Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

Familieopstellingen 'Echo's uit de gordel van Smaragd'
ZA 05 oktober | 10.00-16.30 uur | Leidschendam

deur open om 9:30 uur
85,00 | € 35 representant


Indische familieopstellingen waarbij met nadruk gelet wordt op het koloniaal verleden en de specifieke overtuigingen en gedragingen die daaruit voortkomen, de specifieke oorlogen die gevoerd werden en niet te vergeten de 'Jappenkampen', buitenkampers en de Bersiap. De repatriëring naar Nederland is ook voor velen een traumatisch gebeurtenis geweest.

De Indo ontstond uit een mengcultuur van Europese, niet exclusief Hollands, mannen en  inlandse vrouwen. De kinderen daarvan hoorden niet bij de lokale bevolking en niet bij de Hollanders. Te wit voor de Indonesiërs en te bruin voor de Hollanders. 

Religie, cultuur en sociale klassen hadden, en hebben zoals altijd, een indringende invloed op de mensen. De overtuigingen en gedragingen zijn opgeslagen in onze genen. De verstoringen in de Orde van Liefde komen ongevraagd met ons mee. Soms een schat, soms een last, als een echo uit het verleden, uit de Gordel van Smaragd.

Marcel van Doorn heeft zijn eigen Indische geschiedenis uitgeplozen op het gebied van systemisch werk. Als geen ander kan hij invoelen en zien welke dynamieken innerlijk spelen. Hij zal het niet nalaten de vragensteller te spiegelen en uit te nodigen in zijn eigen kracht te gaan staan.
Elke opstelling is een bewustwordingsproces en geeft elke aanwezige inzichten en handvatten om verder te kunnen gaan.

Informatie + Aanmelden » Energypraktijk | M.M. van Doorn

www.energypraktijk.nl

Park Schakenbos, atelier Tamás
Veursetraatweg 185
2264 EG Leidschendam

M.M. van Doorn
+31629229206
energypraktijk AT gmail DOT com

Bewust Den Haag

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!