Educatie, ontwerp en ontwikkeling in duurzaam huishouden en permacultuur

Moestuinieren aan de Keukentafel - Gabriella van der Linden
Den Haag

Moestuinieren aan de Keukentafel geeft je inspirerende hulp bij zelfvoorzienend huishouden, conserveren en permacultuur tuinontwerp.

Moestuinieren aan de Keukentafel geeft je inspirerende hulp bij zelfvoorzienend huishouden, conserveren en permacultuur tuinontwerp. Vanaf volgend jaar ook op de nieuwe locatie bij het Zuiderpark. Van permacultuur-zone-nul, je droomtuin ontwerpen, moestuinieren voor dummies en dromers, ouderwets wecken in een modern jasje, heerlijk fermenteren tot duurzaam dagelijks leven. Moestuinieren aan de Keukentafel helpt je met advies, ontwerp, een heerlijk winkeltje op de Pluk! Den Haag-kinderboerderij en superleuke workshops en cursussen:

 

Geluk in je voorraadkast cursus

Alles over het plezier van voedsel gezond bewaren: zo weet je precies wat er in zit, kun je verwerken voor een later moment en is er geen verspilling. Je bespaart geld en energie, en bouwt een heerlijk en makkelijk voorraadje kant-en-klaar op. Bovendien leer je precies wat de beste materialen zijn: veel vind je al gewoon in je keukenkast.

Tijdens de lessen leer je op een inspirerende manier precies hoe het moet in de praktijk en krijg je de theorie om dat veilig te doen. Zo leer je inmaken op zoet, zout, zuur en alcohol, wecken, drogen en fermenteren. Dezelfde basis als bij onze volksuniversiteit-cursussen, maar nu met praktijk!

 

Moestuinieren aan de Keukentafel cursus

Een inspirerende cursus in zelfvoorzienend, groen en circulair huishouden voor beginners, met een praktische

aanpak, kennis delen, en waar nodig theorie. Dezelfde basis als bij onze volksuniversiteit-cursussen, maar nu met praktijk! Aan bod komen:

  • voedsel verbouwen in de stad (van stadsmoestuin en balkonbak tot vensterbank, met een introductie in permacultuur) 
  • voedsel bewaren (basiskennis conserveren)
  • schoonmaak en gezondheid 

  • energie en water, boodschappen en vervoer, spullen en bezit: je ecologische voetafdruk

  • afval bestaat niet. Scheiden en slim gebruiken (recycling, re-using, composteren) Ontwerp je droomtuin cursus

Hoe ziet jouw droomtuin eruit? Misschien wil je veel eetbaars in de tuin verfplanten of medicinale kruiden - of een groen paradijsje om in tot rust te komen, jouw sanctuary. Wat is er mogelijk in jouw tuin, wat zou er willen groeien? Bij een succesvol tuinontwerp en zo makkelijk mogelijk onderhoud werk je volgens het voorbeeld van de natuur. In deze cursus leer je daarom permacultuur: tuinontwerpen met vaste planten die elkaar ondersteunen waardoor je tuin in evenwicht komt. Je observeert en inventariseert, tekent en ontwerpt, onderzoekt en maakt een uitgebreide plantlijst, compleet met leveranciers en budget.
 

Workshops

  • Heerlijk Fermenteren
  • Kitchen Lab - maak zelf je schoonmaak- en verzorgingsmiddelen

Voor 2023 zijn er alleen nog enkele plekken voor Heerlijk Fermenteren op 30 oktober bij Pluk Den Haag. Mail ons als je een melding wilt zodra het nieuwe programma online staat!

(en volg ons ondertussen op Facebook en Instagram voor inspiratie, tips en het laatste nieuws!)

Over Moestuinieren aan de Keukentafel - Gabriella van der Linden

Ondernemend in groen en gezond doe ik tegenwoordig alleen nog maar wat ik belangrijk vind - desnoods dwars door elkaar. Als enthousiast keramist, schrijver, docent, permacultuurontwerper en winkelier op de mooiste plek van Nederland. Met veel liefde voor mindful leven, zorgvuldig omgaan met de aarde - en je eigen weg nemen, stap voor stap. Lettervreter met de handen in de klei, inspirator/coördinator van Bewust Den Haag en hoofdverzinner van Moestuinieren aan de Keukentafel, Talk Earth To Me en Werkwoordwinkel. Dekt dat allemaal ongeveer de lading? Welnee, maar dan heb je vast een idee. Wil je mijn hulp of graag samenwerken? Bel of mail me voor koffieklets of theekransje.


Moestuinieren aan de Keukentafel

Gabriella van der Linden

Zuiderparklaan 313
2574 GB Den Haag

Educatie, ontwerp en ontwikkeling in duurzaam huishouden en permacultuur