Mindful wandelen, Bewegingsmeditaties, Mindfulness

Dreamel Moving & Mind
Den Haag

Niets ontspant beter dan een Stilte- of Verwonderwandeling in de natuur. Loop een keertje mee!

Moving the Mind organiseert Mindful Wandelingen, Verwonderwandelingen en Proeverijen. Deze wandelingen leiden (hopelijk) tot wat meer rust in je hoofd en ontspanning in je lijf. De insteek verschilt per soort wandeling. De ene vorm is meditatiever dan de andere. Tijdens een Proeverij maak je ook kennis met voorbeeldoefeningen uit mijn workshops Mindful Bewegen.

Wat is een Mindful Wandeling?

In deze wandelingen combineer ik klassieke Mindfulnessoefeningen (uit de MBSR) met een wandeling in stilte. We doen voorafgaand en tijdens de wandeling aandachtsoefeningen. ​Mindful of meditatief wandelen is vooral bekend geworden door de Vietnamese Zenmeester Thich Nath Hahn. Ik maak veel gebruik van zijn oefeningen en technieken en deel die graag met jou. Wist je dat wandelen goed helpt tegen een burn-out? Vooral wandelen door de natuur. Verder is wetenschappelijk aangetoond dat stilte kalmerend en ontspannend werkt en Mindfulness stressverlagend is.

Wat is een Verwonderwandeling?

Tijdens verwonderwandelingen bezoeken we een bijzondere plek, zoals bijvoorbeeld Park Clingendael of Het Hemels Gewelf. De verwondering staat voorop. We kijken met een open, frisse blik naar de natuur of cultuur om ons een. Alsof we weer kind zijn en voor het eerst ervaren. Met een 'beginnersgeest' dus. Helemaal in stilte wandelen we niet. We spreken (alleen) over de wonderlijke zaken die we zien. Wel kan het gebeuren dat we vanzelf verstillen... 

Over Dreamel Moving & Mind

Ik dans al ongeveer 30 jaar voor mijn plezier, naast mijn werk. In beweging zijn maakt mij gelukkig. Via klassiek ballet kwam ik in aanraking met moderne dans en dansexpressie. Op de middelbare school was ik actief in het schooltoneel. Via yoga kwam ik terecht bij meditatie en boeddhisme. 

Ik dacht altijd ‘niet goed genoeg’ te zijn om professioneel iets te gaan doen met beweging, dans of theater. Tot ik tijdens een zomerdansweek hoorde over de opleiding Beweging, Dans en Spel voor begeleiding en hulpverlening. Deze opleiding, die ik in voorjaar 2015 met succes afrondde, veranderde mijn leven compleet en heeft me zeer verrijkt. Ik ben veel meer in contact met mijn lijf, voel mijn emoties beter, kan beter grenzen aangeven en ben meer in het hier en nu. In 2016 richtte ik Moving the Mind op, om dat wat ik geleerd heb, en de lol die dat brengt, te delen met anderen. Sindsdien organiseer ik wandelingen en geef ik workshops Mindful Bewegen.

Gedurende de week volg ik nog steeds lessen moderne dans, ballet of yoga, voor onderhoud van lichaam en geest. Ik volg momenteel de opleiding LBMS (Laban Bewegingsanalyse en Bartenieff Fundamentals). Sinds 2020 ben ik gecertificeerd Mindfulnesstrainer en begeleider bij Boeddhistisch Centrum Haaglanden. 


Moving the Mind

Pauline Memelink

Mariastraat 73
2595GM Den Haag

Mindful wandelen, Bewegingsmeditaties, Mindfulness