14nov 2020
Wilgen knotten en vlechten

Permacultuur Nu
Den Haag

Een werk- en leerdag op Eetbaar Park: wilgen knotten, wilgen vlechten en een meidoorn vlechthaag maken!

werk- en leerdag 
De wilgen op  Eetbaar Park zijn de laatste twee jaar gigantisch gegroeid en geven nu te veel schaduw en vooral daarom gaan we ze knotten. Tegelijk zijn een aantal gevlochten wilgenafscheidingen aan vervanging toe.
Op deze dag gaan we dat aanpakken. Ook  gaan we een deel van de meidoornhaag, die rondom de tuin komt vervlechten tot een minder doordringbare afscheiding en zullen daar verschillende technieken voor gebruiken.

Wilgen knotten
Er zijn ruim tien wat grotere wilgen in de tuin die we aan gaan pakken. Daar is een gezonde inspanning voor nodig en we zullen dat in groepjes van twee gaan doen.
Wat lichter werk is het om de takken geschikt te maken voor verdere verwerking.

Wilgen vlechten
Langs een aantal bedden hebben we afscheidingen van wilgen en die gaan we vernieuwen. Daarnaast willen we nog een stukje wilgenschutting en een wilgenmat vlechten.

Meidoorn vlechtheg
We hebben de afgelopen jaren de tuin omringd met meidoornstruikjes. We hebben dat gedaan om bv de konijnen buiten te houden en ook ongenode bezoekers. De meidoorns zijn nu zo groot dat ze op een speciale manier zo gevlochten kunnen worden dat ze een hechte gesloten structuur krijgen en daardoor prima functioneren. Deze technieken werden ook veel in het verleden toegepast om vee en dergelijke binnen en andere dieren buiten te sluiten.

Lees meer op de website!

Informatie

14 nov 2020
10.00 - 14.00

Waar?

Permacultuurcentrum Eetbaar Park (Zuiderpark).
Ingang achter benzinestation Vreeswijkstraat
Den Haag

Wilgen knotten en vlechten

Wat doe ik nog meer?

Permacultuurcentrum Den Haag
13dec
Workshop
Enten en vermeerderen van fruit- en notengewassen
Permacultuurcentrum Den Haag
Den Haag
Enten, stekken, afleggen en snoeien. Fruitgewassen tot productiviteit brengen vraagt kennis, inzicht en ervaring. Theorie en praktijk: je maakt je eigen ent om mee te nemen.
Permacultuur Nu
01nov
Evenement
Mirabelle's Forest Garden boekpresentatie
Permacultuur Nu
Den Haag
Permacultuur Nu!
Natuur, Tuin en Landschap
Permacultuurcentrum den Haag
Permacultuur Nu!
Den Haag
Permacultuurcentrum den Haag organiseert cursussen, workshops, jaaropleiding en rondleidingen waarbij de focus ligt op stadslandbouw.
Permacultuurcentrum Den Haag
29nov
Workshop
Van snoeien naar niet meer snoeien
Permacultuurcentrum Den Haag
Den Haag
Snoeien volgens de boeken leidt meestal tot de noodzaak te blijven snoeien. En je bent ook niet altijd blij met de bijwerkingen. Met snoeien wordt veel verstoord - hoe herstel je dat? Deze dag is vooral praktisch en wordt gehouden bij Eetbaar Park.
Permacultuur Nu!
30okt
Cursus
Extra Permacultuur Jaaropleiding PDC 2020-2021
Permacultuur Nu!
Den Haag
Permacultuur is een samentrekking van "Permanent agriculture": duurzame landbouw. Het is een ontwerpsysteem dat men op alle aspecten van het leven kan toepassen. Centraal staat het samenwerken met de natuur, en de natuur als voorbeeld en inspiratie.
Permacultuurcentrum Den Haag
04nov
Presentatie
Eetbare paddenstoelen en hun rol in een voedselbos / permacultuurtuin
Permacultuurcentrum Den Haag
Den Haag
Een permacultuurtuin leent zich meestal uitstekend voor de kweek van paddenstoelen. Leer meer over de ontwikkeling van een ecosysteem, en eetbare paddenstoelen, en ervaar de demonstratie boomstam enten met oesterzwam of shii-take.