Educatie, ontwerp en ontwikkeling in duurzaam huishouden en permacultuur

Moestuinieren aan de Keukentafel - Gabriella van der Linden
Den Haag

Moestuinieren aan de Keukentafel geeft je inspirerende hulp bij zelfvoorzienend huishouden en bewaren van voedsel.

Moestuinieren aan de Keukentafel geeft je inspirerende hulp bij zelfvoorzienend huishouden en bewaren van voedsel. Da's eigenlijk permacultuur-zone-nul, moestuinieren voor dummies en dromers, ouderwets wecken in een modern jasje en duurzaam dagelijks leven ineen. Moestuinieren aan de Keukentafel helpt je met advies, ontwerp, een superleuk winkeltje op de Pluk! Den Haag-kinderboerderij en superleuke cursussen, bijvoorbeeld op de Volksuniversiteit:

 

Geluk in je voorraadkast

Alles over het plezier van voedsel gezond bewaren: zo weet je precies wat er in zit, kun je verwerken voor een later moment en is er geen verspilling. Je bespaart geld en energie, en bouwt een heerlijk en makkelijk voorraadje kant-en-klaar op. Bovendien leer je precies wat de beste materialen zijn: veel vind je al gewoon in je keukenkast.

De gebruikte technieken vragen om minstens enige uren rust na bereiding: direct vervoeren is dan lastig. Daarom leer je tijdens de lessen op een inspirerende manier precies hoe het moet, is er een beetje praktijk en ga je met een leuke opdracht naar keuze naar huis. Zo leer je wecken, inmaken, drogen en fermenteren.

 

 

 

Moestuinieren aan de Keukentafel basiscursus

Een inspirerende cursus in zelfvoorzienend, groen en circulair huishouden voor beginners, met een praktische aanpak, kennis delen, en waar nodig theorie. Aan bod komen:

  • voedsel verbouwen in de stad (van stadsmoestuin en balkonbak tot vensterbank, met een introductie in  permacultuur) 

  • voedsel bewaren (wecken, inmaken, drogen en fermenteren: de basis)
  • schoonmaak en gezondheid 

  • energie en water, boodschappen en vervoer, spullen en bezit: je ecologische voetafdruk

  • afval bestaat niet. Scheiden en slim gebruiken (recycling, re-using, composteren) 


 

Over Moestuinieren aan de Keukentafel - Gabriella van der Linden

Ondernemend in groen en gezond doe ik tegenwoordig alleen nog maar wat ik belangrijk vind - desnoods dwars door elkaar. Als enthousiast keramist, schrijver, docent, permacultuurontwerper en winkelier op de mooiste plek van Nederland. Met veel liefde voor mindful leven, zorgvuldig omgaan met de aarde - en je eigen weg nemen, stap voor stap. Lettervreter met de handen in de klei, inspirator/coördinator van Bewust Den Haag en hoofdverzinner van Moestuinieren aan de Keukentafel, Talk Earth To Me en Werkwoordwinkel. Dekt dat allemaal ongeveer de lading? Welnee, maar dan heb je vast een idee. Wil je mijn hulp of graag samenwerken? Bel of mail me voor koffieklets of theekransje.


Moestuinieren aan de Keukentafel

Gabriella van der Linden

Zuiderparklaan 313
2574 GB Den Haag

Educatie, ontwerp en ontwikkeling in duurzaam huishouden en permacultuur