(Familie)opstellingen en systemisch werk

Levensecht
Leidschendam

Een familieopstelling is een prachtige manier om inzicht te krijgen in de (onbewuste) dynamiek in jouw familie. Deze dynamiek kan veel invloed hebben op wat jij nu nog voelt en ervaart en op hoe jouw (familie) relaties zich ontwikkelen.

Wat bepaalt (onbewust) de dynamiek in jouw gezin van herkomst? En hoe heeft dat nog steeds invloed op jou? Een familieopstelling is een heel bijzondere ervaring. Het geeft je inzicht in wat er onder de oppervlakte speelt en geeft richting.

In mijn gezellige praktijkruijmte in Leidschendam ben je van harte welkom voor een opstelling in een groep, een workshop over een bepaald thema (bijvoorbeeld over de relatie met je moeder en de vrouwenlijn) of een individuele opstelling. Ook geef ik een paar keer per jaar een cursus familieopstellingen. Ik begeleid opstellingen sinds 2016.

Bij een individuele opstelling werken we met behulp van vloerankers samen aan de vraag of het thema waar jij tegenaan loopt.

Bij een opstelling in een groep kiest degene die een vraag inbrengt representanten voor belangrijke mensen of terugkerende thema's in zijn of haar leven. Deze mensen geef je een plaats in de ruimte. Als representant ervaar je gevoelens of fysieke sensaties, die horen bij die persoon of dat thema. Je hoeft hiervoor geen ervaring te hebben, het gaat vanzelf. 

Degene die de vraag heeft ingebracht ziet letterlijk voor zich wat er onbewust aanwezig is. Zo wordt duidelijk waar blokkades zijn en wat daaraan te doen. 

Ik werk met klein groepen, zodat de workshops intiem, persoonlijk en verbindend zijn. Per keer is er ruimte voor 2 mensen om een vraag in te brengen en er kunnen maximaal 5 mensen deelnemen als representant. Kijk op levensecht/agenda voor de precieze data.

Anderen noemen mijn begeleiding zorgvuldig, betrouwbaar en deskundig.

 

Over Levensecht

Levensecht is een praktijk voor familieopstellingen, familierelaties en persoonlijke groei in Den Haag. Leontien van der Plas is de praktijk in 2015 gestart, vanuit de diepe wens om mensen inzicht te geven. “Elk mens en elke familie heeft zijn eigen verhaal. Als je deze verhalen leert kennen, begrijp je jezelf en de relaties in je familie beter. Dat geeft je de ruimte om in vrijheid je eigen keuzes te maken” vertelt ze. “Zo word je steeds meer compleet en dus authentiek, levensecht.”

Bij Levensecht ben je welkom voor een workshop, een sessie met een individuele opstelling of individuele begeleiding & coaching. De begeleiding door Leontien is rustig, veilig, betrokken en deskundig.

Welkom!


Levensecht

Leontien van der Plas

Overgoo 1
2266 JZ Leidschendam

(Familie)opstellingen en systemisch werk