Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

20apr 2024
Rondleiding Eetbaar Park

Permacultuurcentrum
Den Haag

Lezing en rondleiding door Menno Swaak. Deze middag bekijken we wat Permacultuur voor jou en je leefomgeving kan betekenen en hoe het inzetbaar is ook voor bevordering biodiversiteit en klimaatverandering. 

lezing en rondleiding door Menno Swaak 
Permacultuur, een ontwerp- en onderhoudsmethode waarin de natuur leidend is en het doel is op een verantwoorde manier voedsel, grondstoffen en energie te produceren. 
Op en rond Eetbaar Park proberen we dat op verschillende manieren en met diverse voorbeelden te laten zien. De meeste daarvan zijn bedoeld voor in de stad dus kleinschalig. .

Deze middag bekijken we wat Permacultuur voor jou en je leefomgeving kan betekenen en hoe het inzetbaar is ook voor bevordering biodiversiteit en klimaatverandering. 
De kern van Permacultuur wordt gevormd door eetbare vaste planten, fruit- en notengewassen. Maar omdat ons dieet ook nog steeds voor een groot deel uit éénjarige planten bestaat, besteden we daar ook wat aandacht aan.
We zullen in en om Eetbaar Park laten zien hoe we dat proberen te doen en welke kansen en uitdagingen we daarbij tegen komen.
Ook komen enkele van de Ontwerpprincipes aan bod, zoals die in de tuin verwerkt zijn.

Met z'n explosief toegenomen natuur, waarin een deel van de over de 100 eetbare gewassen en ondersteunende planten deels nog zichtbaar zijn en de vroege voorjaar- en zomergroenten onder de vaste planten, alweer aan het verdwijnen zijn, is de tuin met alle bloei en groei een feestje van biodiversiteit. De uitleg bij de rondleiding houdt rekening met zowel de beginnende als de meer ervaren (moes)tuinier, die over wil gaan naar een tuin waarin meer plaats is voor natuur en een natuurlijk evenwicht. Ook de voedselbosrand krijgt aandacht.

Maak hier kennis met Permacultuur. Ga de drie ethische principes begrijpen en probeer te snappen hoe de ontwerpprincipes u kunnen helpen uw leven en leefomgeving richting en vorm te geven door te samenwerken met de natuur en haar niet bestrijden en ga er de samenhang en verbanden herkennen.

Informatie

20 apr 2024
14.00 - 16.00
10 € 10, (minder-draagkrachttigen € 5,-)

Waar?

Eetbaar Park Permacultuurcentrum
Vreeswijkstraat 60, ingang achter benzinestation
Den Haag

Rondleiding Eetbaar Park