Kookworkshops op school 4-12 jaar

Foodies & Family
Den Haag

Kookworkshops op school!

Steeds meer scholen gaan werken met talent uren. In deze uren krijgen kinderen een workshop aangeboden om te ontdekken of dit iets is wat bij hen past of juist helemaal niet. Regelmatig geef ik lessen op scholen waar gezonde voeding centraal staat. Kinderen leren over de verschillende groente en fruit die ik bij mij hebt, welke technieken zijn kunnen in zetten tijdens het koken en bakken, maar ook hoe belangrijk het is om samen te werken, hulp te vragen en gebruik te maken van je eigen krachten. Op deze manier zetten wij met elkaar niet alleen een lekkere maaltijd neer, maar zijn wij ook bezig met de algehele ontwikkeling van het kind.

Tijdens deze workshops maken wij gebruik van seizoengebonden groente en fruit en maken wij hier gerechten mee. Denk aan gerechten als pasta's, stamppot, maar ook bijvoorbeeld taarten of groentemuffins. Van alles komt voorbij en een lessenreeks duurt minimaal 4 weken. Wanneer je als school een uitgebreider pakket wilt kun je ook nog kiezen om deel te nemen aan de online leeromgeving waarin templates, video's, spelletjes en uitleg te vinden is. Alles met betrekking tot gezonde voeding en hoe wij dit op een leuke, laagdrempelige manier kunnen aanbieden. Een licentie voor ouders, om dit thuis ook op te pakken met de kinderen is ook mogelijk.

Over Foodies & Family

Welkom, leuk dat jij er bent. Ik ben Priscilla, moeder van vier heerlijke kinderen. Sinds ik mij kan herinneren heb ik al
interesse voor koken en voeding. Ik herinner mij nog de momenten dat ik samen met mijn opa en oma bramen ging plukken en hier vervolgens jam van maken. Nu ik daaraan terugdenk krijg ik weer een glimlach op mijn gezicht. Wat een fijne momenten waren dat. Koekjes bakken, taarten maken of hele maaltijden bereiden, niets is te gek. Met mijn achtergrond als docent weet ik wat ik kan toevoegen aan het onderwijs, onze lesprogramma's zijn daarom ook zo opgesteld dat het binnen het onderwijs toe te passen is. 

Het ontstaan van Foodies & Family

Zinnen als ‘Dat lust ik niet’, ‘Ik wil het niet proeven’ en ‘Ik vind dat niet lekker’ kwamen dagelijks voorbij hier thuis. Ik was altijd op zoek naar een oplossing om ervoor te zorgen dat mijn kinderen binnen krijgen wat zij nodig hebben, terwijl zij eigenlijk veel weigerde. Dit veranderde allemaal toen ik hen begon te betrekken in het kookproces. Vanaf zijn tweede levensjaar nam ik hen mee de keuken in – net als mijn moeder vroeger bij mij heeft gedaan. Uit eigen ervaring blijkt dat wanneer je kinderen betrekt in het kookproces, zij meer interesse tonen in het eten en graag willen proeven. Inmiddels is zijn zij 9, 8 en 5 jaar en vinden zij nog steeds ontzettend leuk om mee te helpen in de keuken.


Foodies & Family

Priscilla Avôt

Beethovenlaan 97
2551KB Den Haag

Kookworkshops op school 4-12 jaar