Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

20sep 2023
Soepel Bewegen, serie van 5 lessen

Moving the Mind
Voorburg

Soepel Bewegen is bewegen vanuit innerlijke connecties, in plaats van op kracht. Samen verkennen we die lichaamsconnecties en onderzoeken hoe we met meer gemak, ontspanning en plezier door de ruimte en door ons leven kunnen bewegen.

Serie van 5 lessen 'Soepel Bewegen'

Leer luisteren naar je lijf! In de lessen 'Soepel Bewegen' leer je bewuster en met meer ontspanning en gemak bewegen. Soepel van lichaam en geest door een betere connectie met jezelf. Je leert bewegen binnen je eigen grenzen, vanuit connectie in plaats van vanuit kracht. we besteden veel aandacht aan het loslaten van spanning. De oefeneningen vergroten je inzicht in je eigen bewegingspatroon, je leert alternatieve verkennen en het is bovendien heerlijk en gezond om te doen. In de lessen staat bewust ervaren en in eigen tempo ontdekkingen doen centraal. 

Gebaseerd op het Laban Bartenieff Movement System (LBMS)

In mijn opleiding LBMS maakte ik kennis met Space Harmony en Bartenieff Fundamentals. Daarop (en op mijn eigen beweegervaring) zijn deze lessen gebaseerd. Space Harmony is gericht op het ontwikkelen van meer balans met de wereld om je heen en meer functionaliteit en expressie in beweging. Kortom het ontwikkelen van een rijk en gemakkelijk 'beweegpotentieel'. Bartenieff werkte vanuit innerlijke lichaamsconnecties en aan de hand van eenvoudige basisbewegingen. Deze 'fundamentele' connecties en bewegingen doorlopen we bij het ontwikkelen van onze persoonlijke motoriek. Tegelijkertijd ontwikkelen we vaste beweegpatronen en vergeten we andere mogelijke patronen soms op latere leeftijd weer. Als we deze basisbewegingen opnieuw oefenen, helpt dat ons om met veel meer gemak en ontspanning door het leven te bewegen. Ons bewegingspatroon wordt zo rijker, expressiever en soepeler. We 'herontdekken' als het ware bewegingspatronen.

 Kleine groep. Persoonlijke aandacht. Geschikt voor iedereen. Voorafgaande ervaring met somatisch bewegen niet vereist.

Informatie

20 sep 2023 t/m 25 okt 2023 | 5x op woensdagavond. Lessen van 5 kwartier: om 18.30 of 20.00 uur
18.30 - 21.15
65,00 Losse les: 15 euro
Maximaal 8 deelnemers.

Waar?

Yin Yang Balance (middelste bel, waar Moving the Mind bijstaat)
Van Alphenstraat 2
2274 NA Voorburg

Contact

Soepel Bewegen, serie van 5 lessen