Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

14nov 2020
Wilgen knotten en vlechten

Permacultuur Nu
Den Haag

Een werk- en leerdag op Eetbaar Park: wilgen knotten, wilgen vlechten en een meidoorn vlechthaag maken!

werk- en leerdag 
De wilgen op  Eetbaar Park zijn de laatste twee jaar gigantisch gegroeid en geven nu te veel schaduw en vooral daarom gaan we ze knotten. Tegelijk zijn een aantal gevlochten wilgenafscheidingen aan vervanging toe.
Op deze dag gaan we dat aanpakken. Ook  gaan we een deel van de meidoornhaag, die rondom de tuin komt vervlechten tot een minder doordringbare afscheiding en zullen daar verschillende technieken voor gebruiken.

Wilgen knotten
Er zijn ruim tien wat grotere wilgen in de tuin die we aan gaan pakken. Daar is een gezonde inspanning voor nodig en we zullen dat in groepjes van twee gaan doen.
Wat lichter werk is het om de takken geschikt te maken voor verdere verwerking.

Wilgen vlechten
Langs een aantal bedden hebben we afscheidingen van wilgen en die gaan we vernieuwen. Daarnaast willen we nog een stukje wilgenschutting en een wilgenmat vlechten.

Meidoorn vlechtheg
We hebben de afgelopen jaren de tuin omringd met meidoornstruikjes. We hebben dat gedaan om bv de konijnen buiten te houden en ook ongenode bezoekers. De meidoorns zijn nu zo groot dat ze op een speciale manier zo gevlochten kunnen worden dat ze een hechte gesloten structuur krijgen en daardoor prima functioneren. Deze technieken werden ook veel in het verleden toegepast om vee en dergelijke binnen en andere dieren buiten te sluiten.

Lees meer op de website!

Informatie

14 nov 2020
10.00 - 14.00

Waar?

Permacultuurcentrum Eetbaar Park (Zuiderpark).
Ingang achter benzinestation Vreeswijkstraat
Den Haag

Wilgen knotten en vlechten