Voedselbuurtbos Geuzegroen

Klaartje Jaspers
Zoetermeer

In Voedselbuurtbos GeuzeGroen, tussen Zoetermeer en Den Haag Leidschenveen, kan je de natuur in, elkaar ontmoeten, kennis delen en voedsel komen plukken!

Stichting Voedselbuurtbos heeft sinds maart 2021 een eetbaar landschap van 2,5 ha. in De Nieuwe Driemanspolder, tussen Den Haag Leidschenveen en Zoetermeer aangelegd. 

Zo´n voedselbos bestaat grotendeels uit overblijvende soorten die door de mens gegeten kunnen worden. Er zijn verschillende begroeiingslagen: hoge bomen, lagere bomen en struiken, bodembedekkers en klimmers. Door bepaalde soorten goed te combineren en daarbij te letten op zon- en schaduwzijden, wind, droge en vochtige plekjes, moet het voedselbossysteem zichzelf grotendeels in stand kunnen houden zonder dat daar externe middelen voor nodig zijn.

De beplanting in voedselbuurtbos GeuzeGroen is nu nog erg klein, maar straks kan je zelf je fruit of kruiden komen plukken. Door verhalen van bewoners in het bos te verwerken en veel verschillende activiteiten te organiseren, willen we een plek bieden waar je kunt ontspannen en onbekenden elkaar kunnen leren kennen. Ook is het een plek voor educatie en onderzoek op het gebied van biodiversiteit en ecologische, circulaire voedselproductie in stedelijk gebied. 

Over Klaartje Jaspers

Voedselbuurtbos-Initiatiefnemers Klaartje Jaspers en Astrid van Beek proberen via MobileOrchards de stedelijke omgeving zoveel mogelijk eetbaar te vergroenen. Met Kambisa!BeHeard. werken ze daarnaast aan media educatie en meer verbinding tussen mensen, hier en in Zambia. In Den Haag en Zoetermeer komen hun ambities samen in voedselbuurtbos GeuzeGroen, dat begin 2021 is aangeplant. 


Voedselbuurtbos Geuzegroen

Klaartje Jaspers

Jan Hoornstraat 27
2712VP Zoetermeer

Voedselbuurtbos Geuzegroen