Gezond op school

Foodies & Family
Den Haag

Gezond op school!

Foodies & Family laat kinderen van de onderbouw, middenbouw en bovenbouw op een leuke wijze kennismaken met gezonde voeding. Tijdens deze lessenreeks staat het bewust worden van voeding,
proeven van nieuwe smaken, plezier en samenwerking centraal.

Dit is een interactief programma waarbij docenten zelf aan de slag gaan met de lessenreeks, aan
de hand van een online leerplatform met video’s, templates en opdrachten. Het programma bestaat uit een reeks van 8 lessen, die in 1 a 2 uur per week behandeld kunnen worden. 

Over Foodies & Family

Welkom, leuk dat jij er bent. Ik ben Priscilla, moeder van vier heerlijke kinderen. Sinds ik mij kan herinneren heb ik al
interesse voor koken en voeding. Ik herinner mij nog de momenten dat ik samen met mijn opa en oma bramen ging plukken en hier vervolgens jam van maken. Nu ik daaraan terugdenk krijg ik weer een glimlach op mijn gezicht. Wat een fijne momenten waren dat. Koekjes bakken, taarten maken of hele maaltijden bereiden, niets is te gek. Met mijn achtergrond als docent weet ik wat ik kan toevoegen aan het onderwijs, onze lesprogramma's zijn daarom ook zo opgesteld dat het binnen het onderwijs toe te passen is. 

Het ontstaan van Foodies & Family

Zinnen als ‘Dat lust ik niet’, ‘Ik wil het niet proeven’ en ‘Ik vind dat niet lekker’ kwamen dagelijks voorbij hier thuis. Ik was altijd op zoek naar een oplossing om ervoor te zorgen dat mijn kinderen binnen krijgen wat zij nodig hebben, terwijl zij eigenlijk veel weigerde. Dit veranderde allemaal toen ik hen begon te betrekken in het kookproces. Vanaf zijn tweede levensjaar nam ik hen mee de keuken in – net als mijn moeder vroeger bij mij heeft gedaan. Uit eigen ervaring blijkt dat wanneer je kinderen betrekt in het kookproces, zij meer interesse tonen in het eten en graag willen proeven. Inmiddels is zijn zij 9, 8 en 5 jaar en vinden zij nog steeds ontzettend leuk om mee te helpen in de keuken.


Foodies & Family

Priscilla Avôt

Beethovenlaan 97
2551KB Den Haag

Gezond op school