Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

14jun 2024
Aardedans Workshop & Voorstelling

DeDae
Empe

DeDae danst voor de aarde. ‘De aarde is een JIJ.’ Alles wat aandacht krijgt, gaat groeien en dus stelt DeDae de aarde centraal.

BD landbouw bestaat dit jaar 100 jaar! Dat moet groots gevierd worden. DeDae kan dankzij stichting Demeter en Triodos Foundation, onderdeel zijn van deze festiviteiten en de voorstelling/workshop ‘Aardedans’ aanbieden aan bezoekers.

20:00  –  21:00
Voorstelling Aardedans

DeDae danst de verbinding met de aarde: de seizoenen, het weer, de bodem, de regenworm, de levens- en groeikrachten en toont ook de verstoring en uitbuiting van het verdienmodel. Dat is onze boodschap: onze dierbare aarde vraagt aandacht, vraagt menselijke en creatieve verantwoordelijkheid.

Dans, tekst, muziek, zang en beeld gaan in elkaar over: Teksten uit “Broze aarde“ van A. Krog, een fragment uit de proloog ”Iets met Boeren”, Peter Dictus / Bureau Pees, toespraak van Roos Saat voor de Rabobank; muziek van Vivaldi/Richter, Agnes Obel en Nynke Laverman bewerkt door Annie Tangberg.

18:30  –  19:15
Workshop Aardedans

In deze workshop staat onze verbinding met de aarde centraal. De aarde draagt ons, de aarde ademt, is vol bodemleven en voedt ons. We luisteren met onze voeten, we ademen de ritmes van de aarde, we bewegen de klanken van onze taal. Ieder individueel en samen. Kom door middel van de aarde ook meer in verbinding met jezelf en de ander. Wees van harte welkom in deze Aardedans workshop!

  • Duur 45 min.
  • Geen ervaring met dans nodig
  • Draag kleding waar je je comfortabel in voelt
  • De workshop wordt buiten gegeven

Informatie

14 jun 2024
18.30 - 21.00
15,00 Workshop en Voorstelling ticket apart te boeken.

Waar?

Hommelhoeve
Hommelstraat 1
7399 RK Empe

Contact

Aardedans Workshop & Voorstelling