Natuur- en Kunstzinnig coaching | verbonden met de natuur

Natuur Verbindt
Den Haag

laat de natuur je een handje helpen. In de natuur kom je tot rust en kan je aanzetten om je creativiteit te ontwikkelen wat antwoord kan bieden op je levensvragen. Als natuur- en kunstzinnig coach wil ik je graag hierin begeleiden.

Vanwege Covid-19 heb ik mijn aanbod aangepast en bied de mogelijkheid voor online begeleiding.
Ik kan je opdrachten sturen die je zelf uitwerkt en we samen op een later tijdstip online bespreken. Deze opdrachten kunnen wandelingen buiten zijn, maar het kunnen ook kunstzinnige coachopdrachten zijn die je zelf thuis uitwerkt. Vraag me hier persoonlijk naar.

Voor wie
Voor mensen die nieuwsgierig zijn naar zichzelf  of levensvragen hebben. Door het doen van natuur- en of kunstzinnige oefeningen word je bewuster van jezelf en kan helpen om je evenwicht te herstellen. Natuur en kunst biedt vrijheid, rust en inspiratie.

Het effect
De natuur en kunst zijn goed voor jezelf om aan op te laden, vooral als je stress ervaart door een druk leven. 
Door de natuur met een open en ontspannen houding in te gaan heeft dit een helend effect op je gezondheid. Er zijn onderzoeken die aantonen dat de natuur een positief werking heeft op je gezondheid. Wil je hier meer van weten, deze kan ik je verstrekken.

  • Een ontspannen gevoel. Er gebeurt veel moois in de natuur. Al je zintuigen kun je gebruiken wanneer je een wandeling maakt.
  • Een stressvrij gevoel. De natuur kan een helend effect hebben op tekens van stress of spanning. 
  • Een fit gevoel. De natuur nodigt uit tot beweging. Zo verbetert de natuur ook je ook je fysieke gezondheid.

Over Natuur Verbindt

Ik wil graag mijn verwondering voor de natuur met je delen

Mijn naam is Karlien van Haagen en ik neem je mee naar buiten voor mijn coachwerk. Ik zet de natuur in om je verder te helpen met je (levens)vragen. Hiermee kan ik je begeleiden omdat ik de antroposofische natuurcoachopleiding aan het Kraaybeekerhof heb gevolgd. Verder kan ik je op een kunstzinnige manier leren werken en kijken naar je vragen of levensthema's. De oefeningen die ik hiervoor aanbied komen voort uit mijn verdiepingsjaar Kunstzinnig Dynamisch Coachen die ik aan de Kleine Tiki heb gevolgd.

Als coach maak ik gebruik van de wetmatigheden en de processen van de natuur, waar de mens zelf een onderdeel van is. Goethe zei: “Iets van buiten is een uitdrukking van iets van binnen.” Zo zie ik de werking van natuur. De natuur die je buiten beleeft doet iets met je van binnen. En het cirkeltje wordt rond wanneer je je eigen kunstwerkt maakt die iets laat zien van wat je van binnen ervaart.

Natuur ervaren en beleven
Vaak staan we tegenwoordig wat ver van de natuur af, zeker om deze bewust te beleven. Daar ligt mijn kwaliteit.
Ik vind dat het buiten gebeurd, daar kun je oplossingen tegenkomen en dat kan ik je (opnieuw) leren ontdekken. Bijvoorbeeld door het werken met natuuropdrachten en kunstzinnig uit te werken. Dit kan nieuwe inzichten bieden op de vraag of het thema waarmee je bent gestart.
Dus ga je met mij op stap, dan kan je verwachten dat je buiten gaat genieten, rust neemt, goed leert rond kijken in de stad en natuur en je creactief aanspreekt om verder te komen met je (levens) vragen.

De zintuigen
Ook de zintuigen kunnen een middel zijn om dichterbij je zelf komen. Vooral wanneer je veel stress of onrust ervaart kan het ontwikkelen van je zintuigen je helpen om balans terug te vinden. Hier heb ik speciale wandelingen voor ontwikkeld en kan ik samen met je lopen om zo te ervaren dat je jezelf kan opladen in de natuur.


Natuur Verbindt

Karlien van Haagen


Den Haag

Natuur- en Kunstzinnig coaching | verbonden met de natuur