24nov 2023
Opleiding Systemisch Werken

Ruimte voor Ontwikkeling
Den Haag

Deze opleiding stelt je in staat om zelfstandig opstellingen te gaan begeleiden. Je ontwikkelt een solide basis om het systemisch werken zo in te zetten dat het mensen bewuster en vrijer maakt om hun eigen keuzes te maken en dat is betekenisvol werk!

Er gaat aandacht zijn voor alle voorkomende verstrikkingen uit familiesystemen, zoals ze zich hebben laten zien aan Bert Hellinger en natuurlijk de mogelijke oplossingen hiervoor. Je neemt kennis van de gewenste basisposities rondom ordening, hoe om te gaan met de balans tussen geven en nemen en de verdere basisprincipes uit het systemisch werk.

Dit werk doe je vanuit een neutrale middenpositie door goed te observeren, kennis te hebben van de systemische principes en verstrikkingen en van daaruit je intuïtie te gebruiken. Aan het (verder) ontwikkelen van deze grondhouding zullen we voldoende aandacht schenken want de kwaliteit van een opstelling wordt voor een groot deel bepaald door de kwaliteit en diepgang van de begeleider.

Tijdens de opleidingsdagen is er afwisseling tussen theorie en oefenen en is er ook ruimte voor eigen onderzoek, je eigen proces. Je ontvangt een heldere informatiemap bij de opleiding.

Reflectieverslagen vormen een deel van de opleiding, waarin jouw ontwikkeling als begeleider zichtbaar wordt. Daarnaast moeten er minimaal 4 boeken gelezen worden en aan minimaal 4 opstellingen elders worden deelgenomen tijdens het opleidingsjaar. Het eerste half jaar is er een maandelijkse opleidingsdag, daarna wordt er ook een praktijkdag aan toegevoegd en zijn er dus 2 maandelijkse trainingsdagen. De opleiding is op HBO niveau maar er is geen specifieke vooropleiding vereist. De opleiding wordt afgerond met een certificaat.

Er wordt gezorgd voor een heerlijke, biologische lunch met o.a. een vegan- en glutenvrije soep en salade.

Begeleiding: Tineke Duys, Natasja Aussems en Annewien Krijgsman.

Informatie

24 nov 2023 | Deze jaar opleiding bestaat uit 15 vrijdagen.
10.00 - 17.00
2.850,0 Tot 1-08 geldt er een korting van 150 euro.
Minimaal 8 deelnemers.
Maximaal 16 deelnemers.

Waar?

De Hyacint, lokaal 7
Anemoonstraat 25
2565 DD Den Haag

Contact

Opleiding Systemisch Werken

Wat doe ik nog meer?

Tineke Duys en Maike van den Berg
17nov
Workshop
Themadag Schatgraven
Tineke Duys en Maike van den Berg
Den Haag
Jouw innerlijke schatkist wordt in het licht gezet, opdat je verbinding kunt maken met jouw authentieke zelf. Er is voor iedereen een opstelling beschikbaar om de relatie tussen het Kind, het Zelf en de Wijze in jou helder te krijgen. Ben je erbij?
Ruimte voor Ontwikkeling
20dec
Workshop
Rite of the Womb: Midwinterviering voor Vrouwen.
Ruimte voor Ontwikkeling
Den Haag
Deze Ceremonie is de 13e inwijding in de traditie van de Munay Ki (Inca Sjamanisme uit Midden- en Zuid Amerika) en is alleen bedoeld voor vrouwen. Om hun vrouwelijkheid bewust te worden, te eren en te vieren en daarbij ook spanningen los te laten.
Ruimte voor Ontwikkeling
Familie- en systeemopstellingen
Systemisch werken
Ruimte voor Ontwikkeling
Den Haag
Ons systeem van herkomst (voorouders, gezin) bepaalt op een (on)bewust niveau hoe we denken, voelen en handelen. Het is zinvol om deze patronen zichtbaar te krijgen, zodat we als een vrijer mens kunnen besluiten hoe we hiermee om willen gaan.
Ruimte voor Ontwikkeling
10nov
Cursus
Op je Pad: Sjamanistisch trainingsjaar.
Ruimte voor Ontwikkeling
Den Haag
Tijdens deze jaartraining nodigen we je uit om op een diepere laag verbinding te maken met je ziel, zodat er bewustwording en heling mag ontstaan. Steeds weer mogen we getuige zijn van de sterke transformatie, die door deze training ontstaat.
Ruimte voor Ontwikkeling
Sjamanisme
Met Hart en Ziel: basiscursus sjamanisme
Ruimte voor Ontwikkeling
Den Haag
We maken kennis met de rijkdom, die het sjamanistisch werken ons biedt. Mogelijkheden om de stem van je ziel te ervaren en te luisteren naar wat er verteld wil worden. Je zult je meer verbonden gaan voelen met de wereld om je heen en met jezelf!