Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

11okt 2023
Permacultuur Jaaropleiding Online en op locatie 2023-2024


Den Haag

De Permaculture Design Course is een theoretische en praktische opleiding waarin je leert je permacultuur ontwerp te maken en te verwezenlijken. De cursus is heel toegankelijk zowel voor liefhebbers als professional.

Permacultuur vindt tegenwoordig breed toepassing: ver voorbij land- en tuinbouw alleen. Je kunt met deze ontwerpprincipes een ecologische wijk ontwerpen of er je bedrijf mee opzetten. Ze zijn universeel.
In deze jaarcursus richten we ons in de eerste plaats op voedselproductie, tuin -en landschapsinrichting en de daarbij aansluitende praktische toepassingen.
O.a. bodem en bodemverbetering, water, compost, éénjarige en vaste eetbare planten, fruitstruiken en -bomen, bosrandtuin, dieren in permacultuur, plaagbeheer, gewasverzorging, oogsten en bewaren, en lokale economie zijn onderwerpen die behandeld worden met oog voor theorie en praktijk.

De PDC (Permaculture Design Course) is een zowel theoretische als praktische opleiding waarin je leert je permacultuur ontwerp te maken en de verwezenlijking hiervan. Deze cursus is heel toegankelijk zowel voor de liefhebber als voor mensen die hun zaak willen uitbouwen in de permacultuur.

De cursus vindt plaats online (8x op woensdagavond) en op locatie tijdens 4 praktijkdagen in Den Haag en Zuid-Limburg. Daarnaast zullen huiswerkopdrachten gegeven worden als voorbereiding op of als afronding van de thema's die op de online avonden en praktiojkdagen aan bod komen

Taco Blom, hoofddocent is sinds twaalf jaar docent aan de Permacultuur School Nederland en België. Hij werkte voorheen als boomspecialist, landschapsverzorger en tuinder. Hij was de initiatiefnemer van CSA en permacultuurboerderij Samenland in Alken in België. Hier had hij een voedsel-bosrandtuin van 4ha. Op dit moment zet hij zich in voor een nieuw permacultuurproject in Zuid-Limburg: Landgoed Heerdeberg. Daar ontwikkelt zich een divers Permacultuurproject met lesruimten en tuinderijen met de0 bedoeling dat het restaurant op het landgoed volledig zelfvoorzienend wordt, zowel voor de groenten, fruit en noten als voor het vlees.

Informatie

11 okt 2023 t/m 11 mei 2024
19.30 - 17.00
750

Waar?

Permacultuurcentrum op Eetbaar Park (Zuiderpark).
Vreeswijkstraat
Den Haag

Permacultuur Jaaropleiding Online en op locatie 2023-2024