kunst & creativiteit, schilderlessen, workshops, werk in opdracht

Janine van Herwaarden - Springbird
Den Haag

Schilderijen in gemengde techniek, schilderlessen, creatieve workshops en werk in opdracht.

Met mijn schilderlessen, workshops en individuele sessies wil ik de kunstenaar in mensen naar boven halen. Creativiteit is iets wat in iedereen zit, en het maken van kunst is een fantastische manier om je creativiteit te herontdekken en ontwikkelen. Centraal staat altijd plezier en een vrij gevoel, omdat ik geloof dat je alleen dan creatief kunt zijn en kunt ontdekken wat bij je past en hoe je het liefst werkt.

Mijn schilderijen zijn kleurrijk en gelaagd. Het is voornamelijk abstract. In het werk pas ik verschillende materialen toe: acrylverf, collage, linodruk, monoprints, krijt, en potlood. Behalve vrij werk is het ook mogelijk om werk in opdracht te laten maken.

Voor mijn werk neem een kijkje op mijn website.

Het is ook mogelijk om een afspraak te maken in mijn atelier in De Stadhouder om het werk in het echt te komen bekijken.

 

Over Janine van Herwaarden - Springbird

Opgeleid als industrieel ontwerper, maar altijd al kunstenaar geweest, was het geen verrassing dat ik later nog naar de kunstacademie ging. Dingen verzinnen, iets maken uit (bijna) niets, heeft me van kinds af aan al gefascineerd. Vrijwel dagelijks ben ik in mijn atelier te vinden, waar ik in mijn schilderijen allerlei materialen combineer. Ik houd van de natuur, bloemen, planten, de zee en ben gefascineerd door de onderwaterwereld. 

De rijke kleuren en kleurovergangen, het roze van de lucht wat vrijwel geruisloos kan overlopen in het blauwgroen van de zee,  de imperfecte perfecte vormen van bladeren of de structuren van een koraal, die nooit hetzelfde zijn, zijn een oneindige bron van inspiratie.

In mijn werk zijn dan ook veel verwijzingen naar de natuur en het leven te vinden.

Behalve schilderen heb ik een grote lliefde voor vrijwel alles wat je met je handen kan maken: pottenbakken, boetseren, naaien, breien, haken, koken & bakken... Tussen al die dingen zie ik veel overeenkomsten en vindt ook kruisbestuiving plaats.

Ik denk dat iedereen creatief is, en kunst is de manier om je innerlijke kind & kunstenaar te voeden en te (her)ontdekken. Voor mij is kunst de manier om jezelf beter te leren kennen. En behalve zelf kunst maken, kan ik er enorm van genieten wanneer ik zie hoe door het maken van kunst een ander zijn of haar cerativiteit kan laten voelen en ontwikkelen.


Janine van Herwaarden

Springbird

De Stadhouder - Stadhouderslaan 9
2517 HV Den Haag

kunst & creativiteit, schilderlessen, workshops, werk in opdracht