Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

16aug 2021
Klimaatwake bij Catshuis hervat!

De Klimaatwakers
Overdag: Catshuis; 's nachts: online thuis

Klimaatwake nodig om het tij te keren!

Klimaatwake bij Catshuis hervat: ‘Er is ruimte nodig om ons te laten raken door wat er op het spel staat’

Op maandag 16 augustus om 12:05 hervatten De Klimaatwakers de klimaatwake na een kort zomerreces. De wake vindt overdag plaats bij het Catshuis en ‘s nachts vanuit huiskamers door heel Nederland via een online verbinding. Tot aan het zomerreces hebben De Klimaatwakers al ruim tachtig dagen en nachten gewaakt. Zo’n 750 mensen deden mee.

‘De dreiging voor de toekomst van het leven op aarde is bijna te groot om te kunnen bevatten.‘ zegt initiatiefnemer van de wake Rozemarijn van ‘t Einde. ‘Het recente IPCC-rapport roept angst, frustratie en wanhoop op. Mensen hebben de neiging om zich ervoor af te sluiten. Tijdens de klimaatwake creëren we ruimte om stil te staan bij de werkelijke omvang van de klimaatcrisis. 

Een breed scala aan organisaties, in totaal ruim vijftig, steunt De Klimaatwakers. Naast typisch klimaatorganisaties zoals Grootouders voor het Klimaat, wordt de wake ook gesteund door diverse humanitaire hulporganisaties, acht politieke jongeren organisaties, het Humanistisch Verbond en diverse religieuze organisaties.

De Klimaatwakers zijn voornemens hun wake de rest van de kabinetsformatie voort te zetten. Iedereen die zich zorgen maakt over het klimaat is welkom om twee of drie uur mee te waken. Aanmelden kan via deklimaatwakers.

 

 

Informatie

16 aug 2021 t/m 31 okt 2021 | 24 uur per dag gedurende de kabinetsformatie
12.05 - 00.00
0,00

Waar?

Catshuis
Ingang Adriaan Goekooplaan, Den Haag
Overdag: Catshuis; 's nachts: online thuis

Contact

Klimaatwake bij Catshuis hervat!