ook niet altijd blij met de bijwerkingen. Met snoeien wordt veel verstoord - hoe herstel je dat? Deze dag is vooral praktisch en wordt gehouden bij Eetbaar Park.
04nov
Presentatie
Eetbare paddenstoelen en hun rol in een voedselbos / permacultuurtuin
Den Haag
Een permacultuurtuin leent zich meestal uitstekend voor de kweek van paddenstoelen. Leer meer over de ontwikkeling van een ecosysteem, en eetbare paddenstoelen, en ervaar de demonstratie boomstam enten met oesterzwam of shii-take.
01nov
Evenement
Mirabelle's Forest Garden boekpresentatie
Den Haag
30okt
Cursus
Extra Permacultuur Jaaropleiding PDC 2020-2021
Den Haag
Permacultuur is een samentrekking van "Permanent agriculture": duurzame landbouw. Het is een ontwerpsysteem dat men op alle aspecten van het leven kan toepassen. Centraal staat het samenwerken met de natuur, en de natuur als voorbeeld en inspiratie.
13dec
Workshop
Enten en vermeerderen van fruit- en notengewassen
Den Haag
Enten, stekken, afleggen en snoeien. Fruitgewassen tot productiviteit brengen vraagt kennis, inzicht en ervaring. Theorie en praktijk: je maakt je eigen ent om mee te nemen.
Natuur, Tuin en Landschap
Permacultuurcentrum den Haag
Den Haag
Permacultuurcentrum den Haag organiseert cursussen, workshops, jaaropleiding en rondleidingen waarbij de focus ligt op stadslandbouw.