Biodynamische Cranio & Water

Veerkracht 08
Voorburg

Craniosacraal therapie is een lichaamsgerichte therapie waarbij het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt aangesproken. Er wordt gebruik gemaakt van zachte en subtiele technieken om ontspanning in het bindweefsel te bewerkstelligen.

Voel je welkom bij Veerkracht 08

Vanuit zachtheid
Naar de kracht in jou
Veerkracht
Balans

“De craniosacraal therapeut ziet het lichaam, ziel en geest als een geheel met het bindweefsel als verbindend element”

De ‘klacht’ wordt niet eenzijdig behandeld, maar het lichaam wordt als geheel benaderd. Met craniosacrale therapie laat je het lichaam zijn verhaal vertellen. Je geeft het weefsel de ruimte om te spreken en de vastzittende herinnering los te laten. Door het creëren van een veilige bedding kan de levenskracht die in ons zit weer vrijer gaan stromen.

In mijn behandelingen staat ontspanning en het contact maken met je lichaam, in een diepere laag, centraal.
Door middel van een vederlichte aanraking nodig ik je lichaam uit om verbinding te maken en weer in balans te komen; om zo thuis te komen bij jezelf. 

Door de verbinding met je lijf aan te gaan, kom je meer in contact met je-zelf.
Ik maak hierbij gebruik van mijn therapeutische vaardigheden en intuïtieve gaven

Ik zie er naar uit om jou te ontmoeten en samen te luisteren naar wat jouw lichaam je wil vertellen.

Karin

 

Over Veerkracht 08

Aanwezig en in hartsverbinding zijn is voor mij de essentie.

Ik hou er van om in beweging te zijn: hardlopen, fietsen, wandelen, yoga, dippen en samenzijn. Daarnaast geniet ik ook van rust en stilte: fotograferen, mediteren, lezen, schrijven en met mezelf zijn.

Beweging en rust zijn tegengesteld en juist daardoor aanvullend en onafscheidelijk met elkaar verbonden.
De verbinding, de beweging, van buiten naar binnen naar buiten, en de stilte kenmerken ook de biodynamische behandelingen die ik in mijn praktijk geef.

Ik heb zelf ondervonden hoe belangrijk het is dat er evenwicht is. Ik bleef maar doorgaan zonder af en toe even stil te staan en tijd voor mezelf te nemen. Ik raakte hierdoor uit balans en dit gaf uiteindelijk allerlei lichamelijke klachten. Door met aandacht te luisteren naar wat mijn lijf nodig had en daar naar te handelen heb ik rust en ruimte gecreëerd om te herstellen. Het herstel van de verbinding met mezelf, het in zachtheid laten stromen van wat er is.

Van daaruit was het een kleine stap naar de opleiding tot craniosacraal therapeut; waar je nog meer leert luisteren naar wat het lichaam te vertellen heeft. Daarnaast volg ik ook de opleiding biodynamische cranio waarbij verbinding en het bewust-aanwezig-zijn een nog grotere rol speelt en de oorspronkelijke heelheid die in ons zit expliciet aangesproken wordt.

De behandelingen kunnen zowel in Voorburg als bij praktijk Vleugels in Den Haag plaatsvinden.


Veerkracht 08

Karin Schipperheijn

Hoekwaterstraat 34
2274 PX Voorburg

Lid van beroepsvereniging

Biodynamische Cranio & Water