Voedselbuurtbos Geuzegroen

Klaartje Jaspers
Zoetermeer

In Voedselbuurtbos GeuzeGroen, tussen Zoetermeer en Den Haag Leidschenveen, kan je straks de natuur in, elkaar ontmoeten, kennis delen en voedsel komen plukken!

Eind 2020 wordt de Nieuwe Driemanspolder tussen Zoetermeer en Leidschenveen opgeleverd. Stichting Voedselbuurtbos wil daar een eetbaar landschap van ca. 3 ha. aanleggen. Dit wordt een voedselbuurtbos waar iedereen zelf fruit of kruiden kan komen plukken. Door verhalen van de bewoners in het bos te verwerken en veel verschillende activiteiten te organiseren, willen we een plek bieden waar je kunt ontspannen en onbekenden elkaar kunnen leren kennen. Ook wordt het een plek voor educatie en onderzoek op het gebied van biodiversiteit en ecologische, circulaire voedselproductie in stedelijk gebied. 

Maar tot die tijd zitten we niet stil! Samen met Mobile Orchards willen we niet alleen het buitengebied, maar ook de stad vergroenen. Met Save a Seed, Plant a Seed geven we workshops op omliggende scholen, en met Lease a Tree kan je alvast een boom adopteren die later een thuis in het bos kan krijgen, samen met jouw naam of boodschap. Daarnaast leggen we een demonstratie-voedselbuurtbos aan bij het buurtcentrum van Kambisa!BeHeard., in Chilonga, Zambia. 

Over Klaartje Jaspers

Voedselbuurtbos-Initiatiefnemers Klaartje Jaspers en Astrid van Beek proberen via MobileOrchards de stedelijke omgeving zoveel mogelijk eetbaar te vergroenen. Met Kambisa!BeHeard. werken ze daarnaast aan media educatie en meer verbinding tussen mensen, hier en in Zambia. In Den Haag en Zoetermeer komen hun ambities samen in voedselbuurtbos GeuzeGroen, dat begin 2021 is aangeplant. 


Voedselbuurtbos Geuzegroen

Klaartje Jaspers

Jan Hoornstraat 27
2712VP Zoetermeer

Voedselbuurtbos Geuzegroen