NLP Coaching - hsp Coaching - Transactionele Analyse & Systemisch Werk

In Je Kracht - Carme Almarza
Den Haag

NLP Coaching – TA & Systemisch Werk / HSP Coaching (volwassen en kinderen) / Rots & Water training (groepen & individueel)

NLP model staat voor Neuro Linguistisch Programmeren
Een praktische coachingsvorm. Het gaat over bewustwording en gedragsverandering. Het ontdekken 'hoe' je de dingen doet die je doet en hoe je (indien gewenst) deze kunt veranderen. Hoe reageer jij (communicatie en gedrag) op dat wat je waarneemt en hoe zou je dat effectiever of anders kunnen doen?  Hiermee ga je door een proces van bewustwording van je persoonlijke thema’s. Je leert effectiever omgaan met informatie die op je af komt.  Je leert bewust in contact  met jezelf te maken en met de ander.  Ook als het spannend wordt. Je ontdekt welke gedachtepatronen, emoties en gedrag jou helpen en welke juist niet.  


Hoogsensitiviteit / HSP coaching: een leergang voor Hoogsensitieve personen, een holistische benadering vanuit budistische gedachtegoed.  Middels deze leergang wordt je bewust van jouw mindactiviteiten, gedragspatronen, emoties en lichaam. Jij komt meer in verbinding met jouw natuurlijke zelf en bent in staat de Sensitiviteit als kwaliteit te ervaren en te benutten. De lasten (sentimenten) worden steeds minder. Jij bent in staat andere keuzes te maken in jouw leven, grenzen te stellen die bij jou passen, de prikkels afkomstig van buiten, buiten te laten, etc. 

Het uiteindelijke doel van deze leergang is bewust er Zijn, met de aandacht vanuit binnen te leven, niet vanuit 'buitenstebinnen' (wat de lasten van HSP versterkt). Jouw natuurlijke zelf te ervaren en er ZIJN, in verbinding met de omgeving. Een proces van bewustwording, persoonlijke ontwikkeling en verandering.

Over In Je Kracht - Carme Almarza

Mijn naam is  Carme Almarza, ik kom uit Calella, Barcelona, Catalunya.

De Nederlandse cultuur leerde ik kennen toen ik 19 was via mijn jeugdliefde. De taal fascineerde me en de multiculturaliteit trok me aan. De relatie ging voorbij, maar de liefde voor de Nederlandse taal en cultuur bleef. Met mijn twee katten, een bus vol meubels en persoonlijke zaken arriveerde ik in 1997 in Nederland. Enthousiast en blij: ik volgde mijn hart. Na een periode in Rotterdam te hebben gewoond ben ik begin 1999 naar Den Haag verhuisd. Den Haag is mijn mooie stad achter de duinen geworden.

Mijn loopbaan begon in het toerisme, bij reisorganisaties. Op mijn 30e gaf dit mij echter geen voldoening meer. Ik wilde meer diepgang, een baan waarmee ik iets meer kon betekenen voor de maatschappij. Met veel plezier heb ik de opleiding dierenartsassistente gevolgd en 7 jaar bij het dierenhospitaal in Den Haag gewerkt. Hierna volgde ik mijn behoefte aan zelfontplooiing en startte ik mijn volgende uitdaging. De opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening bleek mij op het lijf geschreven: cum laude studeerde ik af. In de jaren daarna heb ik veel ervaring opgedaan in het vak. Ik werkte als hulpverlener voor jongeren en gezinnen, mensen met een psychiatrische achtergrond, mensen met verslavingen, voor mensen met andere verstandelijke mogelijkheden, voor ex-gedetineerden en voor personen die extra ondersteuning nodig hebben zoals bij autisme, adhd, etc.

                                                            Elkaar helpen sterk te staan, in verbinding, in ontwikkeling

In de loop van mijn carrière heb ik mijn passie gevonden in het coachen en begeleiden van mensen met als uiteindelijke doel: het beste in de mens naar boven te halen. Mensen helpen om weer vertrouwen te krijgen in zichzelf zie ik als een mooie uitdaging. Onze maatschappij met alle (on)mogelijkheden is soms moeilijk te overzien, waardoor wij het spoor bijster kunnen raken. Graag ben ik er om je weer vooruit te helpen, kaders te bieden en overzicht te geven. Samen op weg naar jouw kracht.

Een mens is uniek en mooi van nature. We zijn geboren en we starten onze reis door het leven. Tijdens onze reis door het leven worden we soms door interne en externe invloeden van ons pad afgeleid. We voelen ons uit balans. Het mooiste is dat de mens beschikt over voldoende innerlijke mogelijkheden en kracht om dit pad weer te hervinden, of als het nodig is, om een nieuwe pad aan te gaan. Ieder mens doorloopt zijn eigen pad in eigen tempo. 

                                                                                                 Mijn kracht voor jou

Mijn kracht zit in mijn empathisch vermogen en in het coachen. Ik zie de mens achter het gedrag. Ik focus me op jouw kwaliteiten, IK ZIE JOU!

Denkend in mogelijkheden en met een positieve blik naar wat er is, help ik jou om in je kracht te komen zodat jij de regie over jouw leven weer zelf kunt nemen.

                                                                        Ik vind belangrijk dat jij de leider bent in je eigen reis

Ik geloof in diversiteit, in de integratie van de diverse westerse psychologische stromingen met de oosterse denkwijze. Ik geloof in een geheel waar alles er mag zijn. Dit zie je terug in mijn begeleiding.

                                                                                              Klanten zeggen over mij

Klanten zeggen over mij dat Ik makkelijk in de omgang ben, laagdrempelig, vrolijk en warm, dat ze zich goed begrepen voelen en dat ze bij mij zichzelf mogen zijn. Het ontroert me als een klant me zo'n compliment geeft, er is verbinding!

                                                                Wat zich aandient, mag er gewoon zijn. Je bent goed zoals je bent! 

In de laatste jaren heb ik de volgende opleidingen en specialisaties behaald: 

  • Master NLP, Transactionele Analyse. Systemisch werk, 
  • Opleiding Werken met Opstellingen, 
  • NLP practitioner, 
  • Gecertificeerd HSP begeleider, 
  • Access Bar Practitioner, 
  • Advance Rots & Water trainer met specialisaties: schoolbreed, focus op meisjes en vrouwen, autisme spectrum en verstandelijke beperking, fysieke beperking, psychosociale trauma, verstandelijke beperking, werken met gezinnen, 
  • Boksend Opvoedend methodiek.
  • SPH Sociaal Pedagogische Hulpverlener. 

Wil je weer in jouw kracht staan? Jij bent degene die deze kracht met alle kwaliteiten die erbij horen weer kunt hervinden. En ik kan je daarbij begeleiden, zodat je je weer vrij kunt voelen. 

                                                  Graag kom ik met jou in contact om samen jouw kracht te ontdekken! 


In Je Kracht - Carme Almarza

Carme Almarza


Den Haag

Lid van beroepsvereniging

NLP Coaching - hsp Coaching - Transactionele Analyse & Systemisch Werk