Kookworkshops op school 4-12 jaar

Op-voeding
Den Haag

Kookworkshops op school!

Steeds meer scholen gaan werken met talent uren. In deze uren krijgen kinderen een workshop aangeboden om te ontdekken of dit iets is wat bij hen past of juist helemaal niet. Regelmatig geef ik lessen op scholen waar gezonde voeding centraal staat. Kinderen leren over de verschillende groente en fruit die ik bij mij hebt, welke technieken zijn kunnen in zetten tijdens het koken en bakken, maar ook hoe belangrijk het is om samen te werken, hulp te vragen en gebruik te maken van je eigen krachten. Op deze manier zetten wij met elkaar niet alleen een lekkere maaltijd neer, maar zijn wij ook bezig met de algehele ontwikkeling van het kind.

Tijdens deze workshops maken wij gebruik van seizoengebonden groente en fruit en maken wij hier gerechten mee. Denk aan gerechten als pasta's, stamppot, maar ook bijvoorbeeld taarten of groentemuffins. Van alles komt voorbij en een lessenreeks duurt minimaal 4 weken. Wanneer je als school een uitgebreider pakket wilt kun je ook nog kiezen om deel te nemen aan de online leeromgeving waarin templates, video's, spelletjes en uitleg te vinden is. Alles met betrekking tot gezonde voeding en hoe wij dit op een leuke, laagdrempelige manier kunnen aanbieden. Een licentie voor ouders, om dit thuis ook op te pakken met de kinderen is ook mogelijk.

Over Op-voeding

Welkom, leuk dat jij er bent. Ik ben Priscilla, moeder van vier heerlijke kinderen. Sinds ik mij kan herinneren heb ik al
interesse voor koken en voeding. Ik herinner mij nog de momenten dat ik samen met mijn opa en oma bramen ging plukken en hier vervolgens jam van maken. Nu ik daaraan terugdenk krijg ik weer een glimlach op mijn gezicht. Wat een fijne momenten waren dat. Koekjes bakken, taarten maken of hele maaltijden bereiden, niets is te gek. Mijn achtergrond als Pedagoge maakt dat ik het opvoeden en voeding met elkaar combineer en jij met vragen over opvoeding en voeding bij mij terecht kunt.

Het ontstaan van Op-voeding
Mijn opa en oma zijn een deel van mijn inspiratie geweest om Foodies and Family op te richten, ook
mijn moeder heeft hier een groot aandeel in doordat zij mij veel leert vanuit de Surinaamse keuken.
Het moment dat ik Op-voeding daadwerkelijk ben gaan oprichten, was na de geboorte van
mijn eerste kind. Toen hij één was en vaste voeding belangrijekr werd, voelde ik de behoefte om hem het
beste te geven wat er is, zo dicht mogelijk bij de natuur blijven. Ik maakte alle groente – en fruit
hapjes zelf om hem zo aan de pure smaak van groente en fruit te laten wennen, zonder
toevoegingen die de echte smaak verdoezelen. Het onderwerp voeding is naar mijn mening een onderdeel van de opvoeding. Daarom vind ik het belangrijk dat jij als ouder/opvoeder terecht kunt met  je vragen hierover. 


Op-voeding

Priscilla Avôt

Beethovenlaan 97
2551KB Den Haag

Kookworkshops op school 4-12 jaar