Natuur- en Kunstzinnig coaching | verbonden met de natuur

Natuur Verbindt
Den Haag

laat de natuur je een handje helpen. In de natuur kom je tot rust en kan je aanzetten om je creativiteit te ontwikkelen wat antwoord kan bieden op je levensvragen. Als natuur- en kunstzinnig coach wil ik je graag hierin begeleiden.

"De natuur is mijn werkgebied en dat deel ik je graag met je."  

Alleen in deze tijd even anders. Het coronavirus raakt ons allemaal..
Daarom heb ik op dit moment mijn aanbod aangepast, zie hieronder.

Aanpassing aanbod:
Vanwege de huidige situatie door het cornavirus bied ik de mogelijkheid voor online begeleiding.
Ik kan je natuur- of kunstzinnige opdrachten digitaal aanbieden die je zelf doet en we later samen bespreken op de manier die het beste bij je past. 

Voor wie
Voor mensen die niet lekker in hun vel zitten of levensvragen hebben. Door het doen van natuur- en of kunstzinnige oefeningen word je bewuster van jezelf en kan helpen om je evenwicht te herstellen. De natuur biedt vrijheid, rust en inspiratie.

Het effect
De natuur is een goede plek om je zelf in op te laden, vooral als je stress ervaart door een druk leven. Door met een open en ontspannen houding de natuur in te gaan heeft dit een helend effect op je gezondheid. Er zijn onderzoeken die aantonen dat de natuur een positief werking heeft op je gezondheid. Wil je hier meer van weten, deze kan ik je verstrekken.

  • Een ontspannen gevoel. Er gebeurt veel moois in de natuur. Al je zintuigen kun je gebruiken wanneer je een wandeling maakt.
  • Een stressvrij gevoel. De natuur kan een helend effect hebben op tekens van stress of spanning. 
  • Een fit gevoel. De natuur nodigt uit tot beweging. Zo verbetert de natuur ook je ook je fysieke gezondheid.

Over Karlien van Haagen

Ik wil graag mijn verwondering voor de natuur met je delen

Mijn naam is Karlien van Haagen en ik neem je mee naar buiten voor mijn coachwerk. Ik zet de natuur in om je verder te helpen met je (levens)vragen. Hiermee kan ik je begeleiden omdat ik de antroposofische natuurcoachopleiding aan het Kraaybeekerhof heb gevolgd. Verder kan ik je op een kunstzinnige manier leren werken en kijken naar je vragen of levensthema's. De oefeningen die ik hiervoor aanbied komen voort uit mijn verdiepingsjaar Kunstzinnig Dynamisch Coachen die ik aan de Kleine Tiki heb gevolgd.

Als coach maak ik gebruik van de wetmatigheden en de processen van de natuur, waar de mens zelf een onderdeel van is. Goethe zei: “Iets van buiten is een uitdrukking van iets van binnen.” Zo zie ik de werking van natuur. De natuur die je buiten beleeft doet iets met je van binnen. En het cirkeltje wordt rond wanneer je je eigen kunstwerkt maakt die iets laat zien van wat je van binnen ervaart.

Natuur ervaren en beleven
Vaak staan we tegenwoordig wat ver van de natuur af, zeker om deze bewust te beleven. Daar ligt mijn kwaliteit.
Ik vind dat het buiten gebeurd, daar kun je oplossingen tegenkomen en dat kan ik je (opnieuw) leren ontdekken. Bijvoorbeeld door het werken met natuuropdrachten en kunstzinnig uit te werken. Dit kan nieuwe inzichten bieden op de vraag of het thema waarmee je bent gestart.
Dus ga je met mij op stap, dan kan je verwachten dat je buiten gaat genieten, rust neemt, goed leert rond kijken in de stad en natuur en je creactief aanspreekt om verder te komen met je (levens) vragen.

De zintuigen
Ook de zintuigen kunnen een middel zijn om dichterbij je zelf komen. Vooral wanneer je veel stress of onrust ervaart kan het ontwikkelen van je zintuigen je helpen om balans terug te vinden. Hier heb ik speciale wandelingen voor ontwikkeld en kan ik samen met je lopen om zo te ervaren dat je jezelf kan opladen in de natuur.


Natuur Verbindt


Den Haag

Natuur- en Kunstzinnig coaching | verbonden met de natuur