Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

24nov 2023
Opleiding Systemisch Werken

Ruimte voor Ontwikkeling
Den Haag

Deze opleiding stelt je in staat om zelfstandig opstellingen te gaan begeleiden. Je ontwikkelt een solide basis om het systemisch werken zo in te zetten dat het mensen bewuster en vrijer maakt om hun eigen keuzes te maken en dat is betekenisvol werk!

Er gaat aandacht zijn voor alle voorkomende verstrikkingen uit familiesystemen, zoals ze zich hebben laten zien aan Bert Hellinger en natuurlijk de mogelijke oplossingen hiervoor. Je neemt kennis van de gewenste basisposities rondom ordening, hoe om te gaan met de balans tussen geven en nemen en de verdere basisprincipes uit het systemisch werk.

Dit werk doe je vanuit een neutrale middenpositie door goed te observeren, kennis te hebben van de systemische principes en verstrikkingen en van daaruit je intuïtie te gebruiken. Aan het (verder) ontwikkelen van deze grondhouding zullen we voldoende aandacht schenken want de kwaliteit van een opstelling wordt voor een groot deel bepaald door de kwaliteit en diepgang van de begeleider.

Tijdens de opleidingsdagen is er afwisseling tussen theorie en oefenen en is er ook ruimte voor eigen onderzoek, je eigen proces. Je ontvangt een heldere informatiemap bij de opleiding.

Reflectieverslagen vormen een deel van de opleiding, waarin jouw ontwikkeling als begeleider zichtbaar wordt. Daarnaast moeten er minimaal 4 boeken gelezen worden en aan minimaal 4 opstellingen elders worden deelgenomen tijdens het opleidingsjaar. Het eerste half jaar is er een maandelijkse opleidingsdag, daarna wordt er ook een praktijkdag aan toegevoegd en zijn er dus 2 maandelijkse trainingsdagen. De opleiding is op HBO niveau maar er is geen specifieke vooropleiding vereist. De opleiding wordt afgerond met een certificaat.

Er wordt gezorgd voor een heerlijke, biologische lunch met o.a. een vegan- en glutenvrije soep en salade.

Begeleiding: Tineke Duys en Annewien Krijgsman.

Informatie

24 nov 2023 | Deze jaar opleiding bestaat uit 15 vrijdagen.
10.00 - 17.00
2.250,0 Nu dus met een aantrekkelijke lastminute korting!
Minimaal 8 deelnemers.
Maximaal 16 deelnemers.

Waar?

De Hyacint, lokaal 7
Anemoonstraat 25
2565 DD Den Haag

Contact

Opleiding Systemisch Werken