Je hart thuisbrengen | Chi Neng qigong voor bewust en ontspannen leven | Den Haag

Waar ben je...?

Achter je laptop, in de keuken, een vergadering op het werk. Alledaagse situaties. Je lichaam is er, maar ben je er ook echt? Waar is je geest, je aandacht? En je hart? Hier en nu? Of bij de volgende dag, bij je boodschappenlijstje of ergens in het verleden?

Wie ben je..?

En ken je dat gevoel, dat je steeds iemand "moet zijn" die je niet bent? En dat wie je echt bent of wilt zijn er niet goed uit komt? Je voelt dat er meer in je zit, maar zit een beetje vast in een rol. In ons dagelijks leven vervreemden we soms van onszelf, ons lichaam, van hier en nu, van ons hart. We raken uit balans. Dat leidt tot ongemak; fysiek, mentaal of allebei. 

Breng je hart weer thuis

Chi Neng qigong is een Chinese bewegingsleer; een soort meditatie in beweging. Bedoeld om terug te komen bij jezelf, in de ontspannen, natuurlijke staat die we allemaal in ons hebben, maar die in het dagelijks leven vaak zo ver weg lijkt. Door het te beoefenen - toegankelijke, vloeiende bewegingen, uitgevoerd in een "mindfulle" staat - raak je meer in balans, versterk je het zelfherstellend vermogen van je lichaam en ervaar je de rust en de kracht om je volle potentie te leven. Je brengt je hart thuis.

Ik geef series van zeven lessen per seizoen en workshops op maat. Daarnaast geef ik individuele begeleiding en coaching.

 

Over Saskia Hommes | Den Haag

Hoe haal ik het beste uit mezelf en mijn leven en wat is dat dan? Hoe werken mensen? Hoe werkt het leven?

Ik ben altijd bezig geweest met zoeken naar antwoorden op deze vragen. Ik heb zoals zo veel mensen moeilijke periodes gekend; vermoeidheid, burn-out, depressie. Fysieke kwalen, vooral in rug en schouders, waren een vast onderdeel van mijn leven.

Ik heb yoga gedaan, veel gelezen, een coachopleiding gedaan en daar heb ik heel veel aan gehad. Maar pas toen ik Chi Neng qigong ontdekte vielen de stukjes echt op hun plaats. Ik ervoer een rust die ik niet eerder had ervaren, een gevoel van “oh, zo!” Ook fysiek begon ik me gezonder te voelen dan ik me voor mijn veertigste ooit had gevoeld.

Ik ben toen gericht gaan oefenen, heb diverse meerdaagse trainingen gevolgd en uiteindelijk de opleiding tot instructeur afgerond. Aanvullend volg ik een intensieve training Qigong Therapist bij een geweldige Chinese leraar. Een enorme verdieping in mijn ontwikkeling. En het biedt me de mogelijkheid gericht en persoonlijk met mensen te werken aan hun gezondheid en welzijn.

Chi Neng is voor mij een soort 'levenshandleiding'. Het is meer dan oefeningen. Het wijst je de weg. In de eerste plaats om "je hart thuis te brengen" en om daar vervolgens mee te doen wat voor jou in jouw leven past. Dat is mijn missie: mensen helpen de best mogelijke kwaliteit van leven te vinden. Wat dat dan ook voor een ieder is. Je zo goed mogelijk voelen op jouw manier.


Foto 6 Saskia Hommes Foto 4 Saskia Hommes Klik om te vergroten

Je hart thuisbrengen
Saskia Hommes


Professionals in de categorie Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong)

Acupunctuur Ademtherapie Administratieve dienstverlening Body Stress Release Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Dans & Beweging Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinesiologie Kunst Kunstzinnige therapie Lichaamsgerichte Therapie Massage Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke Begeleiding Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Den Haag
Bewust Den Haag

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!