mindfulness voor ouders, tieners en kinderen

Bewuste Kids
Rijswijk

Mindfulness beïnvloedt het leren, het zelfvertrouwen, de creativiteit en de (zelf) compassie. Ook het vermogen om op een goede manier taken uit te voeren en problemen op te lossen nemen toe. Het brein komt tot rust, de stressreacties nemen af.

‘Bij Bewustekids werken we onder licentie met de mindfulnesstraining Aandacht werkt’, methode Eline Snel.

Tijdens de training van gemiddeld een uur per week leren kinderen, zowel prive als in groepsverband, om vanuit een vriendelijke, opmerkzame houding hun aandacht te stabiliseren, te richten en verplaatsen. Ze raken vertrouwd met hun binnenwereld, zonder meteen te hoeven oordelen over wat zij (of anderen) denken, voelen of ervaren. Ze leren omgaan met rust en onrust op momenten dat die er zijn. ‘Lastige gedachten en gevoelens’ te erkennen en niet weg te stoppen, of erdoor meegesleept te worden, maar er simpelweg vriendelijke aandacht aan te geven. En bovenal: ze leren aardig te zijn voor zichzelf en anderen.

Door kinderen al jong te leren hun aandacht te kalmeren, stabiliseren en te richten ontstaat rust in de geest. Een ‘ont-streste’ geest leert beter, vindt andere oplossingen voor dezelfde problemen en reageert minder impulsief vanuit de automatische piloot. Meer bewust en vanuit rust. En dat scheelt .

Jongeren komen vaak naar de training omdat ze last hebben van somberheid, een hoofd vol piekergedachten over schoolprestaties of iets anders, gebrek aan zelfvertrouwen, angst om er niet bij te horen en slaapklachten. In deze training leren ze ‘surfen’ op de golven die er nu eenmaal zijn in het leven. Met de app Stilzitten kunnen ze makkelijk thuis oefenen.

 

Over Bewuste Kids

Hoi! Mijn naam is Chantal, aangenaam kennis te maken  Ik ben de bedenker van Bewuste Kids. Ik ben mama van 7 kinderen in de leeftijd van 14-28 jaar. Drie van onze kinderen zijn via adoptie bij ons gekomen. 

Tijdens mijn leven heb ik geleerd dat ik door het ontwikkelen van aandacht, balans en compassie het juiste gereedschap in handen heb gekregen om met uitdagingen, gedachten en emoties om te gaan. Ze geven me het inzicht en de vrijheid om op een vriendelijke manier te reageren. Dat geeft rust in mijn hoofd en veel vreugde.

Ook kinderen staan voor allerlei uitdagingen. Door het ontwikkelen van aandacht krijgen ze hulpmiddelen in handen waarmee zij zichzelf kunnen kalmeren en geruststellen. Ze worden zich meer bewust van wat zij innerlijk en uiterlijk ervaren en de kracht van zelfreflectie. Het is als het “vullen van je koffer”: met deze vaardigheden ben je goed uitgerust om de reis van je leven te maken..

Ik hoop je graag te ontmoeten.

Liefs, Chantal

 


Bewustekids

Chantal Smits

Geestbrugweg 16
2281CL Rijswijk

Lid van beroepsvereniging

mindfulness voor ouders, tieners en kinderen